عواملی که قدرت شنوایی شما را کاهش می دهند
همه چیز به سن و سال شما برنمی گردد؛ گاهی همین وسایلی که هر روز با آنها سر و کار دارید، یا شرایطی که از سر اجبار یا به انتخاب خودتان در آن قرار گرفته اید، با گوش های تان درمی افتند و شنوایی تان را هر روز کمتر می کنند.
اگر شما هم شرایطی را که در ادامه آورده ایم، تجربه می کنید، بعید نیست که زودتر از همسالان تان، دچار کاهش شنوایی شوید.
فشارخون تان بالاست؟
ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و افزایش کلسترول خون، به تک تک اجزای بدن تان آسیب می زند و قطعا گوش های شما هم از این قاعده مستثنی نیستند. بررسی های انجام شده، حاکی از این است که دیابتی ها، دوبرابر دیگران در معرض مشکلات شنوایی قرار دارند و افرادی که به مشکلات مربوط به فشارخون دچار هستند هم به خاطر درست جریان پیدانکردن خون در بافت ها و اندام های بدن شان، دچار مشکلات جدی سلامت شده و شنوایی شان هم کاهش پیدا می کند.
موهای تان را با سشوار خشک می کنید؟
عادت دارید هر روز موهای تان را با سشوار خشک و مرتبط کنید؟ یا اینکه به خاطر شغل تان، مدام در معرض صدای سشوار قرار دارید؟ همین صدای به ظاهر ملایم اما ممتد، می تواند به سلامت گوش های شما آسیب بزند.
به گفته متخصصان، هرچه بیشتر و در زمان طولانی تری سراغ این ابزار بروید، احتمال آسیب دیدن گوش های تان هم بیشتر می شود. البته از آنجا که این وسیله، به شکل تدریجی و آرام آرام گوش های تان را کم توان می کند، ممکن است تا مدت ها به تاثیر مخرب آن در شنوایی تان پی نبرید.
در اتومبیل تان، سیستم صوتی دارید؟
عاشق رانندگی با صدای بلند موسیقی هستید؟ وقت پیاده روی، هدفون را در گوش تان می گذارید و با صدای بلند موسیقی، خودتان را به تندتردویدن وامی دارید؟ متخصصان می گویند همین عادات لذت بخش، می توانند شما را در میانسالی، کم شنوا کنند. به گفته آنها، شنیدن موسیقی بلند و استفاده مداوم از هدفون، به سلامت گوش ها آسیب می زند.
دارو، همراه همیشگی تان است؟
به بیماری سختی چون سرطان دچار شده اید و مجبورید شیمی درمانی کنید؟ درد مزمنی شما را گرفتار کرده و مدام مسکن می خورید؟ عفونتی ناشناخته به بدن تان حمله کرده و مدت هاست که آنتی بیوتیک می خورید؟ بیماری قلبی دارید و از داروهای رقیق کننده خون یا آسپیرین استفاده می کنید؟ قرارداشتن در هر یک از این وضعیت ها می تواند به سلامت گوش های شما آسیب بزند. متخصصان می گویند کسانی که هر یک از این داروها را برای دوره ای طولانی مصرف می کنند، بیشتر به اختلالات شنوایی دچار می شوند.
به شدت تب دارید؟
تب بالا، یکی از دلایل شایع ابتلا به مشکلات شنوایی است. وقتی دمای بدن تان از اندازه طبیعی اش بالاتر می رود و به شکل غیرقابل کنترلی بالا می ماند، گوش های تان در معرض آسیب جدی قرار می گیرند.
اختلال در رسیدن اکسیژن به این عضو از بدن و محرومیت اعصاب ناحیه گوش از اکسیژن، حتی اگر برای مدت بسیار ناچیزی اتفاق بیفتد، به گوش ها آسیبی غیرقابل جبران می زند.
هر روز به باشگاه ورزشی می روید؟
ورزش کردن، بدن شما را از هزار و یک آسیب دور می کند. کمتر کسی است که در این مورد، تردید داشته باشد. اما اگر محلی که برای ورزش کردن انتخاب کرده اید، یک باشگاه پر سر و صداست که از هر گوشه اش، صدای بلند موسیقی می آید، احتمال آسیب دیدن گوش های تان، کم نیست. به گفته متخصصان، قرارگرفتن در معرض آلودگی صوتی -چه ناشی از شلوغی مترو باشد، چه حاصل زندگی در کنار بزرگراه و چه ورزش کردن در باشگاه های شلوغ ورزشی- می تواند قدرت شنوایی را کاهش دهد.
چگونگی تشخیص علائم کاهش شنوایی در خود یا نزدیکانتان را فرا بگیرید:
کاهش شنوایی معمولا به صورت تدریجی گسترش می یابد و به همین دلیل اکثر مردم متوجه آن نمی شوند. مغز شما از راههای زیر شروع به تطبیق شما با شرایط جدید می نماید:
* از حضور در فعالیتتهای اجماعی عصبی می شوید.
* در بر قراری ارتباط با کودکان و نوجانان به مشکل بر می خورید.
* از شنیدن موسیقی لذت نمی برید.
* قادر نخواهید بود از سخنرانیها، تـآتر و سایر مکانها فرهنگی لذت ببرید.
* منزوی و گوشه گیر می شوید.
* افسرده و نا امید می شوید.
چنانچه یکی از موارد بالا را تجربه کردید یافتن راه حلی برای معالجه آن بسیار مهم است. در ابتدا یافتن جواب این سوال که ضعف شنوایی شما یک دلیل پزشکی دارد یا خیر می تواند کمک شایانی در رفع آن کند. چنانچه کاهش شنواییشما دلیل پزشکی خاصی نداشت و به عنون بیماری محسوب نشد میتوانی دلیل آنرا با داشتن اطلاعات مشخصی از خودتان پیدا نماید. بیشتر ضعف های شنوایی، امروزه قابل درمان هستند. خواست درونی شما و حرکت به سوی درمانکاهش شنوایی بدون توجه به نوع و شدت آن می تواند روحیه شما را قوی تر نماید.