دستور پخت کامل و مرحله به مرحله خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ
قیمه از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که مانند خورشت قورمه سبزی ، ابگوشت ،خورشت فسنجان و بسیاری دیگر از غذاها، فوق العاده لذیذ است و دستورات پخت مختلفی دارد که یکی از این دستورات خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ است .یعنی خورش قیمه علاوه بر اینکه با گوشت تکه ای و گوشت چرخ کرده پخت میشود با گوشت شتر مرغ هم طبخ میشود و بسیار هم خوشمزه است.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ
- گوشت شتر مرغ :300 گرم
- لپه :یک لیوان
- لیمو عمانی :4 الی 5 عدد
- پیاز نگینی سرخ شده :1 عدد
- رب گوجه :3 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی :(در صورت تمایل 3-4 عدد)
- نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ
مرحله اول:
در اولین مرحله پخت خورش قیمه با گوشت شتر مرغ ،لپه را بشویید و2 تا 3 ساعتی در آب ولرم خیس دهید و چند بار آب آن را عوض کنید، تا هم دانه های لپه بزرگ تر شود و هم نفخش گرفته شود.لیمو عمانی را هم با چنگال سوراخ کنید و به مدت 1 ساعت در آب گرم خیس دهید تا تلخی پوست لیمو گرفته شود.
مرحله دوم:
قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید ، مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز نگینی شده را داخلش تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
گوشت شتر مرغ را خرد کنید و به پیاز تقت داده شده اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زردچوبه به پیاز بزنید و تفت دهید .
بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به همراه گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب باز شود. گوجه فرنگی ها را هم رنده کنید و به همراه رب در قابلمه تفت دهید.
گوشت را داخل زود پز بریزید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه کمی پخته شود.
مرحله سوم:
در این فاصله لپه خیس داده شده را در کمی روغن تفت دهید و تا بوی خامی ندهد. بعد با گوشت اضافه کنید.لیمو عمانی ها را هم به بقیه مواد اضافه کنید. بعد درب زدوپز را دوباره ببندید تا لپه و لیمو به همراه گوشت ، یک ربع دیگر بپزند.
مرحله نهایی پخت خورش:
بعد از 15 دقیقه ، در زود پز را باز کنید. تا لپه ها له نشوند.نمک، دارچین و زعفران را به خورشت اضافه کنید.
سیب زمینی ها را هم خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید و در کنار خورشت بریزید.
بعد از اینکه خورشت جا افتاد آن را به همراه پلو سرو کنید.
اگر بخواهید این خورشت را در قابلمه معمولی درست کنید باید بعد از تفت پیاز و گوشت ، لپه را هم تفت دهید و بعد رب و زردچوبه را اضافه کنید.و بعد از یک ساعت و نیم پخت گوشت و لپه لیمو عمانی را داخل خورشت بریزید.
نکته خورشت قیمه
- نمک و ادویه های خورشت باید در آخر ریخته شوند تا عطر و بویشان در حین پخت از بین نرود.
- دقت کنید لپه ، گوشت و لیمو عمانی خوب پخته شوند ولی له نشوند.
نکات تکمیلی در مورد خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورشت قیمه با گوشت شتر مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .