وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

قبل از انتشار عکس سلفی این سوالات را از خود بپرسید!

قبل از انتشار عکس سلفی این سوالات را از خود بپرسید!

اگر می خواهید بدانید قبل از پست عکس سلفی در شبکه های اجتماعی به چه سؤال هایی باید جواب بدهید با این بخش از پلاس وی همراه شوید.

سوالاتی که قبل از انتشار عکس سلفی باید از خودتان بپرسید

عکس سلفی "Selfie" یا "عکس از خود" که به "عکاسی پرتره از خود" نیز معروف است،معمولاً توسط دوربین عکاسی یا دوربین موبایل توسط خود شخص گرفته می شود که این روزها تب آن به همه سرایت کرده است . در این مطلب می خواهیم به شما بگوییم که قبل از انتشار عکس سلفی تان این سوالات را از خود بپرسید.

قبل از پست عکس سلفی به چه سؤال هایی باید جواب بدهید

شبکه های اجتماعی ما را احاطه کرده اند. هرجا می رویم و هر کاری که می کنیم، این شبکه ها در زندگی مان حضور دارند. این شبکه ها ابعاد مثبت و منفی را توأم با هم دارند و می توانند به هر دو صورت بر سلامت روان ما اثر بگذارند .
مطالعات مختلفی اعلام می کنند که اینستاگرام و فیسبوک و … باعث افسردگی، انزوا و اختلالات خواب می شوند، اما این تنها یک روی سکه است و بسیاری از کارکردهای مثبت مانند تشویق به فعالیت های سیاسی و مدنی نیز از طریق آن امکان پذیر است.

ضمن اینکه برای برقراری ارتباط با دیگران نیز می توانند بسیار مفید واقع شوند. با آخرین خبر همراه باشید، در این مطلب می خواهیم به شما بگوییم قبل از پست عکس سلفی در شبکه های اجتماعی به چه سؤال هایی باید جواب بدهید.
دو درس مهم می توان از تحقیقات و پژوهش های روانشناسی درباره ی شبکه های اجتماعی دریافت کرد:نخست اینکه، اگر حضور در شبکه های اجتماعی بدل به نوعی اعتیاد بشود، سلامت روح و روان قطعا به مخاطره می افتد. محققان اعتیاد به شبکه های اجتماعی را این گونه تعریف می کنند:توجه و دل مشغولی بیش ازحد نسبت به فعالیت های شبکه های اجتماعی که نتیجه ی محرکی غیرقابل کنترل است و اختصاص دادن وقت و تلاشی زیاد به این شبکه ها، به طوری که فرد از سایر فعالیت های مهم زندگی خود بازمی ماند .

عکس سلفی

گرفتن عکس سلفی به صورت افراطی چه عوارضی دارد

موضوع دوم این است که آنچه در شبکه های اجتماعی انجام می شود، بسیار حائز اهمیت است. برای مثال استفاده ی منفعلانه از این شبکه ها، تأثیراتی منفی بر اخلاق و روان دارد. اما حضور فعال و مشارکت می تواند باعث بهبود روحیه و حس مشارکت در جامعه را به فرد بدهد .
از میان کاربردها و فعالیت های ممکن در شبکه های اجتماعی، سلفی گرفتن بحث برانگیزترین آنها است و ابعاد آن کاملا مشخص نیست. برای مثال، علی رغم حرف و حدیث های بسیار، هیچ نشانه ی مستدلی مبنی بر ضعف عزت نفس در افرادی که سلفی های زیادی از خود پُست می کنند، وجود ندارد.

برای قضاوت در این باره که چنین رفتاری در شبکه های اجتماعی آثار مخربی بر روان دارد، باید قضیه را بیشتر بررسی و تحلیل کرد. در این نوشته از سلفی به عنوان نماینده ی تمام تصاویری که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود، یاد می کنیم؛ حتی اگر تصویر و عکس گرفته شده در قاموس سلفی تولید نشده باشد و شخص دیگری تصویر را برداشته باشد .
پس قبل از پست کردن عکس های سلفی تان در شبکه های اجتماعی این 3 سؤال را از خودتان بپرسید. اگر هم والدین فرزندی نوجوان هستید سعی کنید، پاسخ دادن به این پرسش ها را در او به عادتی همیشگی نهادینه سازید :

1 . آیا هدفم از انتشار این عکس این است که می خواهم دیگران نسبت به من حس بهتری داشته باشند؟
به نظر طبیعی می رسد. گاهی اوقات، زمانی که حس خوبی نسبت به ظاهر خود نداریم، سعی می کنیم با انتشار تصویر خوبی از خود در شبکه های اجتماعی، اصطلاحا « به به و چه چه» دیگران را بخریم و با لایک ها و کامنت های بقیه اعتماد به نفس از دست رفته را بازگردانیم.

اما خبر بد در این باره این است:انتشار چنین تصاویری در شبکه های جمعی باعث نتایج منفی درباره ی تصورمان از ظاهری که داریم می شود. ازجمله خروجی ها و مشکلاتی که در پی این موضوع به وجود می آید، می توان به نارضایتی از بدن و مشکلات در خوردن غذا و تغذیه اشاره کرد .
از سوی دیگر نظراتی که دیگران درباره ی تصویر منتشرشده ابراز می دارند، نوعی تعریف گذرا و لحظه ای است که باعث می شود عمر شادی شما از این بابت و اعتمادبه نفسی که دریافت می کنید، بسیار کوتاه و مقطعی باشد. هر چقدر تمرکز روی ظاهر بیشتر بشود، میزان رضایت فرد از آن کمتر خواهد بود . نکته ی دهشتناک دیگر این است که دیگران برای تصویر ارائه شده نظرات و نقدهای منفی بگذارند. در این صورت حس وحال فرد از بد هم بدتر خواهد شد .

عکس سلفی

عوارض گرفتن عکس سلفی به صورت افراطی 

نباید اجازه بدهیم که شبکه های اجتماعی بدل به متر و معیاری برای ظاهر ما بشوند . اگر لایک ها و کامنت ها واقعا به شما احساس زیبایی می دادند، دیگر نباید به دنبال استمرار این حس می بودید .
2 . آیا خود واقعی ام را در شبکه های اجتماعی به نمایش می گذارم؟
تفاوت زیادی میان حقیقت شما و تصویری که برای مردم ارائه می دهید، وجود دارد . درواقع میان خود واقعی و تصویر ایده آلی که از خود به نمایش گذاشته می شود، تمایزات زیادی وجود دارد. از خود بپرسید که آیا تصویری که می خواهید منتشر کنید، نشان دهنده ی خود واقعی تان است یا خیر؟ یا با روتوش کردن و استفاده از انواع فیلترها، کسی را در معرض دید عموم قرار می دهید که واقعی نیست؟
تصاویری که منتشر می کنید فقط روح و روان خودتان را تحت تأثیر قرار نمی دهد، بلکه دنبال کنندگان و دوستان تان نیز از آن اثر می پذیرند. واقعیت این است که ما نمی توانیم و نباید ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خودمان مقایسه کنیم. وقتی همه مرتبا تصاویری روتوش شده و غیرواقعی منتشر می کنند، آیا کار عاقلانه ای است که مقایسه صورت بدهیم و خود را با چیزی غیرواقعی وارد رقابت کنیم؟
واقعیت این است که آدم های واقعی جوش می زنند، صورت شان چین و چروک دارد، لک و نقص و … در ظاهر کاملا عادی است و همه دارند. واقعیت این است که همه ی ما پیر می شویم، روزهایی خسته و ناامید هستیم و گاهی موهایمان به خوبی عکس های فوتوشاپ شده، حالت نمی گیرد. با پالایش این واقعیت ها، انرژی زیادی را صرف ارائه ی چیزی دروغین می کنیم و فرصت هایمان برای برقراری ارتباطاتی سالم و حقیقی را سر به نیست می کنیم .
پس تمام تلاش تان را به کار بگیرید تا به جای عرضه و انتشار تصاویری غیرحقیقی و بیهوده، چیزی را به دیگران نشان بدهید که واقعیت دارد و واقعیت شما و آنچه را برای تان مهم است، عیان می کند .

عکس سلفی

3 سوالی که قبل از پست عکس سلفی باید از خود بپرسید

3 . آیا این تصویر را به این خاطر منتشر می کنم که افسرده و عصبی هستم؟
درموقع افسردگی و عصبانیت، به طور طبیعی میل داریم که به سراغ دیگران برویم، اما این ارتباط در قالب سلفی گذاشتن و … قطعا روش چندان مناسبی برای برقراری ارتباط نیست. محققان دریافته اند که تأثیرات گذرای شبکه های اجتماعی باعث تقویت خلق وخوی منفی و کاهش رضایت از زندگی می شود. این تحقیقات که رابطه ی مستقیمی میان افسردگی، عصبی بودن و شبکه های اجتماعی یافته است، نشان می دهند که دختران جوان و نوجوان بیشتر درگیر این معضل و اعتیاد به شبکه های اجتماعی می شوند .
شاید دریافت واکنش های مثبت دیگران در این شبکه ها روحیه تان را کمی افزایش دهد، اما واقعیت این است که راه های مؤثرتر دیگری برای مقابله با افسردگی و … وجود دارند:ورزش کردن، نگهداری از حیوانی خانگی، ارتباط حضوری با شخصی که دوستش دارید یا نیکوکاری و مهربانی با دیگران .
هر یک از روش های نام برده بسیار بهتر از حضور در شبکه های اجتماعی و دریافت تأییدهای گذرا به شما کمک خواهند کرد. اگر حضور در شبکه های اجتماعی به مشکل و جدلی آزاردهنده برای تان بدل شده است، حتما باید به متخصصی آگاه مراجعه کنید .

عوارض سلفی !

سلفی گرفتن عوارضی دارد که بهتر است آنها را بدانید

بروز رفتارهای ضداجتماعی:همان طور که گفته شد، سلفی نگاری افراطی موجب تشدید اختلال روانی خودشیفتگی و نمایشگری در افراد خواهد شد. ضمن اینکه رفتارهای ضد فرهنگی و ضداجتماعی را دربلندمدت تقویت می کند. رفتارهای ضداجتماعی یعنی اینکه در پس زمینه زندگی واقعی مان، یک بحران یا فاجعه در جریان باشد اما فرد سلفی نگار بی توجه به هیچ چیز با محوریت قراردادن خودش، رو به دوربین تلفن همراهش، لبخند زده و عکس بگیرد. رفتارضدفرهنگی هم به طور مثال می تواند سلفی گرفتن همراه با یک لبخند بیجا در مراسم سوگواری هنرمندان باشد .

عکس سلفی

3 سوالی که قبل از پست عکس سلفی باید از خود بپرسید چیست

تشدید اختلال خود زشت انگاری:سلفی ممکن است اختلال خودزشت انگاری را در کسانی که دچارش هستند، به طور حادتری تقویت کند چون امکان دارد بازخورد خوبی را از نمایش عکس های شان در شبکه های اجتماعی دریافت نکنند و درنتیجه خودشان را زشت تر تصورکنند .

هدر دادن وقت:یکی از مهم ترین عوارض سلفی نگاری افراطی وقت کشی است. اینکه نوجوانان و جوانان ساعت های زیادی را برای تولید سلفی ها صرف می کنند و چه بسا برای پیداکردن سوژه ها بارها راهی جاهایی می شوند که برایشان هزینه بر بوده و حتی درمواردی خطرناک است، می تواند تلف کردن انرژی و زمان مفیدی باشد که برای ساختن آینده شان مفید است .

دوری خانواده ها:سلفی گری افراطی افراد خانواده را ازهم دور می کند و باعث تمرکز بیش از اندازه نوجوانان بر فضای مجازی به جای فضای واقعی زندگی می شود که این شکاف خود منشأ مشکلات بعدی است .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع