وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

غذاهای محلی بجنورد؛ از شیرینی و دسر تا آش و خورش

غذاهای محلی بجنورد؛ از شیرینی و دسر تا آش و خورش

بجنورد مرکز استان خراسان شمالی است که علاوه بر توریست های زیادی که دارد، دارای تنوع غذایی زیادی می باشد و اغلب غذاهای محلی آن ها شامل آش های مختلف می باشد.

غذاهای سنتی و محلی بجنورد

یکی از بزرگترین نقاط توریست پذیر کشورمان استان خراسان می باشد. استان زیبای خراسان دارای مکانهای دیدنی زیادی می باشد و همچنین صنایع دستی مراسمات موسیقی و فرهنگ غذایی نیز از دیگر عوامل جذب گردشگر می باشد.

مرکز استان خراسان شمالی بجنورد می باشد که تنوعی از اقوام فارس، کرمانج، ترکمن، ترک و تات در آنجا زندگی می کنند. پخت غذاهای محلی که در آشپزخانه پلاس وی پیش از این خوانده اید در این شهر دارای آداب و رسوم مخصوصی می باشد با توجه به تنوع سبزی های مختلفی که در هر فصل می روید بجنوردی ها با افزدون این سبزیها به غذای خود آن را لذیذ تر و خوشمزه تر می کنند به طوری که بوی غذا در همه جا پراکنده میشود و مشام هر رهگذری را قلقلک می دهد. آش و انواع آن از مهمترین غذاهای محلی بجنوردی ها محسوب می شود مخصوصا که در فصل سرد زمستان طرفداران زیادی دارد.

موادی که برای تهیه ی غذاهای سنتی در این منطقه مورد استفاده قرار می گیرد از مواد طبیعی است. برای همین غذاهای سنتی بجنوردی ها علاوه بر لذید بودن بسیار مقوی و لبریز از انژری است در ادامه شما را با تعدادی از غذاهای محلی و خوشمزه ی بجنورد آشنا میکنیم.

دَنی و نیمه دَنی

نان محلی قطاب

در فصل بهار گیاهی به نام چریش که از سبزی های کوهی معروف بجنورد می باشد، رشد می کند. این گیاه در بسیاری از غذاهای شهرهای استان خراسان شمالی به کار برده می شود و به عنوان مواد اصلی نان قطاب در داخل آن استفاده می شود.

جالب است بدانید این سبزی به همراه عدس، سیب زمینی، برنج و کمی ادویه یک ترکیب بسیار خوشمزه و لذیذی را ایجاد می کند. پس از اینکه این مواد به خوبی به خورد هم رفتند همچون قطاب داخل خمیری که از قبل آماده شده است را با این مواد پر می کنند و در نهایت اقدام به پخت نان می کنند.

آش یارمه

آش یارمه جزو معروف ترین های محلی بجنورد به حساب می آید. که طعم بسیار منحصر به فرد و فوق العاده ای دارد. داخل این آش هم از سبزی کوهی چریش به کار می برند.

از مواد تشکیل دهنده ای که در این آش به کار می رود می توان به بلغور گندم، نخود، دوغ، نعنا خشک و پیاز اشاره کرد. ناگفته نماند که شما می توانید این آش را به جای به کار بردن سبزی کوهی چریش، با استفاده از اسفناج تهیه کنید.

آش یارمه

آش شله ماش بجنوردی

با وجود اینکه آش شله ماش بجنوردی طرز تهیه بسیار راحتی دارد اما با این حال به عنوان یکی از مقوی ترین غذاهای محلی بجنوردی محسوب می شود. اگر بخواهید این آش خوشمزه را بپزید به موادی همچون ماش، برنج، پیاز داغ، گوشت قورمه شده و کمی ادویه جات نیاز دارید.

بنابراین به راحتی می توانید با این مواد اولیه یک آش سنتی خیلی خوشمزه را تهیه کنید فقط به این نکته توجه داشته باشید که معمولاً این آش را کمی تند درست می کنند. پیشنهاد میکنیم اگر سفری به این شهر تاریخی داشتید خوردن آش شله ماش را فراموش نکنید.

قروتو یا آب کشک

غذایی که مثل آبگوشت یا سوپ با تکه های خرد شده نان سرو می شود قروتو یا آب کشک نام دارد. این غذا از غذاهای سنتی و محبوب مردم استان خراسان شمالی می باشد. که با موادی همچون گردوی خرد شده، کشک، سبزی هایی همچون تره و جعفری و ترخون، ماست، شیرین بیان، ادویه، نمک زردچوبه به دست می آید.

اکثر مردم بجنورد علاقه خیلی خاصی به این غذا دارند و به جرات میتوان گفت این غذا پای ثابت سفره های بجنوردی ها می باشد. ناگفته نماند این غذا یکی از غذاهای محله مردم خراسان جنوبی نیز به شمار می رود.

قروتو یا آب کشک

آش جوشواره

برخلاف اسم این غذا، شکل ظاهری آن اصلا شبیه آش نیست و بیشتر به یک غذای ایتالیایی با نام راویولی شباهت دارد. در تهیه این غذا شما ترکیبی از موادی همچون عدس، گوشت چرخ کرده، اسفناج، نمک، زردچوبه مثل پیراشکی داخل خمیری که از قبل آماده کرده اید قرار می دهید و در نهایت باید داخل آب جوش بگذارید تا به طور کامل بپزد. این غذای خوشمزه با یک سس خوشمزه که شامل پیازداغ و اسفناج می باشد سرو می شود.

