راه و روش های امروزی برای درمان آرتروز زانو
ورم مفاصل، رایج ترین شکل آرتروز است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است.این مشکل زمانی رخ می دهد که غضروف حفاظتی در انتهای استخوان های شما به مرور زمان کاهش یابد.اگر چه آرتروز می تواند به تمام مفصل های بدن آسیب برساند، اما این اختلال معمولاً مفاصل دستان، زانوها، باسن و ستون فقرات را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
علائم آرتروز را معمولاً می توان به طور موثر مدیریت کرد، اگر چه این فرآیند اساسی را نمی توان معکوس کرد.فعال ماندن، حفظ وزن سالم و درمان های دیگر ممکن است روند پیشرفت بیماری را کند کرده و به بهبود درد و عملکرد مفاصل کمک کند.
آرتروز زانو رایج ترین نوع آرتروز به شمار می رود و در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی اطراف زانو است که علل و علائمی دارد که در مطالب قبلی سلامت پلاس وی به آنها پرداختیم و در این بخش مختص به روش های درمان در طب مدرن و طب سنتی خواهیم پرداخت.
انواع روش های نوین درمان آرتروز زانو
بررسی انواع روش های درمان آرتروز زانو
در حال حاضر، این فرآیند به دلیل تغییر سبک زندگی، درمان های فیزیکی و دیگر درمان ها، داروها و جراحی می تواند به طور موثر مدیریت شود. ورزش کردن و داشتن یک وزن سالم به طور کلی مهم ترین راه درمان آرتروز می باشد. پزشک شما نیز می تواند این موارد را پیشنهاد کند:
داروها:
علائم آرتروز، در درجه اول درد است، ممکن است توسط داروهای خاص از جمله تسکین یابد:
استامینوفن:
نشان داده شده است که استامینوفن برای افرادی که از درد خفیف رنج می برند, موثر است.مصرف زیاد استامینوفن می تواند باعث آسیب کبد شود.
داروهای ضد التهابب غیر استروئیدی (NSAIDs):داروهای غیرتجویزی، از جمله ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم، که در دوزهای توصیه شده مصرف شوند، برای درد آرتروز مفید هستند.NSAID موضعی که با تجویز در دسترس است، ممکن است کمی التهاب را همراه با تسکین درد، کاهش دهد.
می توانند موجب ناراحتی شکم، مشکلات قلبی و عروقی، مشکلات خونریزی و آسیب کبد و کلیه شوند. NSAID موضعی عوارض جانبی کمتری دارند و ممکن است درد را نیز تسکین دهند.
دوولتسستین:
به طور معمول به عنوان داروی ضد افسردگی استفاده می شود، این دارو برای درمان دردهای مزمن از جمله درد آرتروز مورد تایید قرار می گیرد.
درمان فیزیکی:
یک درمانگر فیزیکی می تواند با شما کار کند تا یک برنامه ورزشی فردی ایجاد کند که ماهیچه های اطراف مفاصل شما را تقویت کند، محدوده حرکتی را افزایش داده و درد را کاهش دهد. ورزش منظمی که به تنهایی انجام می دهید مانند شنا کردن و یا پیاده روی کردن می تواند به همان اندازه موثر باشد.
تای چی و یوگا:
این درمان ها شامل تمرینات آرام و تمدد اعصاب همراه با تنفس عمیق است. بسیاری از مردم از این درمان ها برای کاهش استرس در زندگی خود استفاده می کنند و تحقیقات نشان می دهند که تای چی و یوگا می تواند درد مفاصل را کاهش داده و حرکت را بهبود بخشد. زمانی که توسط یک مربی آگاه هدایت می شود، این درمان ها امن هستند. از حرکتی که باعث درد مفاصل شما می شود خودداری کنید.
کاهش درد آرتروز زانو با تای چی یا یوگا
جراحی و روش های دیگر درمان آرتروز زانو :
اگر درمان های سنتی به شما کمک کنند، می توانید به روش های زیر توجه کنید:
تزریق کورتیزون:
استفاده از داروهای کورتیکواستروئید ممکن است درد را در مفاصل شما تسکین دهد. در طی این روش پزشک شما ناحیه اطراف مفصل خود را تمیز می کند و سپس یک سوزن را در میان مفاصل شما قرار می دهد و دارو تزریق می کند. تعداد تزریقات کورتیزونی که شما می توانید هر سال دریافت کنید به طور کلی به سه یا چهار تزریق محدود است، زیرا این دارو می تواند آسیب های مفصلی را در طول زمان بدتر کند.
تزریق روانکاری:
تزریق اسید هیالورونیک ممکن است باعث کاهش درد در ایجاد زانو شود، اما بعضی از تحقیقات نشان می دهد که این تزریق ها هیچ تسکین بیشتری نسبت به دارونما ندارند. اسید هیالورونیک شبیه به یک جزی است که معمولاً در مایعات مفاصل شما یافت می شود.
