طرز تهیه لوکوم ترکیه ای اصل؛ خوشمزه، راحت و سالم
لوکوم ترکیه ای یا لوکوم پاشا که به آن لوکما، لوقما یا راحت الحلقوم هم گفته میشود، یکی از شیرینیهای سنتی ترکیه است که شبیه مسقطی ایرانی می باشد و در طرز تهیه آن، مواد مشابهی به کار میرود.
اگر طرفدار این شیرینی ترکیه ای هستید، با این بخش از آشپزخانه پلاس وی همراه شوید تا فوت و فنهای تهیه لوکوم زنجبیل و پسته و نگهداری آن را در خانه یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه لوکوم ترکیه ای
مواد لازم | میزان لازم |
نشاسته | 1 پیمانه |
شکر | 5/1 پیمانه |
پودر زنجبیل | 1 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
مغز پسته | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
- درون یک تابه مناسب نشاسته را به همراه پودر زنجبیل الک کنید و با یکدیگر مخلوط نمایید.
- دو نیم پیمانه آب را به ترکیب نشاسته و زنجبیل اضافه کنید و خوب با هم بزنید تا کاملا حل شوند.
- وانیل را اضافه کنید و مقداری هم بزنید.
- درون یک ظرف دیگر ژلاتین را با یک سوم پیمانه آب مخلوط کنید و کناربگذارید.
- تابه حاوی نشاسته، زنجبیل، وانیل و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم با قاشق چوبی هم بزنید تا کمکم غلیظ شود و حالتی شبیه به فرنی به خود بگیرد.
- پس از اینکه نشاسته و مواد داخل تابه به غلظتی اندازه فرنی رسیدند، شکر را اضافه کنید و حرارت را کمی بیشترنمایید.
- پس از آب شدن کامل شکر، زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ مواد یکدست شود.
- در این مرحله وقتی مواد کمی سفت و غلیظ شد، ژلاتین حل شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و کره را اضافه کنید.
- مواد را مداوم ترکیب کنید تا زمانی که مایه لوکوم کاملا حالت دار و سفت شود.
- بعد از آماده شدن لوکوم، مغز پسته را اضافه کرده و حرارت را قطع کنید. مواد را به هم بزنید تا پستهها در لوکوم پخش شوند.
- لوکوم را در یک ظرف مستطیلی یا مربعی که در آن یک لایه نایلون یا پلاستیک ضخیم قرار داده و چرب کرده اید، بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید.
- قالب را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
- بعد از این مدت لوکوم را از یخچال خارج کنید.
- روی سطح را پودر قند یا پودر نارگیل بپاشید و لوکوم را روی پودر بگذارید و در اندازه دلخواه برش بزنید.
نکات مهم تهیه لوکوم ترکیه ای
- مراحل مخلوط کردن مایه لوکوم از ابتدا تا انتها حدود 40 تا 45 دقیقه طول می کشد.
- برای اینکه رطوبت لوکوم ها گرفته شود، می توانید آنها را در آرد سفید بغلطانید.
- لوکوم را می توانید در ظرف در بسته و در دمای محیط به مدت 1 هفته نگهداری کنید.
- برای خوش طعم و خوشبو شدن لوکوم بعد از اضافه کردن شکر، وقتی مواد خودشان را گرفتند و کمی سفت شدند،میتوانید از نصف پیمانه گلاب استفاده کنید.
- به جای کره می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
- برای تهیه لوکوم میوهای با طعمهای مختلف میتوانید از پودر ژله مربوط به هر میوه استفاده کنید.
- برای تهیه لوکوم شکلاتی، 4 تا 5 قاشق غذا خوری پودر کاکائو را با شکر مخلوط و به مواد لازم لوکوم اضافه کنید.