روشی برای رفع بادگرفتگی گوش در مسافرت های هوایی
فوق تخصص گوش، حلق و بینی در گفت وگویی با اشاره به تعدد سفرهای نوروزی و در خصوص بیماری های گوش و گرفتگی آن در طول سفر گفت:در مسیرهای طولانی به خصوص کوهستانی که ارتفاع کم و زیاد می شود، معمولاً سبب گرفتگی گوش خواهد شد.
وی در ادامه افزود:در مسافرت های هوایی نیز مانند سفرهای کوهستانی ارتفاع کم و زیاد می شود و شپپور استاش رخ می دهد. این عضو مجرایی است که از داخل گوش تا انتهای بینی ادامه دارد و ظیفه آن تعادل هوا در گوش است که با اختلاف ارتفاع متورم و سبب گرفتگی گوش خواهد شد.
فلوشیپ جراحی بینی و سینوس اظهار داشت:معمولاً متداول و راحت ترین کار برای رها شدن از گرفتگی گوش این است که فرد شریان هوای بینی خود را با دست ببندد و با فشار آوردن هوا بخواهد گوش خود را باز کند ولی این راه اصلاً مناسب نیست زیرا میکروب های داخل بینی را وارد گوش می کند و احتمال بیماری عفونت چرکی در گوش را افزایش می دهد.
ترقندهایی برای درمان گرفتگی گوش
فوق تخصص گوش، حلق و بینی در خصوص بهترین راه برای رهایی از انسداد گوش توسط هوا گفت:باید از راه هایی مانند آدامس جویدن، آب نبات جویدن و ... استفاده کرد تا باعث تقویت عضلات در شیپور استاش شود ولی اگر پیش از مسافرت این مشکل وجود داشته باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد تا داروهای مناسب برای درمان تجویز کند؛ ضمناً اگر مشکل برطرف نشد بیمار نباید به مسافرت برود.
نشانه ها ی گرفتگی گوش
گرفتگی گوش می تواند در یک یا هر دو گوش اتفاق بیفتد . نشانه های گرفتگی گوش می تواند موارد زیر باشد:
- ناراحتی و درد ملایم در گوش
- احساس پری و گرفتگی در گوش
- شنوایی گنگ و کاهش شنوایی در حد متوسط
اگر گرفتگی گوش شدید باشد و بیش از چند ساعت طول بکشد ممکن است حالت های زیر را تجربه کنید :
- درد شدید
- فشار در گوش مانند هنگامی که چند متر زیر آب هستید
- کاهش شنوایی در حد متوسط و رو به بالا
- احساس زنگ در گوش (وزوز گوش)
- احساس سرگیجه
- حالت تهوع و استفراغ ناشی از سرگیجه
- خونریزی گوش