نکات استفاده از پودر گشنیز در غذاها
گشنیز سبزی پرخاصیتی است که به صورت تازه و هم به صورت خشک از آن در انواع غذاها استفاده می شود. گشنیز طعم بی نظیری به غذا می دهد و از بذر آن نیز می توان در غذا به عنوان ادویه و به صورت پودر شده استفاده نمود. در این بخش از پلاس وی با طرز تهیه پودر گشنیز و استفاده آن در انواع غذاها آشنا خواهیم شد.
از پودر گشنیز در چه غذاهایی می توان استفاده کرد؟
از گشنیز تازه و خشک می توان در غذاهای زیر استفاده نمود:
- انواع آش
- انواع سوپ
- انواع کتلت و کوکو
از پودر تخم گشنیز در چه غذاهایی می توان استفاده کرد؟
از پودر تخم گشنیز در غذاهای مختلف زیر استفاده کنید:
- آش و دوغ
- در تهیه ترشیجات مانند ترشی مخلوط و ترشی لیته
- انواع پلومانند لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو و …..
- انواع کتلت، شامی، کباب تابه ای
- انواع خورشت
- فلافل
- طعم دار کردن ماهی
- طعم دادن میگو
طرز تهیه پودر گشنیز در خانه
برای تهیه پودر گشنیز در خانه گشنیز تازه را تهیه نمایید و برگ های گشنیز را بشویید و بر روی پارچه تمیزی پهن کرده و در آفتاب قرار دهید تا خشک شود. سپس آن ها را آسیاب کنید.
برای تهیه پودر تخم گشنیز، تخم گشنیز را خریداری کرده و بشویید، سپس اجازه دهید که پودر گشنیز خشک شده و سپس آن را داخل مخلوط کن ریخته و پودر کنید.
فواید پودر گشنیز
گشنیز سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است و دارای فواید زیر است:
- افزایش دهنده شیر مادران شیرده
- تصفیه و پاک کننده خون
- نیرو بخش قلب
- نشاط آور و افزایش دهنده شادی
- از بین برنده بوی بد دهان
- تسکین دهنده درد دندان
- درمان سینوزیت
- کاهش دهنده علائم کهیر
- رفع کننده یبوست
- افزایش دهنده سلامت قلب
- ضد التهاب
- تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
- کاهش دهنده استرس و اضطراب
- ضد میکروب
- مقابله کننده با باکتری های مسئول عفونت های دستگاه ادراری
- میکروب کش و مفید برای درمان بیماری های گوارشی
شرایط نگهداری و مصرف
پودر تخم گشنیز را دور از رطوبت و محیط های مرطوب نگهداری کنید زیرا رطوبت باعث ایجاد چسبندگی و گوله گوله شدن در ادویه جات می شود.
برای حفظ کیفیت پودر تخم گشنیز آن را دمای پایین تر از 25 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.