مواد لازم برای آش ماشاب
- ماش:یک و نیم پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی و برنج و گندم:از هر کدام نصف پیمانه
- سیب زمینی نگینی خردشده:یک عدد
- کدو حلوایی نگینی خردشده:یک پیمانه
- عدس:یک پیمانه
- گوشت ران یا گردن گوسفند با قلم پخته و ریش شده:200 گرم
- پیاز سرخ شده:سه عدد
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم
- آب گوشت، کشک و نعنا:به میزان لازم
طرز تهیه آش ماشاب
ماش ، لوبیا چشم بلبلی و عدس را بشویید و جداگانه چند ساعت خیس کنید .
برنج و گندم را هم بشویید و به همراه حبوبات خیس خورده شده ، مقداری زردچوبه و نصف پیاز سرخ شده داخل قابلمه ای بریزید و قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید.
تا بجوشد و آرام آرام با حرارت کم بپزد.
وقتی حبوبات نیمه پخت شدند سیب زمینی ، کدو حلوایی ،آب گوشت و نمک و فلفل را به داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با حرارت ملایم کنار هم بپزند و جا بیفتند.
هنگامی که آش را از روی حرارت برداشتید نیمی از گوشت ریش ریش شده را داخل آن بریزید و نیم دیگر گوشت را هنگام سرو به همراه مقداری از پیاز داغ و سیر داغ و همچنین کشک و نعنا روی آش تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد ماشاب
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
ماشاب را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .