گوشت خروس
یکی از غذاهای دوستداشتنی افغانها در نوروز گوشت خروس است و در میان ساکنان پایتخت بیشتر گوشت خروس با رنگ سفید مورد پسند قرار میگیرد.
برخی از افغانها از ماهها قبل خروسی را با رنگ سفید خریداری میکنند و آن را در شب نوروز ذبح کرده و نیز تلاش میکنند تا این نوع خروسها خانگی باشد.
افغانها دلیل انتخاب خروس و آن هم با رنگ سفید را آغاز یک سال مملو از جوانمردی و پاکی و صداقت میدانند و میپندارند که در آغاز سال اگر غذای آنان چنین باشد تا پایان سال گرفتار سیاهروزی و ناجوانمردی نخواهند شد.
سبزی پلو
این غذا بر سفره شمار زیادی از خانوادههای افغان حتی آنانی که سطح درآمد روزانهشان بسیار پایین است، در شبهای نوروز دیده میشود.
سبزی آن ترکیبی از اسفناج، گشنیز و تره است و همچنین تلاش می شود که برنج آن نیز از محصولات کشاورزی افغانستان بوده تا همه چیز رنگ افغانی داشته باشد.
کلوچههای خانگی (گوش فیل)
خانوادههای افغان در شهرها و روستاها از آرد گندم، روغن، کره و شکر انواع کلوچههای خانگی را تهیه میکنند تا زینتبخش سفرههای شان در روزهای نوروز باشد.
یکی از این کلوچهها، «گوش فیل» است که به شکل «شبپرک» ساخته میشود و روی آن شکر پاشیده میشود و این یکی از مهمترین غذاهای نوروزی است که هم در شهرها و هم در روستاهای افغانستان مرسوم است.
ماهی
ماهی یکی دیگر از غذاهای دوستداشتنی افغانهاست و میکوشند تا گوشت ماهی را نیز در کنار سایر غذاهای طبیعی بر روی سفره خود داشته باشند.
خشکسالیها و جنگهای 3 دهه اخیر علاوه بر این که ماهی را در این کشور کمیاب کرده، بهای خرید آن را نیز به شدت افزایش داده است.
ساکنان افغانستان خوردن گوشت ماهی را در روز نوروز که آغاز فصل بهار است، نشانه ای از سلامتی و تندرستی در تمام سال برای خود میدانند.