ساده ترین راه تقویت قوای باروری با این مکمل های غذایی
ناباروری به عدم توانایی در باروری طی یکسال مقاربت بدون استفاده از لوازم پیشگیری گفته می شود. گفته می شود توانایی باروری برای یک زوج طبیعی و بدون مشکل باروری 25-20 درصد است که براساس آن می توان گفت 90% زوج ها می توانند بعد از یکسال باردار شوند.
شایعترین علت ناباروی گزارش شده در تحقیقات مختلف عبارتند از :اختلالات اسپرم، نارسایی در عملکرد تخمدان ها، عفونت ها و بیماری های منتقله از راه جنسی و ناباروری با علت نامشخص . برخی از عوامل محیطی نظیر آلاینده های شیمیایی، سیگار، استرس و نوع رژیم غذایی بر کاهش قدرت باروری موثر هستند.
در این مقاله درخصوص مکمل های غذایی که می توانند قدرت باروری را افزایش دهند و مورد استقبال پزشکان قرار گرفته اند، صحبت می کنیم
مکمل امگا3:
امگا3 از جمله اسیدهای چرب ضروری برای بدن می باشد که منبع اصلی آن روغن ماهی آب های آزاد است.اسیدهای چرب امگا3 با بهبود عملکرد اسپرم ها قدرت باروری را ارتقاء می دهند. DHA یکی از انواع امگا3 حیوانی می باشد که بطور ویژه در دم اسپرم تجمع دارد و نقش مهمی در سیالیت و انعطاف پذیری آن ایفا می کند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که کمبود DHA در رژیم غذایی، با اختلال در اسپرماتوژنز و کاهش عملکرد اسپرماتوزوا همراه است. همچنین در مردان نابارور نسبت اسیدهای چرب امگا6 به امگا3 در اسپرماتوزوا بیشتر از سایر مردان است. در یک مطالعه مردان نابارور به مدت 32 هفته با امگا3 مکمل یاری شدند که درپی آن تعداد و غلظت اسپرم ها افزایش پیدا کرد.
مکمل ال-کارنیتین:
مکمل ال آرژنین:
مکمل ویتامین دی:
برخلاف 3 مکمل بالا که بیشتر برای مردان مورد استفاده قرار می گیرد، مکمل ویتامین D به منظور افزایش قدرت باروری زنان تجویز می شود. در برخی از مطالعات انسانی نشان داده شده است که غلظت ویتامین D در زنانی که سابقه سقط در سه ماهه اول بارداری خود را داشتند پایین تر از حد طبیعی است.
مطالعه Ozkan در سال 2010 نشان داد، شانس بارداری پس از IVF در زنان با غلظت طبیعی ویتامین D بیشتر از زنان مبتلا به کمبود این ویتامین بیشتر است. البته مطالعات مختلف نتایج ضد و نقیضی در مورد اثر ویتامین D در بهبود قدرت باروری نشان می دهند و با قطعیت نمی توان در مورد ارتباط این نوع ویتامین با بهبود وضعیت باروری نتیجه گیری کرد.