وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

نان سیر گره دار | طرز تهیه “نان سیر گره دار”

نان سیر گره دار | طرز تهیه “نان سیر گره دار”

زمان پخت “نان سیر گره دار” 15 دقیقه است و برای ور آمدن خمیر نیاز به 4 ساعت زمان دارید. این مقدار مواد برای درست کردن 20 نان گره‮ای کافی است. طرز تهیه را در آشپزخانه پلاس وی مشاهده نمائید.

مواد لازم نان سیر گره دار

  • آرد :¾1 پیمانه
  • آب گرم:¾ پیمانه
  • جعفری :  ¼ پیمانه
  • سیر:4 حبه
  • کره:5 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون :1 قاشق غذاخوری
  • پودر خمیر مایه :2 قاشق چایخوری
  • شکر :1 قاشق چایخوری
  • نمک :2 قاشق چایخوری
انواع شیرینی
پخت نان سیر گره دار

طرز تهیه نان سیر گره دار

ابتدا 2 قاشق خمیر مایه را روی سه چهارم پیمانه آبگرم بریزید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید. خمیر مایه را هم زده و برای 10 دقیقه دیگر بگذارید بماند تا کف کند.
در این میان آرد، نمک و شکر را در کاسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس گودالی میان آرد ایجاد کرده و روغن زیتون و خمیرمایه را داخل آن بریزید و مخلوط نمایید تا خمیری نرم و لطیف درست شود.
خمیر را برای 5 الی 10 دقیقه ورز داده و آن را به شکل یک توپ بزرگ درآورید، سپس روغن زیتون روی آن بمالید و در کاسه ای قرار داده و رویش را بپوشانید و کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام از قسمت ها را روی یک سطح صاف قرار داده و با وردنه باز و پهن کنید تا به شکل مستطیل هایی با قطر یک و نیم سانتی متر درآید.
در ادامه خمیرها را به شکل نوارهای باریک با عرض دو و نیم و طول 12 سانتی متری برش زده و هرکدام از آنها را بردارید و به شکل طناب لوله کنید.
سپس هر طناب را یک گره زده و داخل سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچینید. با یک قلمو روغن زیتون را روی آنها بمالید .
روی خمیرها را با لایه ای از سلفون پوشانده و برای مدتی کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم گره ها 2 برابر شد سلفون را از روی آن ها برداشته و برای 12 و 15 دقیقه در فری با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید تا نان ها بپزد .
در این میان کره را ذوب کرده و سیر را به آرامی به آن اضافه کنید و اجازه بدهید برای یک دقیقه سرخ شود و بوی خامی آن از بین برود.
در ادامه نمک و جعفری را اضافه نموده و مواد را با هم مخلوط کنید، سپس از روی شعله بردارید. 
بعد از اینکه نان ها پخت نان را از فر بیرون آورده و اجازه دهید کمی خنک شود ، سپس با کمک یک قلمو مخلوط سیر را روی آن ها بمالید.
نان سیر گره دار

 نان سیر گره دار

 

 

نکات تکمیلی در مورد نان سیر گره دار

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
نان سیر گره دار را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع