طرز تهیه خرمالو خشک به روش شرقی ها
خرمالوی خشک نوعی خشکبار و میانوعده محبوب در شرق آسیا است. طرز تهیه خرمالو خشک در کشورهای مختلف متفاوت است، مردم ژاپن، چین، کره و... از خرمالو خشک در تهیه انواع دسر، غذا استفاده می کنند و یا آن را با مغز انواع آجیل مخلوط کرده و به همراه میوه های تازه سرو می کنند. در این بخش از پلاس وی شما را با طرز تهیه خرمالو خشک چینی، کره ای و ژاپنی آشنا می کنیم.
طرز تهیه خرمالو خشک چینی
- برای تهیه خرمالو خشک، خرمالو های کوچک و سفت را انتخاب کنید.
- خرمالو ها را بشویید و پوست بگیرید.
- پوست های خرمالو را در معرض آفتاب خشک کرده و کنار بگذارید.
- خرمالوهای پوست گرفته شده را در مکان آفتابی قرار دهید تا سطح خرمالو خشک گردد.
- خرمالو را به آرامی با استفاده از دست ها به شکل پنکیک فشار دهید اما نباید زیاد فشار دهید که خرمالوها شکسته شود.
- خرمالوها را دوباره به مکان آفتابی و تهویه شده قرار دهید.
- بگذارید خرمالوها نه روز زیر آفتاب باشند.
- دوباره خرمالو را به آرامی با استفاده از دست فشار دهید اما نباید زیاد فشار دهید که خرمالوها شکسته شود.
- در ظرف سفالی به صورت لایه ای پوست خرمالو و بافت خرمالو را بریزید و با پلاستیک روی آن را پوشانده و درب آن را ببندید.
- پانزده روز صبر کنید تا خرمالوها خوب جا بیافتد.
- خرمالو را درآورده سرو یا نوش جان کنید.
نکات مهم:
- خرمالو خشک چینی را در روزهای آفتابی درست کنید.
- در طی مراحل خشک کردن خرمالوها به آن آب اضافه نکنید.
- خرمالو خشک را با معده ی خالی مصرف نکنید.
طرز تهیه خرمالو خشک کره ای
- در کره خرمالوها را به وسیله نخ یا بندی بلند گره می زنند.
- سپس خرمالوها را در مکانی که دارای نور آفتاب کافی بوده قرار می دهند.
- بعد از قهوه ای شدن خرمالوها و سخت شدن قسمت بیرونی آنها، دانهها را خارج کرده و سپس خرمالو را بصورتی شکیل مهر و موم میکنند.
- بعد از حدود سه هفته، خرمالوها را با کاه برنج خشک شده می پوشانند.
- خرمالوها را در جعبه ای در جای خنک نگهداری میکنند تا زمان خشک شدن کامل شود و یک پوسته پودری سفید از قند خرمالو روی آن تشکیل شود.
- در غذاهای کره ای، پیش خوراکی به نام گوتگام سام (لقمهٔ کشتهٔ خرمالو) با قرار دادن یک گردو داخل خرمالو خشک درست میشود. خرمالو خشک شده با مغز کاج سوکسیل گووا (نوعی شیرینی میوه ای) یا همراه میوههای تازه سرو می شود.
طرز تهیه خرمالو خشک ژاپنی
- در ژاپن ابتدا خرمالو های سفت را انتخاب می کنند.
- سپس پوست میوه ها را می گیرند اما ساقه خرمالو را جدا نمی کنند.
- با نخ و... خرمالو ها را به یکدیگر می بندند.
- خرمالوها را در جای آفتابی آویزان می کنند تا کاملا خشک شوند.
- در طی مدت خشک کردن آنها را بهطور مرتب و روزانه ماساژ میدهند تا شکل و بافت متفاوتی به خود بگیرند.