کوالکام سال گذشته Nuvia را خریداری کرد. این استارتاپ که برخی کارمندان سابق گوگل و اپل آن را راهاندازی کردهاند روی تراشهی سفارشی ARM کار میکرد و کوالکام درواقع با هدف رقابت بهتر با غول فناوری مستقر در کوپرتینو، آن را بهتصاحب خود درآورد. ازطرف دیگر، یکی از مدیران ارشد Nuvia در طراحی تراشهی M1 اپل، نقش معمار اصلی را داشته است. گزارشهای اخیر نشان میدهند تعدادی از نامهای بزرگ حوزهی فناوری ازجمله گوگل، بهدنبال تصاحب Nuvia بودهاند.
تمایل غول جستجوی اینترنت به خرید Nuvia جالب بهنظر میرسد زیرا دلیل اصلی آن احتمالاً بهبود تراشههای تنسور بوده است. درحالحاضر گوگل روی سیستم-روی-چیپهای تنسور که در گوشیهای هوشمند سری پیکسل مورداستفاده قرار میگیرند، کنترل زیادی ندارد اما دسترسی به طراحان تراشه که توانایی طراحی هستههای ARM سفارشیسازیشده را دارند، یعنی دیگر نیازی نیست این شرکت برای تولید پردازندههای اختصاصی خود، به سامسونگ و تراشههای اگزینوس آن وابسته باشد. دونفر از بنیانگذاران Nuvia قبلاً در گوگل کار میکردند که یکی از آنها نقش معمار اصلی سیستم-روی-چیپهای این شرکت (بهاحتمال زیاد، تراشهی تنسور) را برعهده داشته است.
تلاشهای Nuvia در طراحی تراشهها درحالحاضر در پلتفرم Oryon کوالکام دیده میشود. یکی از سخنگویان کوالکام در پاسخ به این سؤال که آیا Oryon تراشهای است که Nuvia قبلاً روی آن کار میکرد یا خیر، اظهارداشت:
امکان دارد در نگاه اول اینطور بهنظر برسد که دو تیم مجزا روی ساخت تراشههای Oryon کار کردهاند اما درواقع مهندسان Nuvia نیز بهعنوان مهندسان کوالکام شناخته میشوند. بهنوشتهی XDA، گوگل با خرید Nuvia نهتنها به مهارت تیمی درسطح جهانی که به طراحی سیستم-روی-چیپ آشنایی دارند دسترسی پیدا خواهد کرد بلکه میتواند از تواناییهای استارتاپ مذکور در ساخت نسخهی جدید تنسور بهره ببرد.
البته کوالکام در فرآیند خرید Nuvia با مشکلاتی مواجه شد. ARM از کوالکام بهدلیل نقض توافقنامهی مجوز شکایت کرده است. این شکایت ادعا میکند کوالکام درتلاش است از مجوز ARM استارتاپ Nuvia بدون دریافت مجوز، استفاده کند. ARM مدعی شده است کوالکام نمیتواند صرفاً با تصاحب Nuvia از مجوزهای آن استفاده کند، اگرچه کوالکام استدلال کرده است مجوزهای ARM را دارد که به این شرکت اجازه میدهد برای ساخت پردازندههای سفارشی از آن استفاده کند.