سویه اُمیکرون، کرونای آفریقایی جدید
پزشکی در آفریقای جنوبی اولین کسی بود که هشدار سویه اُمیکرون یا همان کرونای آفریقایی جدید را اعلام کرد و گفت که علائم آن غیر معمول اما خفیف است. البته این موضوع در مورد افراد سالم صدق می کند.
این پزشک در مورد افراد سن بالا و کسانی که واکسن نزده اند، اظهار نگرانی کرد. دکتر آنجلیک کوتزی که به مدت 30 سال است در زمینه پزشکی فعالیت می کند و سرپرست جوامع پزشکی آفریقای جنوبی است، اعلام کرد که یک زنجیره جدید از ویروس بعد از معاینه بیماران کووید 19 در کلینیک درمانی خودش پیدا کرده که علائم عجیب و غریبی دارند.
او از طریق تلگراف اعلام کرد:"علائم این سویه جدید به شدت متفاوت است و نسبت به کسانی که قبلا درمان کرده ام؛ حالت خفیف تری دارند. "
او در تاریخ 18 نوامبر بعد از اینکه یک خانواده چهار نفره را آزمایش کرد و تست ویروس همگی آن ها مثبت بود و علائمشان خستگی بسیار شدید را شامل می شد، کمیته واکسن آفریقای جنوبی را خبر کرد.
او تا به اکنون فقط 4 بیمار داشته که تست شان مثبت بوده و علائم سویه جدید را داشتند که اکثر آنها مردان جوان بودند. تقریباً نیمی از بیماران واکسینه نشده بودند و هیچ کدام از آن ها حس بویایی و چشایی خود را از دست نداده بودند. دکتر آنجلیک بعد از این مشاهدات در آفریقای جنوبی خبر سویه اُمیکرون را اعلام کرد.
علائم اُمیکرون، کرونای آفریقایی جدید
این متخصص در مقاله اش گفت:" ظاهراً این یک بیماری خفیف است که علائم آن شامل سوزش عضلات و خستگی به مدت یک الی دو روز است. تا به حال چیز دیگری مشاهده نکردیم و متوجه شدیم که هیچ کدام از این افراد حس چشایی و بویایی خود را از دست نداده اند و بعضی از آن ها فقط یک سرفه خفیف دارند و هیچ علامت شدیدی در آن ها دیده نمی شود. همه این افراد هم اکنون در خانه درمان شده اند. "
کرونای آفریقایی جدید در کودک 6 ساله
او همچنین در مورد یک مورد بیماری جالب از یک دختر شش ساله هم صحبت کرد؛ دختری که کمی تب داشت و ضربان قلبش خیلی بالا بود. این پزشک اعلام کرد:" وقتی بعد از دو روز به سراغ این دختر بچه رفتم، متوجه شدم که حالش خیلی بهتر است. "
دکتر آنجلیک تاکید کرد که تمام بیمارانش سالم هستند. فقط نگرانی او بابت افراد پیر و افرادی است که واکسینه نشده اند، زیرا ممکن است این سویه جدید را بسیار شدیدتر بگیرند؛ مخصوصاً افرادی که مبتلا به دیابت و بیماری قلبی هستند.
او همچنین گفت چیزی که هم اکنون در مورد آن نگرانی داریم، این است هنگامی که افراد واکسینه نشده یا افراد پیر به این سویه جدید مبتلا می شوند، ممکن است بیماری شدیدتر شود.
شناخت و نامگذاری کرونای آفریقایی جدید
سازمان جهانی سلامت به طور رسمی نام این ویروس را در روز جمعه تعیین کرد و نامش را اُمیکرون گذاشت.
تا به اکنون هیچ مورد رسمی از این سویه در ایران به ثبت نرسیده است اما مقامات رسمی بر این باور هستند که احتمالاً این سویه در بسیاری از کشور های بزرگ وجود دارد.
دو مورد از آن در بریتانیا یافت شده است که باعث شد آن ها هم در لیست محدودیت های سفر قرار بگیرند.