پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

سیستم هوای فشرده قلب تپنده صنایع و بنگاه‌های تولیدی

سیستم هوای فشرده قلب تپنده صنایع و بنگاه‌های تولیدی

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و پلاس وی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد

سیستم‌های هوای فشرده بخش مهمی از ماشین آلات صنعتی را تشکیل می‌دهد.این سیستم‌ها امروزه نقش پر رنگی در خط تولید کارخانه‌ها ایفا می کنند. به‌طوری که خراب شدن و نقص در کارکرد این سیستم میتواند باعث از کار افتادن یک کارخانه بشود، از طرفی استفاده از سیستم‌های هوای فشرده باعث افزایش راندمان کاری و افزایش کمی و کیفی محصولات می‌شود.

سیستم‌های هوای فشرده به مجموعه‌ای از دستگاه‌های صنعتی می گویند که برای فشرده‌سازی ، انتقال و بهره‌برداری از هوا توسعه داده شده‌اند. این جمله به این معنا است که در کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی علاوه بر نیروی برق از هوای فشرده نیز برای راه‌اندازی ابزاهای صنعتی استفاده می‌شود. بخش بزرگی از ابزار‌های صنعتی را ابزار‌های پنوماتیک و بادی تشکیل می‌دهند که برای کار کردن نیاز به هوای فشرده دارند از همین رو برای راه اندازی این ماشین الات از سیستم‌های هوای فشرده استفاده می‌شود.

کپی لینک

مزایای استفاده از ابزارهای پنوماتیک و بادی

ابزارها و ماشین آلات پنوماتیک گزینه‌های جذاب‌تری برای صنایع تولیدی هستند؛ زیرا این دستگاه‌ها در مقایسه با دیگر ابزار های صنعتی ابعاد کوچکتری دارند و قدرت بیشتری را در کنار مصرف انرژی بسیار کمتر ارائه می‌دهند. در ادامه به ویژگی هایی که باعث میشوند تا این ماشین آلات گزینه بهتری باشند می‌پردازیم:

  • ایمنی بالاتر: ابزار‌های بادی اغلب به دلیل عدم استفاده از برق و جریان الکتریکی، ایمنی بیشتری را در مقابل برقرای تماس با آب، رطوبت و شوک الکتریکی دارند. این قابلیت باعث میشود تا خطرات ناشی از جریان برق کاهش بیابد، یکی از رایج ترین خطراتی که در کارگاه‌های صنعتی وجود دارد برق گرفتگی است.
  • وزن کمتر: ابزار های بادی به دلیل اینکه از برق یا باطری استفاده نمی کنند اندازه بسیار کوچکتری دارند این باعث میشود تا این ابزار‌‌ها قابلیت حمل بهتری داشته باشند.و برای استفاده‌های طولانی مدت بهینه‌تر باشند از طرفی باعث افزایش سرعت و عملکرد کارکنان می‌شود.
  • مصرف انرژی کمتر: استفاده از باد در مقایسه با برق انرژی بسیار کمتری را می‌طلبد این باعث می‌شود تا در هزینه‌ها نیز صرفه جویی شود که در صنایع بزرگ کنترل هزینه‌ها امری ضروری محسوب می‌شود.
  • سازگار با محیط زیست: ابزارهای برقی از تعداد زیادی از قطعات الکترونیکی و باطری ساخته می‌شوند که باعث افزایش زباله‌های الکترونیکی می‌شوند در صورتی که ابزارهای بادی کمترین میزان استفاده از قطعات الکترونیکی را دارد.
کپی لینک

اجزا سیستم هوای فشرده

سیستم هوای فشرده شامل چندین قسمت است که هر قسمت آن نقش مهمی در ایجاد و تأمین هوای فشرده برای ابزارهای بادی دارد. برخی از اجزای اصلی سیستم هوای فشرده عبارتند از:

  • کمپرسور باد اسکرو : کمپرسور اسکرو برای ایجاد جریان هوای فشرده از انرژی الکتریکی یا انرژی مکانیکی‌(مانند موتور دیزل یا بنزینی) استفاده می‌کند.
  • مخزن هوای فشرده: تانک هوای فشرده برای ذخیره هوا و تأمین آن به ابزارهای بادی در لحظات نیاز استفاده می‌شود.
  • فیلتر: فیلترها جهت جداسازی رطوبت و ذرات معلق از هوای فشرده برای استفاده در ابزارهای بادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • رگولاتور: رگولاتورها برای تنظیم فشار هوا در خروجی کمپرسور و همچنین حفظ فشار ثابت در تانک هوای فشرده استفاده می‌شوند.
  • لوله‌های هوا: لوله‌های هوا برای انتقال هوا از کمپرسور به تانک و سپس از تانک به ابزارهای بادی استفاده می‌شوند.
  • شلنگ‌های هوا: شلنگ‌های هوا برای انتقال هوا از لوله‌های هوا به ابزارهای بادی و همچنین برای اتصال ابزار به لوله‌های هوای فشرده استفاده می‌شوند.
  • اتصالات: اتصالات برای اتصال لوله‌ها، شلنگ‌ها و ابزارهای بادی به یکدیگر استفاده می‌شوند.
کپی لینک

کمپرسور باد اسکرو

کمپرسور باد اسکرو مهم ترین دستگاه در سیستم هوای فشرده محسوب میشود این دستگاه هوا را با کاهش حجم در داخل مخزن کمپرسور فشرده می‌کند و باعث می‌شود تا فشار هوا افزایش بیابد. کمپرسور باد اسکرو معمولاً با استفاده از یک الکتروموتور برقی یا دیزلی کار می کند.این ماشین های صنعتی به کمک دو روتور پیچی شکل که با سرعت بالایی می‌چرخند. در هنگام کار روتور‌ها هوا در بین آن‌ها در دام می‌افتد و دچار کاهش حجم می‌شود. این اتفاق به‌صورت پیوسته صورت می‌گیرد تا مقدار هوای مورد نیاز تأمین شود.

تمامی این اتفاقات در درون محفظه ای بنام “ایرند” صورت میگیرد. ایرند بصورت کوپل مستقیم یا به وسیله تسمه به الکتروموتور برقی یا دیزلی متصل میشود و با شروع به کار کردن الکتروموتور ایرند نیز کار می کند. کمپرسور‌های اسکرو از الکتروموتور‌های سه فاز بهره می‌برند که برای کنترل این نوع از دینام‌ها از تابلو برق به همراه اینورتر استفاده میشود.

هوادهی یا دبی کمپرسور های اسکرو با واحد مترمکعب اندازه گیری میشود. هوادهی کمپرسور های اسکرو نسبت به دیگر کمپرسور های بادی بسیار بیشتر است.این درصورتی است که کمپرسورهای اسکرو بدون خاموش شدن می‌تواند به‌صورت شبانه روزی کار کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد خرید و قیمت کمپرسور باد میتوانید به وب سایت کمپرسور حسنی سر بزنید روی این لینک کلیک کنید.

کپی لینک

خلاصه

در صنعت و صنایع تولیدی از ابزارهای زیادی استفاده می‌شود که هرکدام نقش مهمی در تولید محصولات و ارائه خدمات در راستای اهداف شرکت مورد نظر دارند. اما شاید بتوان مهم ترین دستگاه که در اکثر کارگاه‌‌‌‌‌ها و بنگاه‌های تولیدی استفاده می‌شود را کمپرسور باد اسکرو دانست زیرا این دستگاه هوا را فشرده می‌کند و در اختیار ابزار های بادی قرار میدهد از همین رو تمامی ابزارهای پنوماتیک و بادی که از محبوبیت بسیار بالایی در بین شرکت‌ها و صنایع تولیدی دارند وابسته به کار و هوای فشرده هستند که توسط کمپرسور باد اسکرو تأمین می‌شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع