مواد لازم برای دمپخت مرغ
- برنج:2 پیمانه
- مرغ:1 کیلو
- پیاز:2 عدد متوسط
- گوجه فرنگی:1 عدد بزرگ
- سیب زمینی:2 عدد متوسط
- ادویه(نمک،فلفل سیاه،فلفل قرمز،زردچوبه،دارچین):به مقدار لازم
- قرص طعم دهنده مگی:1 عدد
- لیمو عمانی:2 عدد متوسط
- آب:4 پیمانه
- روغن:کمی
طرز تهیه دمپخت مرغ
برای درست کردن دم پخت مرغ ابتدا مواد را آماده کنید. یعنی برنج را بشویید. سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
گوجه فرنگی ها را به قطعات کوچک خرد کنید.پیاز را ریز خرد کنید. مرغ را بشویید و به تکه های ریز خرد کنید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی شود.گوجه فرنگی ها را هم به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن و پختن گوجه ها مرغ را به تابه اضافه کنید.
و روی آنها انواع ادویه ها و قرص مگی بپاشید.
مواد را کاملا هم بزنید تا ادویه ها جذب شوند.بعد آنها را به ظرف بزرگتری انتقال دهید و مقداری آب داخل آن بریزید و لیمو عمانی ها را هم اضافه کنید.
بعد در ظرف را ببندید تا به مدت نیم ساعت بجوشند.
بعداز نیم ساعت سیب زمینی ها ی خرد شده را اضافه کنید. تا به مدت 15 دقیقه دیگر هم با سیب زمینی ها بپزند.
بعد برنج را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر هم با برنج بقیه مواد را بجوشانید.بعد از این مراحل 1 لیتر آب داخل مواد بریزید و در ظرف را ببندید تا با حرارت کم برنج به مدت 20 تا 30 دقیقه دم بکشد.
اگر برنج سفت شد روی آن کمی دیگر آب بپاشید.
برنج آماده شده را در ظرف سروتان بکشید و با لیموی تازه تزیین کنید.و در کنار سبزیجات و یا ترشی میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد دمپخت مرغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
دمپخت مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .