وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

میوه های مفید و مضر برای دوران بارداری و زنان حامله

میوه های مفید و مضر برای دوران بارداری و زنان حامله

خوردن میوه در دوران بارداری برای سلامت مادر و فرزند بسیار مفید است اما باید قبل از مصرف، میوه های مفید و مضر برای بارداری را بشناسند.

میوه های مفید و توصیه شده برای دوران بارداری

تحقیقات نشان می دهد که فقط نیمی از خانم ها در دوره بارداری غذای سالم و میوه های تازه می خورند. میوه بخشی از رژیم غذایی روزانه همه انسان ها است و در دوران بارداری هم می تواند تاثیر بسیار زیادی در سلامت طولانی مدت مادر و فرزند داشته باشد اما به نظرتان در دوران بارداری چه میوه هایی باید مصرف کرد؟ در این قسمت از بارداری و نوزاد پلاس وی با بهترین میوه های برای یه خانم باردار آشنا خواهید شد.

زرد آلو

زردآلو یک میوه هسته دار سرشار از فواید است. زردآلو از فیبر تشکیل شده که وضعیت دفع مدفوع را بهبود می بخشد و حاوی ویتامین A, C و E, بتاکاروتن، فسفر، سیلیکون، کلسیم، آهن و پتاسیم است.

همچنین منبعی از مس، منیزیم و منگنز محسوب می شود که همگی نقش مهمی در سلامت مادر و فرزند دارند. همچنین این میوه از کم خونی در دوران بارداری جلوگیری می کند.

زرد آلو

گیلاس

گیلاس منبعی عالی از ویتامین c است. در دوران بارداری بدن بیش از همیشه به ویتامین c نیاز دارد تا با حساسیت و سرماخوردگی مبارزه کند. گیلاس می تواند به دلیل وجود آنتی اکسیدان این وظیفه را به عهده بگیرد و همچنین ملاتونین ترشح می کند که در رشد فرزند بسیار موثر است.

انگور

انگور یک وعده غذایی سالم در دوران بارداری است و سرشار از مواد غذایی ضروری مثل ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر، پکتین و فولیک اسید است که تغییرات بیولوژیکی را در دوران بارداری بهبود می بخشد. پلی فنول های موجود در انگور نیز باعث تقویت عملکرد قلب می شوند.

کیوی

کیوی یک میوه سرشار از مواد مغذی است. دارای خواص شفابخشی برای افرادی است که مشکلات تنفسی دارند. مصرف کیوی باعث می شود که شما کمتر به مشکلاتی مثل سرفه و سرماخوردگی مبتلا شوید.

همچنین حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی از جمله فولیک اسید، ویتامین B3, C و k مس، و منیزیم است. آنتی اکسیدان های زیادی هم در این ماده وجود دارد که همچنین جذب آهن را راحت تر می کند.

کیوی

سیب

سیب سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است و هم برای مادر و هم برای فرزند خواص زیادی دارد، بدن را سم زدایی می کند. سیستم ایمنی را تقویت می کند، خطر ابتلا به آسم و دیگر مشکلات تنفسی را می کاهد و گوارش را بهبود می بخشد.

انبه

انبه یک میوه ی خوشمزه سرشار از ویتامین c است که گوارش را تنظیم می کند، یبوست را می کاهد و عفونت را از بین می برد. همچنین سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی بخش است. کالری بالایی دارد و ماده خوبی مخصوصا برای سه ماهه سوم محسوب می شود.

گلابی

گلابی شبیه به سیب عمل می کند که اتفاقا مزه ای شبیه به آن هم دارد. سرشار از فولیک اسید است و برای خانم های باردار عالی عمل می کند و از نقص جنین در دوران بارداری جلوگیری خواهد کرد. همچنین منبعی از فیبر است که با یبوست مبارزه خواهد کرد. پتاسیم موجود در گلابی، عملکرد قلب مادر و جنین را بهبود می بخشد.

گلابی

توت فرنگی

توت فرنگی همانند گیلاس یک میان وعده بسیار عالی است. یک کاسه توت فرنگی در دوران بارداری قطعاً مواد مغذی ویتامین و فیبر را به بدن مادر و جنین می رساند. توت فرنگی سرشار از ویتامین c است که به تقویت سیستم ایمنی و نرمال کردن فشار خون می پردازد. همچنین حاوی منگنز و پتاسیم است که باعث تقویت استخوان در رشد جنین می شود.

هندوانه

هندوانه تشنگی را برطرف می کند. منبع عالی از مواد مغذی، ویتامین A, B6 و c منیزیم و پتاسیم است. یک آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب می شود. مواد معدنی و فیبر زیادی در آن وجود دارند که با حالت تهوع دوران بارداری مبارزه می کنند. همچنین سوزش معده، ورم دست، پا و درد عضلانی را بهبود می بخشد و بدن را هیدراته نگه می دارد.

بلوبری یا تمشک آبی

یک کاسه بلوبری سرشار از 114 میلی گرم پتاسیم است که فشار خون را تنظیم می کند. همچنین کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین c است. آنتی اکسیدان موجود در آن اثر و فشار اکسیداتیو را می کاهند و باعث بهبود عملکرد مغز جنین می شوند.

تمشک آبی

موز

موز یکی از میوه های بسیار خوشمزه سرشار از فولات، ویتامین c، ویتامین ب 6، پتاسیم و منیزیم است که نقش مهمی در نگهداری از جنین و جلوگیری از نقص جنین دارد.

ویتامین ب 6 به تنظیم سطح سدیم و کنترل حالت تهوع و استفراغ کمک می کند. سطح منیزیم بالا در موز باعث تعادل مایعات در بدن می شود و از حمله سکته و دیگر مشکلات بارداری جلوگیری می کند.

انار

این میوه قرمز و خوشمزه مواد مغذی زیادی در خودش دارد و منبع خوبی برای انرژی، کلسیم، فولات، آهن، پروتئین و دیگر مواد مغذی است. محتوای فیبر در انار باعث کاهش درد یبوست می شود و یکی از بهترین درمان های طبیعی برای کمبود آهن در بدن محسوب می شود.

همچنین ویتامین K موجود در آن نقش اصلی را در تقویت استخوان های مادر و جنین ایفا می کنند. نوشیدن آب انار البته به شکل متعادل به کاهش خطر آسیب دیدگی جنین کمک خواهد کرد.

انار

پرتقال

پرتقال میوه ای شیرین و خوشمزه، انتخاب خوبی برای خانم های باردار است. پرتقال سرشار از ویتامین c است که به گوارش کمک می کند، از آسیب سلولی جلوگیری می کند و باعث می شود که خون آهن بیشتری جذب کند.

همچنین بدن را آبرسانی می کند و مایعات لازم را در طول روز به بدن می رساند. فولات در پرتغال خطر مشکلات مغزی و نخاعی را در کودک می کاهد. پتاسیم موجود در آن هم از فشار خون بالا در دوران بارداری جلوگیری می کند.

لیمو

لیمو یک ماده خوش طعم و خوشبو است که در دوران بارداری فواید زیادی دارد و بدن را هیدراته نگه می دارد. با حالت تهوع صبحگاهی مبارزه می کند، سموم بدن را دفع می کند و همچنین سرشار از ویتامین c است که سیستم گوارشی را بهبود بخشیده و یبوست را از بین می برد. پتاسیم فشار خون را در سطح نرمال نگه می دارد، همچنین از عفونت ها جلوگیری کرده و مکانیسم دفاعی بدن را بالا می برد.

آووکادو

آووکادو همچنین فولات بیشتری نسبت به میوه های دیگر دارد. مواد مغذی موجود در آن زیاد است. منبع عالی از ویتامین c، ویتامین b، ویتامین k, کولین ، منیزیم و پتاسیم است. پتاسیم و منیزیم به از بین بردن حالت تهوع کمک می کند. آووکادو همچنین درد عضلانی را بهبود می بخشد. کولین هم یک ماده ضروری برای بهبود وضعیت عصب ها و مغز در کودکان است.

آووکادو

طالبی یا گرمک

ملون شیرین یا همان طالبی در دوران بارداری به دلیل بتاکاروتن بالا که تبدیل به ویتامین آ می شود، فواید بسیار زیادی دارد. باعث تقویت بینایی و ضخامت موهای سر می شود و همچنین منبعی از فیبر و آب است که به از بین بردن یبوست کمک می کند.

ویتامین c موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند و به مادر و فرزند کمک ویژه ای خواهد داشت. ویتامین ب کمپلکس در طالبی حالت تهوع صبحگاهی را برطرف می کند و از سوزش معده جلوگیری می کند. پتاسیم موجود در آن هم نوسانات فشار خون را تنظیم می کند.

تمشک سیاه یا بلک بری

تمشک سیاه در دوران بارداری بسیار عالی عمل می کند. منبع انرژی و آنتی اکسیدان بالایی دارد. وضعیت گوارشی را بهبود می بخشد و یبوست را از بین می برد. فولات موجود در آن به جلوگیری از نقص جنین می پردازد. کلسیم، پتاسیم و منیزیم موجود در تمشک باعث بهبود رشد استخوان های جدید نیز خواهد شد.

گریپ فروت

این میوه خوشمزه سرشار از محتوای فیبر است که وضعیت گوارش را در دوران بارداری بهبود می بخشد. ویتامین c موجود در گریپ فروت با عفونت و سرماخوردگی مبارزه می کند، از خشکی بدن شما جلوگیری می کند، باعث ریلکس شدن و بهبود خواب شبانه می شود. حالت تهوع را می کاهد. فولیک اسید موجود در آن هم باعث می شود که از نقص موجود در جنین جلوگیری گردد.

گریپ فروت

خرمالو

خرمالو میوه ای خوشمزه و پالپ دار است که می توان آن را به صورت تازه، خام یا خشک شده مصرف کرد. خرمالو سرشار از کلسیم و فسفر است که به رشد استخوان جنین کمک می کند. کاروتن و ویتامین آ باعث تقویت بینایی می شود و ویتامین c موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.

منیزیم موجود در خرمالو باعث کاهش فشار خون شده و یا آن را درمان می کند. همچنین ویتامین c موجود در آن با بی خوابی و استرس مبارزه کرده و به بهبود سرماخوردگی کمک خواهد کرد.

میوه های مضر دوران بارداری

میوه هایی که در دوران بارداری نباید بیش از حد از آن ها استفاده کرد:

  • مصرف انگور و آناناس به مقدار زیاد در دوران بارداری خطرناک است.
  • پاپایای خام و نرسیده به دلیل محتوای لاتکس که باعث مشکلات ادراری می شود و ممکن است به سقط جنین منجر گردد، در دوران بارداری ممنوع است.

پاپایای خام

چرا مصرف میوه در دوران بارداری اهمیت دارد؟

میوه منبع اصلی مواد مغذی ضروری است و نقش مهمی در سلامت بارداری ایفا می کند همچنین فواید زیرا دارد:

  1. ویتامین c موجود در میوه باعث ترمیم بافت بدن می شود.
  2. زخم و بریدگی را بهبود می بخشد.
  3. سلامت لثه و دندان را تضمین می کند و برای قوی شدن سیستم ایمنی ضروری است.
  4. پتاسیم به سالم نگه داشتن فشار خون کمک می کند.
  5. فیبر رژیمی باعث بهبود گوارش می شود و سطح کلسترول را می کاهد.
  6. خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کم می کند و از یبوست و ایجاد بواسیر جلوگیری خاهد کرد.
  7. فولات به شکل گیری سلول های خونی قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و نقص جنین کمک می کند.
  8. کلسیم باعث رشد استخوان و دندان در کودکان می شود.
  9. سطح بالای آنتی اکسیدان در میوه همچنین سیستم ایمنی را تقویت می کند و جریان خون را در بدن بهبود می بخشد.

فواید میوه در بارداری

در دوران بارداری چقدر میوه بخوریم؟

بهتر است که در دوران بارداری سه وعده میوه بخورید. یک وعده میوه برابر با:

  • یک میوه با سایز معمولی به عنوان مثال اندازه یک توپ تنیس یا یک فنجان میوه ریز است.
  • نصف فنجان میوه خام یا محتوای داخل کمپوت.
  • سه چهارم فنجان آبمیوه.

راهکارهای سالم برای خوردن میوه در دوران بارداری

چنانچه در بخش های قبلی پلاس وی به طور کامل توضیح دادیم باید به این موضوع توجه کنید که چه میوه و سبزیجاتی را مصرف کنید. همچنین باید نکات زیر را به یاد داشته باشید:

  • به دنبال میوه های ارگانیک باشید تا خطر مصرف مواد شیمیایی و آفت کش ها به حداقل برسد.
  • میوه ها را به طور کامل بشویید.
  • از اسکاچ یا براش مخصوص برای شستن میوه ها استفاده کنید.
  • میوه هایی که از قبل برش داده شده اند را مصرف نکنید و فقط قبل از خوردن، آن ها را برش دهید.
  • میوه تازه بخورید.
  • میوه تازه را مدت زمان طولانی داخل آب نگه ندارید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع