
طرز تهیه سوپ دیوران
سوپ دیوران یک سوپ سنتی و محبوب ترکی است که به عنوان یک پیش غذای خوشمزه ،به همراه گوشت قلقلی سرو می شود. این سوپ نیز همانند بقیه غذاها دستورهای بسیار متنوعی دارد و طرز تهیه آن هم پیچیده نیست و به راحتی میتوانید آن را از روی رسپی اصلی آن در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
| مواد لازم | مقدار |
| رشته سوپی | نصف لیوان |
| آب گوشت یا آب معمولی | 5 لیوان |
| آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
| روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
| رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
| نخود آب پز | 1 لیوان |
| کره | 1 قاشق غذاخوری |
| نعنا خشک | 2 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای گوشت قلقلی
| مواد لازم | مقدار |
| گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
| پیاز | 1 عدد |
| آرد سوخاری | 1/5 قاشق غذاخوری |
| آرد سفید | نصف قاشق غذاخوری |
| سیر | 1 حبه |
| شیر | 1/4 لیوان |
| نمک فلفل سیاه و قرمز | به مقدار کافی |
| زیره و آویشن | به مقدار کافی |

دستور پخت سوپ دیوران
- برای تهیه این سوپ ترکیه ای خوشمزه پیاز و سیر را پوست بگیرید و بعد از شستن با رنده ریز رنده کنید. سپس آب پیاز را بگیرید و به همراه سیر به گوشت چرخکرده اضافه کنید و مخلوط کنید.
- در ادامه به گوشت ،آرد به همراه آرد سوخاری ، شیر، زیره، فلفل سیاه و قرمز ، مقداری پودر آویشن و نیز نمک اضافه کنید و با دست مواد را کاملا مخلوط کنید.
- بعد از کمی ورز دادن مایه گوشت را در اندازه های کوچک گلوله کنید و به شکل کوفته قلقلی در بیاورید. در انتها روی آنها را با سلفون بپوشانید و در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.
- در مرحله بعد قابلمه ای را روی حرارت کم قرار دهید و مقداری روغن مایع را داخل آن بریزید و بعد از گرم شدن روغن آرد را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
- سپس به آرد تفت داده شده رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و همان طور بی وقفه هم بزنید.بعد از 5 دقیقه تفت دادن رب ، نصف لیوان آب به داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود.در ادامه 5 لیوان آب گوشت یا آب معمولی را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.
- بعد از به جوش آمدن مواد داخل قابلمه ،نخود پخته شده را به همراه کمی نمک و رشته اضافه کنید.
- در حین پخته شدن رشته سوپ ، کوفته قلقلی های استراحت کرده را سرخ میکنیم.
- برای این کار تابه ای را روی حرارت کم قرار دهید و به آن کمی روغن اضافه کنید تا داغ شود.
- حالا کوفته قلقلی ها را داخل تابه بچینید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا رنگ کوفته ها تغییر کند.کوفته ها را با قاشق جا به جا نکنید ، بلکه فقط کافیست تابه را کمی بلند کنید و کمی چپ و راست کنید تا کوفته ها جابه جا شوند و طرف دیگر آن ها سرخ شود.
- نعناع خشک را هم با کمی کره تفت کوچکی دهید تا رنگ آن متمایل به سیاه شود.
- سپس سوپ آماده شده را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید وکوفته قلقلی ها را نیز آرام داخل آن قرار دهید و با نعناع داغ سوپتان را تزیین کنید.







