راه حل مشکل تمرکز در زمان نا امیدی و ناراحتی
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که نا امیدی تا چه حد باعث می شود که دیگر نتوانید کارهای خود را به نحو احسن انجام دهید؟ قطعا تاثیر منفی آن خیلی زیاد است و باعث مشکل در تمرکز می شود. خستگی ذهنی می تواند باعث شود که نتوانید کار های خود را درست انجام دهید.
در چنین حالتی احساس می کنید مغزتان دیگر توانایی انجام هیچ کاری را ندارد. در این قسمت از پلاس وی در این مورد توضیح مفصل خواهیم داد. پیشنهاداتی برای اوقات ناامیدی و زمانی که فکر می کنید دیگر مغزتان نمی کشد:
تکنیک های تنفسی
تمرینات تنفسی یکی از اولین چیزهایی هستند که هنگام احساس ناامیدی باید آن ها را انجام دهید. برای اینکه ذهن خود را آرام کنید، باید اکسیژن زیادی به مغز برسانید تا از لحاظ مغزی آرام شوید. تمرین های تنفسی یک راه ساده و آسان برای تمرکز بیشتر هستند. عوامل حواس پرتی را از شما دور می کند و باعث می شود که دوباره بتوانید تمرکز کنید.
یکی از بهترین تکنیک ها، تکنیک تنفس 4_7_8 است. در این تکنیک باید 4 ثانیه نفس بکشید، 7 ثانیه نفس را نگه داشته و دوباره 8 ثانیه نفس خود را بیرون بدهید. اگر نمی خواهید این پروسه مشخص را طی کنید، راه حل آسان این است که دم و بازدم خود را با تمرکز انجام دهید.
انجام مدیتیشن
یکی دیگر از راهکار هایی که هنگام حس ناامیدی می توانید انجام دهید، مدیتیشن است. تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن باعث می شود تا میزان استرس در شما کاهش پیدا کند و آرامش را به ذهن تان وارد می کند و باعث می شود که بتوانید آرام تر شوید. مدیتیشن عوامل حواس پرتی را از شما دور می کند و باعث می شود که روی زمان حال تمرکز کنید.
دور ریختن افکار
هنگامی که احساس بی قراری و کم تحملی دارید، یکی از بهترین کارهایی که باید انجام دهید، این است که همه چیز را از ذهن تان بیرون بریزید. انجام این کار باعث می شود که آرامش پیدا کنید و دوباره متمرکز شوید. اگر در دام افکار خود گیر افتاده اید، می توانید تمام این افکاری که آزارتان می دهد را داخل سطل آشغالی تخلیه کنید.
نوشتن در مورد مشکلات
شاید برایتان سخت باشد که دفتر و قلم روبروی خودتان بگذارید اما بهترین روش همین است. سعی کنید مشکلاتتان را روی کاغذ بیاورید. با انجام این کار ذهن تان خالی می شود و آرامش پیدا می کند. خاطره نویسی یا نوشتن وقایع روزانه افکار شما را دسته بندی می کند.
ورزش کردن
ورزش کردن نه تنها سلامت جسمی را تضمین می کند و فواید زیادی هم برای ذهنتان دارد، بلکه باعث افزایش تمرکز هم می شود. ورزش کردن روحیه شما را بهبود می بخشد، استرس و آدرنالین را تنظیم می کند و می تواند سالم ترین کار برای مبارزه با موانع زندگی و ناامیدی باشد.
منظم کردن محیط اطراف
گاهی اوقات احساس کلافگی و بی قراری دارید، زیرا محیط اطرافتان شلوغ است. اگر محیط اطراف خود را منظم کنید، ذهن تان هم دسته بندی می شود، آرام می گیرد و باعث می شود که تمرکزتان افزایش پیدا کند.
گوش دادن به موسیقی
همه ما عاشق گوش دادن به موسیقی هستیم اما نباید این کار را فقط برای سرگرمی انجام دهیم، بلکه برای افزایش تمرکز هم می توانیم این کار را بکنیم. موسیقی باعث می شود که صدا های حواس پرت کننده را نشنوید. در نتیجه ذهن تان تحریک می شود تا دوباره هوشیار تر عمل کنید. البته باید موسیقی هایی را انتخاب کنید که ملایم و آرام هستند و مخصوص افزایش تمرکز می باشند.
پرت کردن حواس خود
بله! گاهی اوقات باید عمداً حواس خودتان را پرت کنید. یعنی اگر در حال انجام پروژه ای هستید و کلافه شده اید، سعی کنید که از آن فاصله بگیرید، بیرون بروید، فیلم ببینید، بازی کنید تا با انجام این کار ذهنتان آرام شود و نفس بکشد.
اختصاص دادن تمرکزتان روی یک موضوع جدید
سعی کنید که توجه خود را به مشکلات مختلف از بین ببرید و روی یک موضوع جدید تمرکز داشته باشید. یک کار آسان پیدا کنید تا ذهنتان خلوت شود. به عنوان مثال رنگ آمیزی کنید، به چیز هایی که دوست دارید فکر کنید و سعی کنید که جهت فکری خود را تغییر دهید.
شناختن عوامل استرس زا
اگر می خواهید نا امیدی و بی قراری را از خودتان دور کنید و دوباره تمرکز کنید، باید ببینید که چه چیزهایی شما را دچار استرس می کند تا با دوری از آن ها بتوانید ذهن تان را آرام کنید.
ناامیدی چگونه بر ما غلبه می کند؟
هنگامی که شما نتوانید به چیزی دست پیدا کنید؛ بی قرار و مضطرب می شوید و حس ناامیدی شما را در بر میگیرد و نمی توانید واضح و درست فکر کنید. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما تحت فشار زیادی قرار می گیرید و برای مشکلات تان راهحل ندارید و موانع بزرگی را در سر راه خود می بینید.