تنظیم مجدد استخوان:اگر آرتروز به یک طرف زانوی شما آسیب رسانده باشد، ممکن است استئوآموسی مفید باشد. در زانو، یک جراح استخوان را در بالا یا زیر زانو قطع می کند و سپس یک تکه استخوان را جدا می کند و یا به آن اضافه می کند. این باعث می شود بدن شما از قسمت فرسوده زانو دور شود.
جایگزینی مفاصل:
در جراحی تعویض مفصل (آرتروپلاستی)، جراح شما سطوح مفاصل آسیب دیده را حذف می کند و آن ها را با قطعات پلاستیکی و فلزی عوض می کند. خطر جراحی شامل عفونت و لخته های خونی است. مفاصل مصنوعی می توانند فرسوده شده و یا آزاد شوند و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند.
درمان های خانگی برای آرتروز زانو:
1. ورزش:
ورزش می تواند به شما در مقابله با علائم آرتروز کمک کند. این کار به شما کمک می کند استقامت خود را افزایش داده و ماهیچه های دور مفاصل خود را تقویت کنید. این به نوبه خود تحرک را بهبود می بخشد. علاوه بر این ورزش به شما کمک می کند وزن کم کنید.
- ورزش هوازی را مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا برای 30 دقیقه روزانه 5 بار در هفته امتحان کنید.
- تمرین با وزن ملایم و تمرین مقاومت چند بار در هفته برای ایجاد ماهیچه های قوی تر انجام دهید.
- تمرینات حرکات را حداقل 30 دقیقه در روز انجام دهید.
- از ورزش های سنگین بدون تاثیر اجتناب کنید که خطر آسیب را افزایش می دهد.
- در صورت نیاز، از یک متخصص برای برنامه ریزی یک برنامه ورزشی که برای شرایط سلامتی و سبک زندگی مناسب است، کمک بگیرید.
درمان قطعی آرتروز زانو با ورزش
2. کمپرس سرد و گرم:
ما می توانید از هم کمپرس گرم و هم سرد برای کنترل درد مفاصل به خاطر آرتروز استفاده کنیم. کمپرس داغ به کاهش درد و سفتی کمک می کن و، کمپرس سرد تورم و تورم را کاهش خواهد داد.
یک کمپرس آب گرم را با پیچ یدن یک بطری آب داغ در یک حوله نازک آماده کنید.
با بستن چند تکه یخ در یک حوله نازک، کمپرس سرد درست کنید.
کمپرس داغ را به مدت 2 تا 3 دقیقه روی مفصل ها قرار دهید.
آن را با کمپرس سرد عوض کنید و آن را در حدود 1 دقیقه بگذارید.
این فرآیند را برای 15 تا 20 دقیقه در روز تکرار کنید.
توجه: بسته به وضعیت شما می توانید از این کمپرس جداگانه استفاده کنید.
3. ماساژ درمانی:
به طور منظم ماساژ دادن مناطق آسیب دیده به کاهش شدت درد، تورم و التهاب ناشی از آرتروز کمک خواهد کرد. علاوه بر این ماساژ جریان خون را بهبود می بخشد و تاثیر دلگرم کننده ای بر ماهیچه های ملتهب دارد.
با استفاده از ضربه های آرام، مناطق آسیب دیده را با روغن زیتون گرم و روغن نارگیل برای چند بار در روز ماساژ دهید. اگر مالش دادن شرایط را بدتر کرد، این کار را متوقف کنید.
همچنین می توانید روغن ماساژ را با کافور و روغن خردل آماده کنید. 10 گرم کافور را به یک فنجان روغن خردل اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه آن را گرم کنید. بگذارید خنک شود، سپس از آن برای ماساژ دادن مناطق آسیب دیده استفاده کنید.
گزینه دیگر این است که مقادیر مساوی روغن زمستانه و اکالیپتوس را ترکیب کرده و از آن برای ماساژ دادن مفاصل ملتهب استفاده کنید.
چون مفاصل به علت آرتروز، حساس می شوند، حتماً به آرامی ماساژ داده می شوند و یا به یک درمانگر ماساژ حرفه ای، در صورت نیاز، مراجعه می کنند.
4. سرکه سیب:
سرکه سیب در درمان آرتروز نیز موثر است. خواص ضد التهابی و قلیلیی آن به کاهش درد و سفتی در مفاصل کمک می کند. علاوه بر این، به رهایی از سموم ذخیره شده در مفاصل کمک می کند.
- یک قاشق چای خوری سرکه سیب و عسل را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. آن را هر روز دو بار بخورید، ترجیحاً قبل از خوردن غذا.
- همچنین می توانید یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب را هم با هم مخلوط کنید. استفاده از آن برای ماساژ مفاصل آسیب دیده چند بار در روز.
- این درمان ها را روزانه دنبال کنید تا درد و التهاب از بین برود.
5. نمک اپسوم:
یک درمان طولانی مدت دیگر برای آرتروز، نمک اپسوم است. منبع خوبی از منیزیم است و به کاهش درد، تورم و التهاب کمک می کند.
- 2 فنجان نمک اپسوم را به آب وان گرم اضافه کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آن بیندازید و خیس کنید.
- دو یا سه بار در هفته به مدت چند هفته و یا تا زمانی که از درد و التهاب خود خلاص شدید، تکرار کنید.
توجه: کسانی که مشکلات کلیوی دارند و یا دیابت نباید از این درمان استفاده کنند.
نمک اپسوم از درمان های خانگی آرتروز زانو
روش های درمان آرتروز زانو با داروی گیاهی
6. زنجبیل:
زنجبیل یک درمان طبیعی عالی برای آرتروز است. مطالعه ای نشان داد که عصاره زنجبیل خالص تاثیر مثبتی در کاهش درد بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو دارد. در مطلب خواص زنجبیل در بخش قلی سلامت پلاس وی گفتیم که این گیاه سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به کاهش درد, تورم و التهاب کمک می کند. علاوه بر این, زنجبیل به تهیه و حفظ شیمیایی در بدن کمک می کند که باعث درد می شود.
روزانه 2-3 فنجان چای زنجبیل بنوشید. برای این چای, یک تکه کوچک زنجبیل خرد کنید و آن را در یک فنجان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید. و کمی عسل بریزید.
همچنین می توانید تکه های زنجبیل تازه را هر روز بجوید و یا زنجبیل تازه یا خشک را در ظرف آشپزی خود بریزید. شما حتی می توانید مناطق آسیب دیده با روغن زنجبیل را چند بار روزانه ماساژ دهید.
7. زرد چوبه:
زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می باشد.
- یک قاشق چای خوری از زردچوبه به یک لیوان شیر اضافه کنید و آن را بجوشانید. کمی عسل اضافه کنید و دو بار در روز بنوشید.
- یا می توان 300 میلی گرم زردچوبه را 3 بار در روز و تنها پس از مشورت با پزشک خود بنوشید.
- همچنین از پودر زردچوبه در پخت وپز روزانه خود برای فواید زیادش استفاده کنید.
نکته:در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی, از مصرف زیاد زردچوبه خودداری کنید.
8. شنبلیله:
شنبلیله یکی از درمان های رایج برای آرتروز می باشد. دانه های شنبلیله دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و در نتیجه به مدیریت درد و تورم کمک می کنند.
علاوه بر این, این دانه ها حاوی ویتامین و مواد معدنی ضروری مانند کلسیم, آهن و فسفر هستند که برای استخوان ها و بافت های سالم ضروری هستند.
یک قاشق چای خوری روغن شنبلیله را در آب بیندازید و خیس کنید. صبح روز بعد, دانه های خیس را بخورید و آبش را دور بریزید. این کار را روزانه انجام دهید.
یا می توان یک قاشق چای خوری از پودر دانه شنبلیله را همراه با یک لیوان آب گرم و یا گاهی اوقات روزانه مصرف کنید.
همچنین می توانید یک قاشق چای خوری از دانه های شنبلیله با آب کافی و آن را در نواحی تحت تاثیر قرار دهید. بگذارید خشک شود, سپس آن را با آب گرم بشویید. این درمان را دو بار روزانه انجام دهید.
هر روز از این درمان ها استفاده کنید تا اینکه از نتیجه راضی شدید.
9. چای سبز:
چای سبز به حفظ تراکم استخوان و حفظ استحکام استخوان کمک می کند.
- یک قاشق چای خوری چای سبز را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.
- برای چند دقیقه آن را بپوشانید.
- سپس کمی عسل اضافه کنید.
- روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز بنوشید.
10. دارچین:
یکی از درمان های رایج برای آرتروز, دارچین است. دارچین به خاطر خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی اش می تواند به مبارزه با درد و ورم مفاصل کمک کند. هم چنین آن ماهیچه های سفت را آرام خواهد کرد.
یک قاشق چای خوری پودر دارچین و یک قاشق سوپ خوری عسل را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. هر روز صبح روی شکم خالی.
گزینه دیگر استفاده از پودر دارچین با کمی آب است. می توانید کمی عسل اضافه کنید. از آن برای ماساژ ناحیه آسیب دیده برای چند دقیقه استفاده بکنید. تا زمانی که وضعیت شما بهبود نیافته این درمان ها را دنبال کنید.