نمک صورتی مصرف کنیم بهتره یا نمک سفید؟
نمک یکی از موادی است که در غذا های سراسر جهان بسیار رایج می باشد. نمک چاشنی محبوب و غیرقابل جایگزینی است که نه تنها به غذای شما طعم می بخشد؛ بلکه آن را مغذی تر و سالم تر هم خواهد کرد. در واقع نمک سدیم کلرید است؛ یک ماده معدنی مورد نیاز برای بدن که چندین عملکرد دارد؛ از جذب مواد مغذی گرفته تا حفظ فشار خون و انتقال سیگنال های عصبی.
نمک سفید رایج ترین نوع نمک است که برای تهیه غذا مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما وقتی که صحبت از سلامتی به میان می آید؛ همیشه نمک صورتی گزینه بهتری در نظر گرفته می شود. در این قسمت از پلاس وی سعی داریم تا در مورد تفاوت این دو و تاثیر آن ها در کاهش وزن توضیح دهیم.
ارتباط بین نمک و کاهش وزن
نمک همیشه برای سلامتی بسیار حائز اهمیت بوده؛ اما به شرطی که در مصرف آن حد اعتدال رعایت شود. مصرف زیاد نمک باعث چندین مشکل در سلامتی از جمله افزایش وزن خواهد شد. سدیم بیش از حد در غذا باعث احتباس آب در بدن شده که منجر به نوسانات وزنی می شود؛ اما این تنها تاثیر منفی بر روی سلامتی نیست؛ مطالعات نشان می دهند که رژیم غذایی پر نمک منجر به درصد چربی بالا در بدن؛ به ویژه دور شکم نیز خواهد شد.
نمک صورتی
نمک صورتی؛ کمتر تصفیه شده و حاوی مواد مغذی بیشتری است. این نمک از دامنه کوه های هیمالیا استخراج می شود و به طور طبیعی رنگ صورتی دارد که به دلیل وجود آهن است. تخمین زده شده که نمک صورتی حاوی 84 ماده معدنی مختلف و برخی از عناصر کمیاب است. همچنین در پخت و پز نیز برای تر کردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد و طعم بسیار عالی دارد.
نمک سفید
نمک سفید یا همان نمک خوراکی؛ اغلب دارای ید است. ید ماده مغذی است که برای پیشگیری از بیماری هایی مانند گواتر و تیروئید بسیار مهم می باشد اما از طرفی دیگر این نمک بسیار فرآوری و تصفیه شده و در طی تمام این فرایند ها بیشترِ مواد معدنی طبیعی آن از بین خواهد رفت.
در نهایت کدام نمک برای کاهش وزن بهتر است؟
بدون شک؛ نمکِ صورتی سالم تر از نمک خوراکی یا نمک سفید است؛ زیرا کمتر تصفیه شده و حاوی مواد مغذی بیشتر است. با مصرف نمک صورتی روی، آهن، کلسیم و ید دریافت خواهید کرد.
اگر فقط از جنبه سلامتی به ماجرا نگاه کنیم؛ نمک صورتی مغذی تر و بهتر است اما وقتی صحبت از کاهش وزن می شود؛ تفاوت بسیار ناچیز است. هر دو نمک دارای مقدار یکسانی سدیم هستند و این بدان معناست که اگر مصرف نمک شما زیاد باشد؛ مهم نیست که چه نوع نمکی مصرف می کنید و احتباس آب و افزایش وزن حتمی خواهد بود؛ بنابراین سعی کنید نمک را در حد اعتدال مصرف کنید.
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی؛ میزان نمک مصرفی روزانه یک فرد باید کمتر از 5 گرم باشد که تقریبا برابر با یک قاشق چای خوری است.