کاچی بجنوردی

کاچی به عنوان یک میان وعده خوشمزه در بین بجنوردی ها معروف است. عطر و طعم خاص این غذا باعث شده نسبت به کاچی های رایج که در شهرهای مختلف پخته می شود متفاوت باشد. چرا که داخل این کاچی لذیذ ادویه به نام "زیرتو" استفاده شده است که مخصوص این نوع کاچی بوده و به عنوان خوراک سنتی بجنوردی ها به شمار می رود.

به جز این ادویه در تهیه این کاچی آرد برنج روغن حیوانی به کار برده شده است. ناگفته نماند طبق سلیقه و ذائقه چنانچه بخواهید این کاچی را شیرین کنید می توانید از شکر یا نبات استفاده نمایید. بعضی از افراد به جای نبات و شکر از شیره انگور یا عسل در شیرین کردن این غذا به کار می برند چرا که هم آن را لذیذ تر می کند و هم بسیار مقوی است.

کاچی بجنوردی

دَنی و نیمه دَنی

غذاهای محلی و سنتی شهر بجنورد که دنی و نیمه دنی نام دارند معمولآ در دو مراسم مختلف طبخ می شوند. دنی همان آش دندونی می باشد و زمانی که کودک اولین دندان خود را در می آورد پخته می شود. اما نیمه دنی که به آش امام معروف است در روز عاشورا پخته می شود و در بین مردم استان خراسان شمالی بسیار پرطرفدار و شهرت دارد.

تفاوتی که بین این دو غذاا وجود دارد به خاطر نوع گندمی است که در آنها به کار برده شده است به طوری که در دنی از گندم کامل استفاده می شود اما در نیمه دنی از گندم پوست کنده نیم کوب شده به کار می برند.

ساطری پلو

از جمله غذاهایی که بین مردمان استان خراسان رضوی و خراسان شمالی مشترک است غذایی به نام ساطری پلو می باشد. این غذا به قدری محبوبیت بالایی دارد که در این دو استان به طور مشترک طبخ می شود و طعم بسیار فوق العاده ای دارد.

زعفران آب شده و هویج خلالی شده عطر و بوی بسیار دلپذیری به مشام شما خواهد رساند. مواد به کار رفته در این غذا گوشت چرخ کرده، برنج، هویج خلالی شده، کشمش پلویی، روغن، پیاز متوسط، زعفران آب کرده می باشد.

ساطری پلو

قابلی

از لذیذترین غذاهای استان خراسان شمالی که متعلق به فصول سرد سال است قابلی نام دارد. این غذا به خاطر ترکیب خاصی که دارد طعم بسیار متفاوتی داشته و در بین مردم بجنورد طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. موادی که در تهیه این غذای خاص به کار برده می شوند عبارتند از:رشته پلویی، لوبیا چیتی، خرما، کوفته ریزه، ادویه جات، رب، پیاز داغ و برنج.

آش قلیه

به جرأت می توان گفت که یکی از سنتی ترین و قدیمی ترین غذاهای بجنوردی آش قلیه نام دارد. این آش قدمت چندین ساله داشته و یکی از آش های محلی بجنورد می باشد که از دیرباز تهیه شده و طبق ذائقه افراد با رب یا کشک سرو میشود.

چنانچه می خواهید این غذای خوشمزه را طبخ کنید به موادی همچون رشته آشی، گوشت چرخ کرده، عدس، لوبیا سفید، نخود، لوبیا چیتی، پیاز داغ، کشک، ادویه جات، ماست نیاز دارید. اگر سفری به این دیار داشتید برای یکبار هم که شده این غذای لذیذ را امتحان کنید. 

آش قلیه

اُجِز (Ojez) یا اشکنه

در فصول سرد پاییز و زمستان یک نوع اشکنه که جایگزین مناسبی برای سوپ میباشد در بجنورد تهیه می شود که اُجِز (Ojez) یا اشکنه نام دارد. این غذای خوشمزه روش پخت بسیار آسانی دارد و به نوعی یک غذای اقتصادی به شمار می رود چرا که برای پخت هم به مواد کم هزینه ای همچون تخم مرغ، کره، آرد، مرزه و ادویه جات و همچنین به مدت زمان بسیار کمی نیاز دارد. این اشکنه خوشمزه را با نان میل می کنند.

کمه جوش

کمه نوعی ماست چکیده می باشد که با استفاده از آن یک غذای بسیار خوشمزه و لذیذی به نام کمه جوش در خراسان شمالی پخته می شود. البته ناگفته ماند این غذا در خراسان رضوی هم طرفداران بسیار زیادی دارد و به طور مشترک در آنجا نیز به عنوان غذای محلی طبخ می شود.

روش تهیه این غذا بسیار آسان است و تقریباً زمانی معادل 15 دقیقه نیاز دارد تا به یک خوراک خوشمزه تبدیل شود. موادی همچون کمه، نعنا خشک، تخم مرغ، گوجه فرنگی، روغن و پیاز در تهیه کمه جوش به کار می رود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع