“سوهان عسلی” ترد را با دستور پختی ساده می توانید در منزل تهیه کنید و برای پذیرایی از میهمانانتان یک شیرینی سنتی و خانگی داشته باشید.
طرز تهیه سوهان عسلی
معروف ترین سوهان ایران متعلق به قمی ها می باشد که به صورت گسترده در این شهر تهیه می شود و این نوع شیرینی فوقالعاده لذیذ می باشد که به صورت خانگی نیز می توان آن را تهیه نمود.
مواد لازم تهیه سوهان عسلی:
عسل سفت:سه قاشق سوپخوری پر(150 گرم)
خلال بادام :نصف پیمانه (150 گرم)سوهان عسلی
شکر :یک پیمانه سرخالی (150 گرم)
زعفران ساییده :یک قاشق چایخوری
روغن آبکرده :4 قاشق سوپخوری(100 گرم)
طرز تهیه سوهان عسلی :
ابتدا خلال بادام را بشویید و بعد در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
در ظرفی عسل ، روغن و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا یکنواخت شوند.
در حین تفت چند باری مواد را هم بزنید تا شکر آب و طلایی شود. بعد بادام را اضافه کنید و همچنان روی حرارت قرار دهید تا بادام ها هم طلایی شوند.
زعفران را هم در کمی آب جوش حل کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. مواد را خیلی هم نزنید چون ممکن است روغن آن جدا شود.
برای اینکه متوجه بشیم سوهان آماده شده یا نه ، کمی از مایع را گوشه سینی بریزید. اگر سریع بسته شد یعنی سوهان عسلی شما آمادست.
در این مرحله ، حرارت را کم کنید در حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند.
بعد با یک قاشق کوچک از مایه برداشته و با فاصله روی سینی چرب شده بریزید و بلافاصله دو سه عدد خلال پسته روی سوهان ها قرار دهید.
بعد از سرد شدن با کارد سوهانها را از سینی جدا کنید و در ظرف در داری نگه دارید.
نکات کلیدی در تهیه سوهان عسلی:
- مرسوم ترین نوع سوهان عسلی نوع زعفرانی آن است ولی شما میتوانید بسته به ذائقه تان سوهان را در طعم ها مختلف هم درست کنید.مثلا مقداری رنده پوست پرتقال و یا کمی آب پرتقال به آن اضافه کنید و سوهان عسلی پرتقالی داشته باشید و یا از لیمو ترش استفاده کنید.
- هنگام استفاده از مایعات نظیر آب پرتقال زیاده روی نکنید. و فقط در حد چند قطره برای متفاوت کردن طعم سوهان استفاده کنید چون مصرف زیاد آن باعث میشود بافت سوهان تغییر کند.
- مایعات را در انتهای کار به مواد سوهان اضافه کنید.
- برای اینکه از قوام مایه مطمئن شویم مقداری از آن را با قاشق در آب سرد بریزید و اگر به سرعت خودش را گرفت و شیشه ای شد یعنی زمان پخت آن کافی می باشد.
- مایه سوهان را نباید زیاد هم بزنید چون باعث میشود روغن از شکر جدا شود و سوهان شکرک بزند.
- در هنگام ریختن مواد سوهان در سینی باید ظرف را روی شعله پخش کن قرار دهید و حرارت زیر آن را کمکم کنید. در حدی که مواد گرم بمانند.
- سوهان ها را در ظرف دردار و در یخچال نگهداری کنید تا خیس و چسبنده نشود.
نکات تکمیلی در مورد سوهان عسلی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
سوهان عسلی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .