مواد لازم نان سیر گره دار
- آرد :¾1 پیمانه
- آب گرم:¾ پیمانه
- جعفری : ¼ پیمانه
- سیر:4 حبه
- کره:5 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون :1 قاشق غذاخوری
- پودر خمیر مایه :2 قاشق چایخوری
- شکر :1 قاشق چایخوری
- نمک :2 قاشق چایخوری
پخت نان سیر گره دار
طرز تهیه نان سیر گره دار
ابتدا 2 قاشق خمیر مایه را روی سه چهارم پیمانه آبگرم بریزید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید. خمیر مایه را هم زده و برای 10 دقیقه دیگر بگذارید بماند تا کف کند.
در این میان آرد، نمک و شکر را در کاسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس گودالی میان آرد ایجاد کرده و روغن زیتون و خمیرمایه را داخل آن بریزید و مخلوط نمایید تا خمیری نرم و لطیف درست شود.
خمیر را برای 5 الی 10 دقیقه ورز داده و آن را به شکل یک توپ بزرگ درآورید، سپس روغن زیتون روی آن بمالید و در کاسه ای قرار داده و رویش را بپوشانید و کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام از قسمت ها را روی یک سطح صاف قرار داده و با وردنه باز و پهن کنید تا به شکل مستطیل هایی با قطر یک و نیم سانتی متر درآید.
در ادامه خمیرها را به شکل نوارهای باریک با عرض دو و نیم و طول 12 سانتی متری برش زده و هرکدام از آنها را بردارید و به شکل طناب لوله کنید.
سپس هر طناب را یک گره زده و داخل سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچینید. با یک قلمو روغن زیتون را روی آنها بمالید .
روی خمیرها را با لایه ای از سلفون پوشانده و برای مدتی کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم گره ها 2 برابر شد سلفون را از روی آن ها برداشته و برای 12 و 15 دقیقه در فری با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید تا نان ها بپزد .
در این میان کره را ذوب کرده و سیر را به آرامی به آن اضافه کنید و اجازه بدهید برای یک دقیقه سرخ شود و بوی خامی آن از بین برود.
در ادامه نمک و جعفری را اضافه نموده و مواد را با هم مخلوط کنید، سپس از روی شعله بردارید.
بعد از اینکه نان ها پخت نان را از فر بیرون آورده و اجازه دهید کمی خنک شود ، سپس با کمک یک قلمو مخلوط سیر را روی آن ها بمالید.
نان سیر گره دار
نکات تکمیلی در مورد نان سیر گره دار
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
نان سیر گره دار را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .