پاهای توت فرنگی! شاید این اصطلاح برای شما آشنا نباشد اما اگر شما هم منافذ بزرگ شده ی پوستتان را بعد از شیو میبینید پس شما هم با این مشکل مواجه هستید.
ماجرای خال خال هایی شبیه توت فرنگی روی پاها چیست؟
بسیاری از افراد نه تنها در ناحیه تی صورت بلکه در پا های خود با منافذ بزرگ و سر سیاهی در حال مبارزه هستند. در این شرایط پوستی متمایل به قرمز با لکه های تیره کوچک که شبیه دانه های توت فرنگی هستند مشاهده می شود که این وضعیت رایج به پاهای توت فرنگی شناخته می شود. این لکه ها فولیکول های مو یا منافذ بزرگ شده ای هستند که شامل مخلوطی از چربی، باکتری ها و پوست مرده هستند. هنگامی که موهای پا تراشیده یا شیو می شوند چربی های زیرپوستی در معرض هوا قرار گرفته، اکسیداسیون رخ داده و پوست تیره خواهد شد.
پاهای توت فرنگی معمولا خارشی نداشته و دردناک نیستند اما مطمئنا می توانند سبب خجالت فرد شوند. در این قسمت از سلامت نمناک تحقیقاتی انجام شده مبنی بر این که چه عاملی می تواند سبب ایجاد پاهای توت فرنگی شود و راهکارهای خلاصی از این شرایط ذکر شده اند.
علل خال خال های شبیه توت فرنگی روی پاها
تراشیدن و شیو کردن :
اگر چه پاهای توت فرنگی یک بیماری ژنتیکی محسوب می شود و اغلب در افرادی رخ می دهد که موهایی ضخیم دارند اما شیو کردن آن ها یکی از دلایل اصلی این وضعیت آزار دهنده است. هنگام اصلاح کردن موها با تیغی قدیمی یا بدون کرم اصلاح ، سوزش ناشی از تیغ سبب تحریک پوست شده و در پاسخ به این سوزش پوست اطراف فولیکول های مو تیره شده و نقاط سیاهی بر روی پا ظاهر می شود.
فولیکولیت :
فولیکولیت یک بیماری پوستی شایع است که درآن فولیکول های مو ملتهب شده و اشکال زیادی دارد که می تواند منجر به ظاهر خال خال هایی شبیه توت فرنگی روی پاها شود . شکل خفیف فولیکولیت در اثر برجستگی های تیغ ایجاد می شود که با وجود موهای زائد پوست پا شبیه توت فرنگی خواهد شد.
خشکی پوست:
اگر چه پوستی با خشکی بیش از حد باعث تیرگی منافذ نمی شود اما فرد را در برابر سوزش و نحریک تیغ آسیب پذیر می کند. خشکی پوست همچنین باعث می شود دانه های تیره مانند لکه ها بیشتر نمایان شوند. هنگامی که پوست فاقد رطوبت است ظاهر پاهای توت فرنگی به راحتی بیشتر خواهد شد.
کراتوزیس پیلاریس ( پوست مرغی ):
کراتوزیس پیلاریس یک بیماری پوستی شایع است که باعث ایجاد لکه های خشک و برجستگی های ریزی که معمولا در بازوها ، ران ها ، گونه ها یا باسن وجود دارد، می شود. این بیماری ناشی از ساخت کراتین در منافذ پوست می باشد که باعث باز شدن فولیکول های مو شده و می تواند منجر به خال خال هایی شبیه توت فرنگی روی پوست شود. هنگامی که پوست خیلی خشک است کراتوزیس پیلاریس ظاهر می شود و بیشتر در افرادی که در آب و هوایی با رطوبت کم زندگی می کنند یا اغلب در استخر های شنا که حاوی مواد شیمیایی زیادی هستند شنا می کنند شایع تر است.
راهکارهایی برای خلاصی از پاهای توت فرنگی:
1. شیو کردن صحیح :
قبل از شیو کردن، پوست و موهای خود را مرطوب کنید تا نرم شود و یا این که می توانید از کرم یا ژل اصلاح استفاده کنید. توجه داشته باشید که پس از هر بار اصلاح تیغ را تعویض کنید تا تحریک پذیری پوست به حداقل برسد. هنگام اصلاح ، مو ها را در جهت رشد بتراشید تا از برآمدگی و سوزش تیغ که منجر به ظاهر پا های توت فرنگی می شود پیشگیری کرده باشید.
2. لایه برداری مرتب پوست :
لایه برداری باعث از بین بردن پوست مرده شده، رشد موهای جدید را تسهیل و به پیشگیری از رشد موهای زائد کمک می کند. این امور ممکن است ظاهر پاهای توت فرنگی را کاهش دهد. لایه برداری منظم همچنین در پیشگیری از عود مجدد پاهای توت فرنگی کمک می کند و موثر خواهد بود.
3. درمان حرفه ای پاهای توت فرنگی:
چنان چه درمان های خانگی موثر واقع نشدند می توانید گزینه های درمانی پزشکی برای پا های توت فرنگی که شامل الکترولیز و لیزر درمانی می شوند را امتحان کنید.
الکترولیز با کمک از الکتریسیته فولیکول های مو تحریک شده را هدف قرار داده و از رشد موهای زائد پیشگیری می کند که این امر می تواند احتمال پا های توت فرنگی را کاهش دهد.
لیزر درمانی نیز روشی مطمئن برای از بین بردن مو محسوب می شود که به طور هم زمان چندین فولیکول مو را هدف قرار می دهد.