طرز تهیه روغن دنبه اصل بدون بو و با رنگی شفاف
روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می شود. روغن دنبه یک روغن ایدهآل برای پختوپز و به خصوص سرخ کردن میباشد چرا که جایگزین مناسبی به جای روغن های پالم دار و مضر می باشد و هضم آسان تری دارد. یکی از معایب روغن دنبه بوی زهم آن است، اگر می خواهید یک روغن دنبه بدون بو تهیه کنید با این بخش از آشپزخانه پلاس وی همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه روغن دنبه
مواد لازم | میزان لازم |
دنبه | 1 کیلو |
شیر | 1 لیوان |
سیب | به ازای هر کیلو دنبه 2 الی 3 عدد |
ماست | 1 فنجان |
سرکه سفید | 1 فنجان |
هویج | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد |
چوب دارچین و هل | به مقدار کافی |
نمک، برگ بو یا سیر | به مقدار کافی |
طرز تهیه روغن دنبه یا همان روغن حیوانی بی بو
- دنبه را تمیز بشویید.
- دنبه را با چرخ گوشت، چرخ کرده و یا با چاقو و یا قیچی به صورت ریز خرد کنید، برای بهتر برش خوردن دنبه با چاقو، آن را مدتی درون فریزر قرار دهید.
- یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید.
- دنبه های چرخ شده یا خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
- دنبه ها را بگذارید یک ساعت با حرارت کم با یک لیوان شیر بجوشد.
- ماست را برای رنگ بهتر و سرکه سیب یا سفید را برای رفع بوی بد دنبه به قابلمه بیافزایید.
- پیاز را خرد کرده و به دنبه اضافه کنید.
- سیب را به چهار قسمت و هویج را به دو قسمت خرد کرده و به دنبه بیافزایید.
- درون یک توری چوب دارچین، هل و برگ بو یا سیر را قرار دهید و سپس درون قابلمه بریزید.
- بگذارید با حرارت ملایم دنبه چهار الی 5 ساعت بجوشد تا به روغن بیافتد.
- وقتی دنبه ها به طور کامل سرخ شده و روغن انداختند، آنرا از درون صافی رد کنید.
- پس از خنک شدن روغن دنبه آن را درون یک شیشه درب دار ریخته و درون یخچال نگهداری نمایید.
نکات مهم
- در صورت زیاد بودن حرارت روغن دنبه می سوزد.
- افزودن سیب، چوب دارچین، هل و برگ بو سبب از بین رفتن بوی زهم دنبه می شود.
- پیاز و هویج برای گرفتن چربی های مضر دنبه استفاده می شوند.
- ماست و شیر سبب شفاف و روشن شدن روغن دنبه خواهند شد.
- سرکه سیب یا سرکه سفید بوی بد دنبه را از بین می برند.