زمان خیس خوردن و پخت حبوبات
خیساندن حبوبات قبل از پختن دارای فواید زیادی است. این روش به کاهش زمان پخت و پز لازم برای حبوبات کمک میکند و همچنین باعث حذف قندهای تولیدکننده گاز و سخت شدن هضم آنها میشود. با خیساندن حبوبات و دور ریختن آب، مطمئن میشویم که آنها تا حد امکان تمیز هستند و هیچ گونه کثیفی، ماده خارجی یا باکتری را در خود نگه نمیدارند. مدت زمان خیساندن و پخت حبوبات متفاوت است. برای حبوبات مختلف، شیوه های خیساندن و زمان پخت متفاوتی وجود دارد که در این بخش از پلاس وی به آنها می پردازیم.
مدت زمان خیساندن لوبیا چشم بلبلی
خیساندن برای 10-12 ساعت و پخت برای 50 دقیقه.
خیساندن لوبیا برای قورمه سبزی
خیساندن برای 10-12 ساعت و پخت بین 50 تا 90 دقیقه.
مدت زمان خیساندن ماش و نخود
خیساندن تا 10 ساعت و پخت بین 50 تا 90 دقیقه.
زمان خیساندن لوبیا چیتی
خیساندن بین 8-12 ساعت و پخت برای لوبیا چیتی 90 دقیقه و برای نخود سبز 90 دقیقه.
مدت زمان خیساندن لپه برای قیمه
لپه جزو حبوباتی است که نیاز به خیساندن ندارد و در صورت تمایل میتوانید 20-30 دقیقه آن را بخیسانید. مدت زمان پخت آن هم با توجه به مرغوبیت لپه، کمتر از یک ساعت است.
مدت زمان خیساندن عدس و دال عدس
این حبوبات خیساندن نمیخواهند و پختشان به ترتیب 40 و 30 دقیقه است.
زیاد خیساندن حبوبات
اگر حبوبات برای مدت طولانی در آب خیس بمانند، ممکن است روی سطح آب یک لایه کفی ظاهر شود که باعث ترش شدن حبوبات و خراب شدن طعم غذا میشود. برای صرفهجویی در زمان، میتوانید ظرف حاوی حبوبات و آب را در یخچال یا در کنار پنجره قرار داده تا از خراب شدن محصول جلوگیری کنید.
خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم
سوال پرتکراری که از ما در بخش سبک زندگی پلاس وی داشتید، در این مورد بود که در ادامه به پاسخ آن میپردازیم. برای خیساندن حبوبات، بهتر است از آب سرد استفاده کنید. اگر حبوبات برای مدت زمان طولانی در آب گرم باقی بمانند، ممکن است باعث اسیدی شدن محیط آب شده و در نهایت به آنها طعم و عطر نامطبوعی بدهد. برای خیساندن بهتر، میتوانید از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا حبوبات ناخالصیهای موجود در آب را جذب نکنند. اگر دسترسی به آب تصفیه شده ندارید، میتوانید از آب جوشیده استفاده کنید.
روشهای مختلف برای خیساندن حبوبات
چند روش در مطالب قبلی برای خیساندن حبوبات و گرفتن نفخ حبوبات آموزش دادیم و در ادامه 2 روش دیگر را هم به آنها اضافه خواهیم کرد.
روش سنتی (8-12 ساعت)
- حبوبات را در یک کاسه قرار دهید و آب سرد بریزید تا سطح آنها را بپوشاند.
- حبوبات را برای 8 تا 12 ساعت خیس کنید یا در صورت امکان تمام شب را (حدود 12 ساعت) در آب بگذارید.
- پس از خیساندن، حبوبات را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. توجه کنید که حبوبات ممکن است پس از خیساندن چروک به نظر برسند، اما پس از پخت آنها به حالت قبلی باز خواهند گشت.
روش داغ (24 ساعت)
- حبوبات را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و برای هر 2 فنجان حبوبات، 10 فنجان آب اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به مدت 3 دقیقه بجوشد.
- حبوبات را از روی حرارت بردارید و آنها را پوشانده و اجازه دهید به مدت 24 ساعت در آب بماند.
- پس از پایان مدت زمان خیساندن، آب حبوبات را دور بریزید و آن را به غذای خود اضافه کنید.