مراحل تغییر نام خانوادگی ثبت احوال
نام خانوادگی، شهرت یا فامیلی جزئی از نام کامل است که برای تشخیص هویت افراد جامعه در روابط بین آنان و نیز برای شناخت افراد یک خانواده از افراد خانوادههای دیگر به کار می رود؛ در ایران نام خانوادگی از پدر به فرزند منتقل شده و انتخابی نیست.
یک نام خانوادگی نامتناسب با فرهنگ و عرف یک جامعه یا مهم تر از آن نا هماهنگ با روح و خلق یک فرد می تواند اثرات مخربی به بار آورد.اگر دارای سن 18 سال به بالا هستید و شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه را دارید، در ادامه این بخش از پلاس وی به شما خواهیم گفت که به کدام سازمان مراجعه نمایید و فامیلی خود را عوض کنید.
برای عوض کردن فامیلی چه باید کرد؟
برای تغییر نام خانوادگی در ثبت احوال بایستی مراحل زیر را پشت سر بگذارید.
1. مراجعه به ثبت احوال
برای درخواست تغییر نام خانوادگی به سازمان ثبت احوال یا سایت این سازمان مراجعه کنید.
2. ارائه مدارک لازم برای تغییر نام خانوادگی
در هنگام مراجعه به ثبت احوال این مدارک را با خود ببرید؛ اصل شناسنامه و دو برگ تصویر از تمامی صفحات آن، ارائه اجازه نامه رسمی از پدر یا جد پدری در صورتی که بخواهیم از نام خانوادگی آن ها استفاده کنیم، اجازه نامه رسمی از دارنده ی حق تقدم، اجازه نامه رسمی از شوهر برای استفاده از نام خانوادگی او.
3. پرداخت هزینه
اداره ثبت احوال برای انجام خدماتی که توسط دولت و قانون کشورمان تعیین شده است، هزینه ای طبق تعرفه از افراد مراجعه کننده دریافت خواهد کرد.
4. بررسی صحت مدارک
سایر مراحل و بررسی ها شامل بررسی مدارک، تطبیق نام خانوادگی با سند سجلی در اداره صدور، بررسی بانک اطلاعاتی برای مناسب بودن نام خانوادگی انتخابی، طرح درخواست در کمیته درخواست نام خانوادگی، ارسال نامه توافق یا عدم توافق به سازمان مربوطه است که به ترتیب سپری می شوند.
5. مراجعه به مراجع قضایی درصورت مخالفت ثبت احوال
اگر سازمان ثبت احوال با درخواست شما مخالفت نمود، شما میتوانید به مراجع قضایی مراجعه کنید و درخواست خود را از این طریق پیگیری کنید.
شرایط تغییر نام خانوادگی
شرایطی که متقاضی تغییر نام خانوادگی در شناسنامه باید داشته باشد
- داشتن سن بالای 18 سال
- ** در صورت تغییر نام خانوادگی پدر یا جد پدری فرد زیر 18 سال، در صورت وجود شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه بایستی اصل شناسنامه برای طی کردن نحوه و مراحل تغییر ارائه شود.
- نامناسب بودن واژه نام خانوادگی
- بیش از دو کلمه یا خیلی طولانی بودن نام خانوادگی
- واژگان خارجی داشتن نام خانوادگی
- وجود کلمات مغایر با ارزش های فرهنگ اسلامی در نام خانوادگی
- داشتن نام خانوادگی، از اسامی محل یا منسوب به محل
- موجب سرافکندگی بودن نام خانوادگی بدلیل محکومیت جزایی یکی از افراد خانواده
- تغییر نام خانوادگی، با هدف یکی شدن نام خانوادگی با فامیلی پدر، جد پدر، فرزند، برادر، خواهر و عمو