وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه خوشمزه ترین ارده کنجد خونگی؛ فوت کوزه گری

طرز تهیه خوشمزه ترین ارده کنجد خونگی؛ فوت کوزه گری

ارده کنجدی یک ماده مغذی که برای صبحانه غذای بسیار مناسبی است. با تهیه ی این وعده ی غذایی در خانه, ارزش غذایی آن را به طور کامل حفظ میکنید

دستور و طرز تهیه کامل ارده کنجد در منزل

ارده در واقع همان کنجد کوبیده شده و ساییده شده است که به تنهایی یک ماده ی غذایی سالم برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است و مصرف آن برای هر گروه سنی مفید و توصیه می شود. ارده دارای خواص فراوان ، طبع به شدت گرم و انرژی زا است و یکی از بهترین غذاها برای فصل زمستان میباشد. از ارده در تهیه انواع غذاها و دسرها نیز استفاده می شود. شما می توانید با مطالعه این بخش از پلاس وی در خانه خودتان ارده کنجد تهیه نمایید.

مواد لازم ارده کنجد

  • مواد لازم                                   میزان لازم
  • کنجد                                        1پیمانه
  • روغن کنجد یا روغن مایع           2 قاشق غذاخوری

روغن کنجد

رسپی و مراحل تهیه ارده کنجد خونگی

برای آنکه یک اردوه کنجد فوق العاده خوشمزه در منزل تهیه کنید، کافیست مراحلی که در ادامه گفته ایم را به درستی دنبال کنید.

مرحله اول:

برای تهیه ارده کنجد شما باید کنجد مخصوص ارده یا همان کنجد پوست کنده تهیه کنید. برای تهیه ارده خانگی نمی توان از هر کنجدی استفاده کرد.

کنجد

مرحله دوم:

کنجد را درون یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و کنجدها را خیلی آرام به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا کاملا طعم و بوی خامی کنجد از بین برود.کنجد خیلی سریع میسوزد و تلخ می شود پس حتما دقت کنید تا زیاد حرارت نبیند و فقط کمی تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم:

کنجد را پس از کمی سرد شدن درون آسیاب یا غذاساز بریزید. چندین بار مخلوط را با قاشق داخل غذاساز زیر و رو کنید و دوبره شروع به آسیاب کنید. یکی دو بار اول مخلوط اصلا شبیه ارده نیست و حالت پودری دارد.

مرحله چهارم:

زمانی که ارده به تدریج از حالت پودری خارج می شد، آسیاب را خاموش کنید و به کنجد روغن مایع یا روغن کنجد اضافه کنید تا ارده رقیق تری داشته باشید.

ارده کنجدی

مرحله پنجم:

مخلوط کردن ارده را داخل آسیاب تا جایی ادامه دهید که پودر کنجد به مرور زمان روان تر شود. یعنی چند دقیقه آسیاب را روشن کرده و سپس خاموش کنید و با قاشق پودر کنجد و روغن کنجد را زیر و رو نموده و مجددا آسیاب را روشن کنید و تا جایی این کار را ادامه دهید که پودر کنجد حالت خمیری و کرمی و یکنواخت بگیرد.

مرحله آخر:

زمانی که کنجد روان و یکدست شد، ارده آماده است. می توانید داخل ارده از هیچ ماده شیرین کننده ای نریزید و برای طبخ انواع غذاها از آن استفاده کنید و یا می توانید ارده را با انواع شیرینی جات مانند شیره خرما یا شیره انگور مخلوط کرده و نوش جان نمایید.

ارده کنجدی

نکات مهم و فوت کوزه گری

  • برای تهیه ارده می توانید کنجد را تفت ندهید و این کار سلیقه ای است.
  • برای بو دادن کنجد می توانید آن را به مدت 5 دقیقه در فر و در دمای 176 درجه سانتیگراد برشته کنید.
  • کنجد را زیاد تفت ندهید زیرا سوخته و رنگ ارده ی شما تیره می شود و مزه ی تلخی می گیرد.
  • ارده را بدون اضافه کردن روغن هم می توان تهیه کرد اما زمان نرم شدن و به روغن افتادن آن طولانی است.
  • پیشنهاد می شود به جای روغن مایع به کنجد آسیاب شده، روغن کنجد بیافزایید.
  • هر 150 گرم کنجد، به 1-2 قاشق غذاخوری روغن کنجد یا روغن مایع نیاز دارد.
  • اگر خیلی زود و قبل از پودر شدن کنجد به آن روغن اضافه کنید، ارده به دست آمده بافت نرمی پیدا نمی کند.
  • از ارده کنجد می توانید برای تهیه انواع حلوا ارده، ارده شیره (شیره انگور، خرما و توت)، ارده خرما، ارده شکلاتی، ارده و عسل، سس (سس سالاد و سس فلافل)، دیپ، هوموس، باباگانوش، انواع دسر استفاده نمایید.
  • ارده کنجد تهیه شده را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
  • ارده خانگی اگر در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری شود، حداقل تا یک ماه ماندگاری دارد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع