روش پخت نان شیرمال
نان شیرمال یکی از انواع نان های سنتی و پرطرفدار ایرانی مانند نان بربری ، نان سنگک و نان باگت است که برای مصرف صبحانه و عصرانه مناسب است.این نان خوشمزه به راحتی در منزل میتوانید درست کنید.
مواد لازم برای نان شیرمال
- آرد سفید :300 گرم
- روغن مایع :1/3 پیمانه
- پودر شکر :3/4پیمانه
- زرده تخم مرغ :4 عدد
- گلاب : 1/6 پیمانه
- اسانس هل :3 قطره یا 1 قاشق چای خوری
- پودر هل و بکینگ پودر :1 قاشق چایخوری پر
- آب زعفران :برای روی نان
- زرده تخم مرغ :1 عدد
- کنجد :برای روی نان
طرز تهیه نان شیرمال
مرحله اول :
برای درست کردن نان شیرمال ابتدا باید 4 عدد زرده تخم مرغ را به همراه پودر هل و شکر در ظرفی ریخته و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا با هم ترکیب و کرم رنگ شوند.بعد روغن را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله دوم درست کردن نان شیرمال:
بکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و کمکم به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کنید و تا جایی که بتوان خمیر را با دست ورز داد ریختن آرد را ادامه دهید.
وقتی خمیر نرم شد و به دست نچسبید آن را با وردنه به ضخامت 1 سانتیمتر باز کنید و با قالب های بیضی خمیر را تقسیم کنید.
مرحله سوم:
فر را با دمای 180 درجه روشن کنید و سینی فر را چرب کنید و خمیر های قالب زده را داخل سینی بچینید.سپس روی خمیر ها را با زعفران ، کنجد و زرده تخم مرغ زده شده بمالید. و به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.
نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .