خورش چاقاله بادام خوشمزه و مجلسی
خورشت چاقاله بادام یکی از خورشتهای بهاری بسیار خوشمزه است که طعمی تقریباً ترش دارد. با داشتن انواع سبزیجات مانند نعناع و جعفری، عطر و بویی بینظیر و عالی به خود میگیرد. علاوه بر طعم و عطرش، این خورشت از خواص بیشماری برای سلامتی بدن برخوردار است. بهطور کلی، خورشت چاقاله بادام یک انتخاب عالی برای غذای بهاری و سالم محسوب میشود که در این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی طرز تهیه آن را خواهیم گفت.
مواد لازم برای خورش چغاله بادام
مواد لازم | میزان لازم |
چغاله بادام | نیم تا یک کیلو |
گوشت | نیم کیلو |
پیاز خلالی شده | دو عدد متوسط |
سبزیجات تازه شامل نعنا و جعفری | نیم کیلو |
آبغوره یا آبلیمو | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش چغاله بادام
- در ابتدا برای تهیه خورشت چغاله بادام، باید چغالهها را با آب بشویید و چوب بالای آنها را جدا کنید. سپس برای نرم شدن چغاله ها، آنها را حدود 2 ساعت بخیسانید.
- قابلمهای مناسب را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن ریخته تا داغ شود. سپس پیاز خلالی شده را داخل روغن بریزید و آن را تفت دهید.
- بعد از سرخ کردن پیاز، گوشت را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
- چغاله را به گوشت اضافه کرده و همراه با گوشت تفت دهید. سپس کمی آب داخل قابلمه بریزید و آن را بگذارید تا به جوش بیاید.
- بعد از کم کردن حرارت، اجازه دهید گوشت و چغاله به آرامی بپزند. در حین این فرآیند، نعنا و جعفری را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا آب سبزی گرفته شود.
- میتوانید سبزی را همزمان با سایر مواد به خورش اضافه کرده و مثل قورمه سبزی، اجازه دهید از همان ابتدای کار با مواد خورش، طبخ شود، یا اینکه بعد از آنکه گوشت و چغاله بادام نیمپز شد، سبزیجات سرخ شده را به خورش اضافه کنید.
- در مرحله آخر از طریقه تهیه خورش چغاله بادام، زمانی که خورش با حرارت ملایم پخته شده و روغن آن آماده است، چاشنی آبغوره را به مواد اضافه کنید. به طور معمول، این مرحله همزمان با 15 دقیقه پایانی پخت خورش است. همچنین، می توانید نمک را به میزان دلخواه و به میزان سلیقه خود اضافه کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش چغاله بادام
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش چغاله بادام را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .