طرز تهیه چلو گوشت خانگی مجلسی:
چلو گوشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی است که در بین ایرانیان بسیار محبوب است و در مراسم های خاص تهیه می شود و برای طرز تهیه چلو گوشت رستورانی با پلاس وی همراه باشید.
مواد لازم چلو گوشت خانگی :
مواد لازم ذکر شده برای ان دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد و برای تعداد نفرات بیشتر مقدار مواد را ضرب و تقسیم کنید.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفندی | 600 گرم |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
فلفل دلمه ای | نصف فلفل دلمه ای |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 1 فنجان کوچک |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
چوب دارچین | 3 یا 4 چوب متوسط |
روغن | به مقدار لازم |
نکته:در تهیه چلو گوشت رستورانی از رب گوجه استفاده نمی شود ولی اگر تمایل داشتید می توانید مقداری رب گوجه نیز اضافه کنید.
دستور پخت چلو گوشت مجلسی:
مرحله اول
ابتدا پیازها را نگینی درشت خرد می کنیم و درون تابه ای مناسب مقداری روغن می ریزیم و روی شعله قرار میدهیم و سپس پیاز های خرد شده را اضافه میکنیم و تا زمانی که پیاز ها نرم شود تفت می دهیم و نیازی به سرخ شدن پیاز ها نیست.
مرحله دوم
سپس گوشت هایی که به اندازه مناسب خرد شده را به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم
سپس در این مرحله نصف فلفل دلمه ای خرد شده و چوب دارچین را اضافه میکنیم و مقداری تفت می دهیم و سپس نوبت اضافه کردن ادویه ها (زردچوبه و فلفل سیاه) است و بعد از اضافه کردن ادویه ها به مدت چند دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله یک ظرف مناسب را انتخاب کنید و مقداری آب جوش اضافه کنید و روی شعله قرار دهید ، توجه داشته باشید که باید مقدار آب به اندازه ای باشد که روی گوشت ها را بپوشاند.سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از آن گوشت های تفت داده شده در تابه را اضافه کنید و به مدت 45 دقیقه روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد.
نکته:ما در این طرزتهیه از ظرف سفالی استفاده کردیم چون برای غذاهایی که نیاز به جا افتادن دارند بسیار مناسب می باشد.
مرحله آخر
وقتی چلو گوشت آماده شد می توانید آن را با باقالی پلو و یا پلو زعفرانی نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد چلو گوشت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
چلو گوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .