وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه دونات خانگی پف دار به 2 روش ویژه (مرحله به مرحله)

طرز تهیه دونات خانگی پف دار به 2 روش ویژه (مرحله به مرحله)

برای تهیه “دونات” بازاری پفکی در منزل اگر طبق دستور العمل و با رعایت نکات گفته شده پیش بروید بدون شک می توانید این شیرینی را به سادگی تهیه کنید.

طرز تهیه دونات خانگی با 2 روش ویژه:

شیرینی دونات خانگی یکی از انواع پیراشکی های بسیار خوشمزه می باشد و از جمله محبوب ترین شیرینی ها در جهان می باشد که در کشورهای مختلف با دستور تهیه های گوناگون تهیه می شود، با پلاس وی همراه باشید تا با 2 دستور پخت دونات خانگی را برای شما آموزش دهیم.

دونات

طرز تهیه دونات خانگی (روش اول):

در دستور تهیه اولیه از مخمر برای تهیه خمیر دونات استفاده شده است.

مواد لازم دونات خانگی

با مقدار مواد ذکر شده می توانید در حدود 8 الی 9 عدد دونات تهیه کنید.

مواد لازم برای دونات
مواد لازم مقدار لازم
شکر 4 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
تخم مرغ 2 عدد
نمک نوک قاشق غذاخوری
مخمر 1 قاشق غذاخوری
شیر ولرم یک لیوان
آرد 700 گرم
شکلات و ترافل برای تزئین
روغن به میزان لازم

طرز تهیه ی دونات :

مرحله اول : 

برای تهیه دونات خانگی ابتدا در ظرف مناسبی نصف لیوان آب گرم بریزید و سپس یک قاشق مخمر به آب اضافه کنید و شروع به هم زدن بکنید. 

مرحله دوم : 

در ادامه یک قاشق چایخوری شکر را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید و حدود 15 الی 30 دقیقه در محیط گرم نگهداری کنید تا آماده شود.

مرحله سوم : 

در ظرف دیگری 2 عدد تخم مرغ را شکسته و با همزن خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. 

مرحله چهارم : 

 3 قاشق شکر و مقدار کمی نمک را به مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن کنید حدود 3 دقیقه این کار را ادامه دهید و در ادامه کره به دمای محیط رسیده را به مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم : 

در این مرحله شیر ولرم را به مواد اضافه کنید و مقداری هم بزنید تا ترکیب شوند. 

مرحله ششم :

مخمر آماده شده را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره مدتی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. 

مرحله هفتم :

در ادامه آرد را کم‌کم از صافی رد کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید، توجه داشته باشید که آرد را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید تا متوجه میزان کشسانی و غلظت خمیر شوید.

مرحله هشتم : 

وقتی غلظت خمیر را مناسب دیدید آن را از ظرف خود بیرون بیاورید و روی تخته کار خود ورز دهید و آن را تا جایی ورز دهید که چسبندگی خود را از دست دهد و به دست و میز کار شما نچسبد.

مرحله نهم : 

خمیر را گرد کنید و درون ظرف که کف آن چرب شده است قرار دهید ودر ادامه مقداری روغن روی خمیر بریزید و روی ظرف را یک پارچه تمیز بکشید و در محیط گرم حدود 45 الی 60 دقیقه استراحت دهید.

مرحله دهم : 

پس از اینکه خمیر استراحت کرد، بافت خمیر نرم و پوک می شود و مقداری چسبنده می شود و نیاز است که شما آن را از ظرف خارج کنید و روی میز کار که مقداری آرد روی آن است دوباره ورز دهید و توجه کنید که آرد زیاد استفاده نکنید تا بافت آن را سفت نکند.

مرحله یازدهم : 

در ادامه یک سینی را بردارید و مقداری کف آن را چرب کنید در ادامه با استفاده از قالب مخصوص دونات که وسط آن سوراخ دارد خمیر دونات یک اندازه و یک شکل درست کنید البته این کار را هم می توان بدون قالب انجام داد فقط ممکن است اندازه و شکل زیبایی نداشته باشد. در آخر هم روی سینی یک پارچه می کشیم و دوباره حدود 30 دقیقه به خمیر استراحت دهید.

مرحله دوازدهم : 

مقداری روغن درون تابه ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود در ادامه خمیر دونات را درون تابه قرار دهید و وقتی یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد و در آخر کنار بگذارید تا روغن اضافی آن کشیده شود.

مرحله سیزدهم :

برای تزیین دونات می توانید از شکلات تخته ای ذوب شده و همچنین از ترافل های رنگی استفاده کنید.

دونات ساده
دونات ساده و خوشمزه

دستور پخت دونات خانگی (روش دوم):

مواد لازم برای طرز تهیه ی دونات

مواد لازم میزان لازم
آرد 500 گرم
شکر 100 گرم
خاک قند 200 گرم
ماست غلیظ 1 پیمانه سر خالی
تخم مرغ 2 عدد
روغن آبکرده 100 گرم
دارچین 2 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری
جوش شیرین 1/2 قاشق مربا خوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری

دستور پخت دونات 

مرحله اول : 

برای تهیه دونات ابتدا تخم مرغ ها را دانه‌دانه  در ظرف مناسبی بشکنید.  

مرحله دوم :

روغن و شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط کنید و با دور تند هم زن هم بزنید تا کاملا رنگشان سفید شود.

مرحله سوم :

در ظرف دیگری بیکینگ پودر ، نمک و جوش شیرین را در ماست بریزید و با یکدیگر حل کنید و این مایه را به مایه تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. 

مرحله چهارم : 

در ادامه آرد را آرام آرام به مواد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک شروع به هم زدن بکنید تا زمانی که مایه حالت خمیری پیدا کند ، خمیر بدست آمده نه زیاد باید شل و چسبان  باشد و نه زیاد سفت و خشک.

 مرحله پنجم :

در این مرحله روی خمیر را با سلفون بپوشانید و 2 تا 3 ساعت اجازه بدهید تا خمیر دونات استراحت کند و حجمش دو برابر شود. 

مرحله ششم :

بعد از استراحت کردن خمیر دونات ، روی یک میز یا سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را با وردنه به قطر 1 سانتی‌متر باز کنید و با یک قالب گرد و یا دهانه استکان به صورت حلقه حلقه برش می دهیم. اگر هم بخواهید وسط دونات شما سوراخ داشته باشد با یک قالب دایره ای کوچکتر وسط آن را بردارید.

مرحله هفتم : 

در یک ظرف گود مقداری زیادی روغن بریزید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم داغ شود. سپس دونات ها را طبق حجم ظرف و روغن داخل آن بریزید تا دو طرف آن سرخ شود.

مرحله آخر :

وقتی دونات ها پف کردند و طلایی رنگ شدند از داخل روغن بر میداریم و داخل صافی قرار میدهیم تا روغن اضافه آن گرفته شود. خاک قند و دارچین را هم مخلوط میکنیم و روی دو طرف دونات ها می پاشیم. برای تزیین هم میتوانید از  پسته خرد شده و یا شکلات ذوب شده استفاده  کنید.

نکات تکمیلی در مورد دونات

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 3 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 5دقیقه میباشد .
دونات را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع