شله ماش یکی از غذاهای محلی شهر بجنورد در استان خراسان شمالی و استان لرستان شهر درود است. این غذا را معمولاً خیلی تند می کنند. ماش لِه شله ترکی است که فارسی آن “شله ماش” می شود.
مواد لازم شله ماش
- ماش:200 گرم
- برنج:150 گرم
- گوشت قورمه شده:250 گرم
- پیاز داغ:سه قاشق غذاخوری
- زیره سیاه:یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه:به مقدار لازم
طرز تهیه شله ماش
ماش را بشویید و به همراه پیاز داغ ،داخل قابلمه ای بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.بعد حرارت را کم کنید و مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه به بقیه مواد اضافه کنید.
برنج را بشویید و بعد از نیم ساعت به بقیه مواد اضافه کنید.بعد از اینکه برنج شکفته شد ، گوشت قورمه را به آن اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.
هر از گاهی شله ماش را هم بزنید تا ته نگیرد.برنج باید کاملا له شود. این غذا آبدار نیست و باید مثل شله زرد شود.
در این غذا از گوشت قورمه استفاده شده که میتوانید آن را از دستور غذایی حذف کنید.
برای درست کردن گوشت قورمه، گوشت بدون استخوان را به صورت ریز خرد کرده و با کمی آب بپزید . وقتی گوشت کاملا پخته شد و آب آن خشک شد گوشت به روغن می افتد.
گوشت را در همان روغن سرخ کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید.اگر گوشت چربی نداشت از همان ابتدا به آن دنبه اضافه کنید.گوشت قورمه شده را در یخچال به مدت طولانی میتوانید نگه دارید و در انواع غذاها مصرف کنید.