آشنایی با جراحی لاغری
در حالی که انواع عمل های جراحی لاغری می توانند برای کاهش وزن موثر باشد، اما به تنهایی راه حل نهایی و جادویی برای از بین بردن همیشه چاقی نیستند. برای دستیابی به موفقیت طولانی مدت، افراد باید بعد از هر نوع جراحی لاغری ورزش و عادات غذایی سالم را در زندگی روزمره خود بگنجانند. در غیر این صورت نتایج ممکن است شکست بخورد.
کمی درباره عمل های لاغری
جراحی لاغری در واقع تنها یک نوع عمل خاص نیست بلکه مجموعه ای از چندین تکنیک و یا روش است که همگی به صورت لاپاراسکوپی با حداقل تهاجم انجام می شود. عمل های لاغری شامل ایجاد تغییرات در ارگان ها و مسیرهای گوارشی مانند معده و روده است.
در واقع یک جراح لاغری برای دست یابی به سلامت بیشتر و درمان چاقی، سیستم گوارشی را طوری تغییر می دهد که مصرف غذا محدود شود و شخص خیلی سریع احساس سیری کند.
انواع مختلفی از عمل لاغری وجود دارد که دو مورد از مهم ترین آن ها عمل اسلیو معده، بای پس معده اند. عمل اسلیو معده بسیار رایج است و در آن بخش بزرگی از حجم معده برای همیشه بریده شده و از بدن خارج می شود و تنها یک معده باریک و کوچک پس از آن در شکم باقی می ماند. عمل بای پس معده نیز بعد از اسلیو بسیار رایج است ولی در آن هیچ بخشی از معده خارج نمی شود بلکه بعد از آن، بخش اعظم غذای مصرفی بدون اینکه وارد معده شود، آن را دور زده و در مسیر گوارش بعدی قرار میگیرد. به جز این دو عمل، پلیسه معده، باندینگ، مینی بای پس و سایر روش های دیگر برای لاغری نیز وجود دارند.
مزایای جراحی لاغری چیست؟
جراحی لاغری می تواند منجر به کاهش وزن قابل توجه و بهبود بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و آپنه خواب شود. طبق گفته انجمن جراحی متابولیک و چاقی آمریکا، بیماران می توانند بین 40 تا 80 درصد از وزن اضافی خود را در دو سال اول پس از عمل لاغری کاهش دهند.
توضیح بزرگ ترین سوء تفاهم درباره جراحی لاغری
عمل لاغری اغلب به عنوان یک "چوب جادو" برای کاهش وزن دیده می شود، اما حقیقت این است که هیچ یک از عمل های لاغری راه حل درمانی 100 درصدی نیستند. بیمارانی که تحت عمل جراحی چاقی قرار میگیرند باید از این عمل به عنوان یک وسیله و ابزار نگاه کنند نه روش نهایی. شما با کمک این عمل میزان غذای و کالری دریافتی نهایی تان کم می شود و کمتر غذا می خورید. بنابراین زمینه برای کاهش وزن برایتان مهیا می شود.
نقش ورزش بعد از عمل لاغری چیست؟
ورزش یکی از پایه های ضروری کاهش وزن و حفظ طولانی مدت آن پس از جراحی لاغری است. ورزش می تواند به کاهش وزن، عضله سازی و بهبود سلامت کلی بیماران کمک کند.
طبق گفته موسسه ملی بهداشت، بیماران پس از جراحی لاغری باید حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط یا 75 دقیقه ورزش هوازی با شدت شدید در هفته را هدف قرار دهند. بیماران همچنین باید تمرینات قدرتی را در برنامه روزانه خود بگنجانند تا عضله سازی کنند و متابولیسم خود را بهبود بخشند.
اهمیت رژیم غذایی سالم بعد از عمل لاغری چیست؟
در کنار ورزش و حتی مهتر از آن، داشتن یک رژیم غذایی سالم، متعادل و توصیه شده است که می تواند منجر به کاهش وزن و حفظ وزن دلخواه شما شود. در واقع بیماران برای کاهش وزن و حفظ توده عضلانی باید رژیم غذایی کم کالری و پروتئین بالا را دنبال کنند. انجمن جراحی متابولیک و چاقی آمریکا توصیه می کند که بیماران روزانه 60 تا 120 گرم پروتئین مصرف کنند. بیماران همچنین باید از غذاهایی که قند، چربی و کالری بالایی دارند اجتناب کنند.
خطرات دنبال نکردن برنامه های ورزش و رژیم غذایی سالم بعد از عمل لاغری چیست؟
بیمارانی که ورزش و رژیم غذایی سالم را در سبک زندگی خود پس از عمل لاغری قرار نمی دهند، در معرض خطر بازگشت وزن و ایجاد عوارض سلامتی هستند. افزایش وزن در بیمارانی که پس از جراحی تغییری در سبک زندگی ایجاد نمی کنند، رایج است. علاوه بر این، بیمارانی که پس از جراحی ورزش نمیکنند و رژیم غذایی سالمی نمیخورند، در خطر ابتلا به کمبودهای تغذیهای، مشکلات گوارشی و سایر مشکلات سلامتی هستند. این عوارض می تواند عواقب جدی داشته باشد و ممکن است نیاز به درمان پزشکی اضافی داشته باشد.
اهمیت تغییر سبک زندگی برای موفقیت بلندمدت بعد از جراحی لاغری
به طور کلی عمل لاغری می تواند ابزاری موثر برای کاهش وزن و بهبود سلامت باشد، اما یک چوب جادو نیست که با تکان دادن آن لاغری دائمی و تضمینی حاصل شود. برای دستیابی به موفقیت طولانی مدت، بیماران باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل ورزش و عادات غذایی سالم می شود. ترکیب ورزش و یک رژیم غذایی سالم می تواند به بیماران در حفظ کاهش وزن، بهبود سلامت کلی و کاهش خطر عوارض بعد از عمل کمک کند. عمل لاغری باید به عنوان ابزاری برای شروع روند سریع کاهش وزن و بهبود سلامت در نظر گرفته شود، اما این تغییرات در شیوه زندگی بیماران است که در نهایت موفقیت طولانی مدت آنها را تعیین می کند.