طرز تهیه دونات خانگی با 2 روش ویژه:
شیرینی دونات خانگی یکی از انواع پیراشکی های بسیار خوشمزه می باشد و از جمله محبوب ترین شیرینی ها در جهان می باشد که در کشورهای مختلف با دستور تهیه های گوناگون تهیه می شود، با پلاس وی همراه باشید تا با 2 دستور پخت دونات خانگی را برای شما آموزش دهیم.
طرز تهیه دونات خانگی (روش اول):
در دستور تهیه اولیه از مخمر برای تهیه خمیر دونات استفاده شده است.
مواد لازم دونات خانگی
با مقدار مواد ذکر شده می توانید در حدود 8 الی 9 عدد دونات تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار لازم |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک | نوک قاشق غذاخوری |
مخمر | 1 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | یک لیوان |
آرد | 700 گرم |
شکلات و ترافل | برای تزئین |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه ی دونات :
مرحله اول :
برای تهیه دونات خانگی ابتدا در ظرف مناسبی نصف لیوان آب گرم بریزید و سپس یک قاشق مخمر به آب اضافه کنید و شروع به هم زدن بکنید.
مرحله دوم :
در ادامه یک قاشق چایخوری شکر را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید و حدود 15 الی 30 دقیقه در محیط گرم نگهداری کنید تا آماده شود.
مرحله سوم :
در ظرف دیگری 2 عدد تخم مرغ را شکسته و با همزن خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله چهارم :
3 قاشق شکر و مقدار کمی نمک را به مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن کنید حدود 3 دقیقه این کار را ادامه دهید و در ادامه کره به دمای محیط رسیده را به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم :
در این مرحله شیر ولرم را به مواد اضافه کنید و مقداری هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله ششم :
مخمر آماده شده را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره مدتی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.
مرحله هفتم :
در ادامه آرد را کمکم از صافی رد کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید، توجه داشته باشید که آرد را کمکم اضافه کنید و هم بزنید تا متوجه میزان کشسانی و غلظت خمیر شوید.
مرحله هشتم :
وقتی غلظت خمیر را مناسب دیدید آن را از ظرف خود بیرون بیاورید و روی تخته کار خود ورز دهید و آن را تا جایی ورز دهید که چسبندگی خود را از دست دهد و به دست و میز کار شما نچسبد.
مرحله نهم :
خمیر را گرد کنید و درون ظرف که کف آن چرب شده است قرار دهید ودر ادامه مقداری روغن روی خمیر بریزید و روی ظرف را یک پارچه تمیز بکشید و در محیط گرم حدود 45 الی 60 دقیقه استراحت دهید.
مرحله دهم :
پس از اینکه خمیر استراحت کرد، بافت خمیر نرم و پوک می شود و مقداری چسبنده می شود و نیاز است که شما آن را از ظرف خارج کنید و روی میز کار که مقداری آرد روی آن است دوباره ورز دهید و توجه کنید که آرد زیاد استفاده نکنید تا بافت آن را سفت نکند.
مرحله یازدهم :
در ادامه یک سینی را بردارید و مقداری کف آن را چرب کنید در ادامه با استفاده از قالب مخصوص دونات که وسط آن سوراخ دارد خمیر دونات یک اندازه و یک شکل درست کنید البته این کار را هم می توان بدون قالب انجام داد فقط ممکن است اندازه و شکل زیبایی نداشته باشد. در آخر هم روی سینی یک پارچه می کشیم و دوباره حدود 30 دقیقه به خمیر استراحت دهید.
مرحله دوازدهم :
مقداری روغن درون تابه ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود در ادامه خمیر دونات را درون تابه قرار دهید و وقتی یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد و در آخر کنار بگذارید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
مرحله سیزدهم :
برای تزیین دونات می توانید از شکلات تخته ای ذوب شده و همچنین از ترافل های رنگی استفاده کنید.
دستور پخت دونات خانگی (روش دوم):
مواد لازم برای طرز تهیه ی دونات
مواد لازم | میزان لازم |
آرد | 500 گرم |
شکر | 100 گرم |
خاک قند | 200 گرم |
ماست غلیظ | 1 پیمانه سر خالی |
تخم مرغ | 2 عدد |
روغن آبکرده | 100 گرم |
دارچین | 2 قاشق سوپخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق مربا خوری |
جوش شیرین | 1/2 قاشق مربا خوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور پخت دونات
مرحله اول :
برای تهیه دونات ابتدا تخم مرغ ها را دانهدانه در ظرف مناسبی بشکنید.
مرحله دوم :
روغن و شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط کنید و با دور تند هم زن هم بزنید تا کاملا رنگشان سفید شود.
مرحله سوم :
در ظرف دیگری بیکینگ پودر ، نمک و جوش شیرین را در ماست بریزید و با یکدیگر حل کنید و این مایه را به مایه تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله چهارم :
در ادامه آرد را آرام آرام به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک شروع به هم زدن بکنید تا زمانی که مایه حالت خمیری پیدا کند ، خمیر بدست آمده نه زیاد باید شل و چسبان باشد و نه زیاد سفت و خشک.
مرحله پنجم :
در این مرحله روی خمیر را با سلفون بپوشانید و 2 تا 3 ساعت اجازه بدهید تا خمیر دونات استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله ششم :
بعد از استراحت کردن خمیر دونات ، روی یک میز یا سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را با وردنه به قطر 1 سانتیمتر باز کنید و با یک قالب گرد و یا دهانه استکان به صورت حلقه حلقه برش می دهیم. اگر هم بخواهید وسط دونات شما سوراخ داشته باشد با یک قالب دایره ای کوچکتر وسط آن را بردارید.
مرحله هفتم :
در یک ظرف گود مقداری زیادی روغن بریزید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم داغ شود. سپس دونات ها را طبق حجم ظرف و روغن داخل آن بریزید تا دو طرف آن سرخ شود.
مرحله آخر :
وقتی دونات ها پف کردند و طلایی رنگ شدند از داخل روغن بر میداریم و داخل صافی قرار میدهیم تا روغن اضافه آن گرفته شود. خاک قند و دارچین را هم مخلوط میکنیم و روی دو طرف دونات ها می پاشیم. برای تزیین هم میتوانید از پسته خرد شده و یا شکلات ذوب شده استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد دونات
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 3 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 5دقیقه میباشد .
دونات را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .