دستور کامل و طرز تهیه سرکه گوجه فرنگی
سرکه انگور و سرکه سیب از رایج ترین سرکه ها در آشپزخانه است اما انواع دیگری از سرکه وجود دارد که ممکن است با آنها آشنا نباشید. سرکه گوجه فرنگی یکی از انواع سرکه ها است که از تخمیر آب گوجه فرنگی به دست می آید. در این بخش از پلاس وی شما را با طرز تهیه سرکه گوجه فرنگی در خانه آشنا خواهیم کرد.
طعم و کاربرد سرکه گوجه فرنگی
سرکه گوجه فرنگی طعم شبیه گوجه فرنگی دارد و از آن می توان در غذاهایی که بر پایه گوجه فرنگی درست شده و یا غذاهایی مثل ماکارونی، سوپ، سس سالاد و… استفاده نمود. با استفاده از سرکه گوجه فرنگی غذای شما طعم ترش گوجه فرنگی را می گیرد.
مواد لازم برای تهیه سرکه گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی 0٫5 کیلوگرم
- سرکه سفید 1 لیتر
- شکر 115 گرم
- ظرف شیشه ای
- پارچه ململ
چگونه در منزل سرکه گوجه فرنگی تهیه کنیم؟
برای تهیه ی این سرکه گوجه های رسیده را انتخاب کنید.
500 گرم گوجه را خرد کنید یا آب گوجه ها را بگیرید.
گوجه های برش خورده یا آب گوجه را با 1 لیتر سرکه سفید مخلوط کنید.
مخلوط گوجه و سرکه را در یک ظرف شیشه ای بریزید.
درب ظرف را با پارچه ململ (پنیرسازی) محکم ببندید و اجازه بدهید 5 روز عملیات تخمیر در این ترکیب صورت بگیرد.
بعد از گذشت این مدت مخلوط گوجه و سرکه را داخل یک قابلمه صاف کنید.
شکر به مخلوط صاف شده بیافزایید.
قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید.
وقتی شکرها کاملا و عصاره گوجه به جوش آمد، آن را در ظرف شیشه ای استریل بریزید.
درب ظرف را با پارچه ململ ببندید.
برای تکمیل شدن فرآیند تخمیر ظرف را به مدت 3 تا 6 ماه در یک محیط خنک و تاریک قرار دهید.
معمولا برای تولید سرکه گوجه فرنگی 2 سال زمان نیاز است.
نکته :
همانطور که گفتیم می توانید برای تهیه این نوع سرکه از آب گوجه استفاده کنید یا می توانید گوجه ها را ریز کرده و 24 ساعت در آب خیس کنید و گوجه ها را فشار داده و آب آن را صاف کنید و سپس سایر مراحل بالا را انجام دهید.