5 چیز که قبل از استفاده از روغن های گیاهی در پخت و پز باید بدانید
روغن هایی که از آنها در پخت و پز استفاده می شود دارای طیف گسترده ایی هستند؛ با این حال، روغن ها از گذشته در پخت و پز استفاده می شود. هنگامی که یک روغن به طرز تهیه غذایی اضافه می شود، می تواند در طعم و خاصیت غذای مورد نظرتان مؤثر باشد. برای استفاده از روغن ها در پخت پز کافیست از مقدار کمی از آن در غذای خود بریزید. در کل تمام روغن ها برای خوردن مناسب و مطلوب نیستند و باید از خوردن برخی از آنها خودداری نمایید.
استفاده از روغن های گیاهی مفید و یا حتی مضر امروزه موضوعی است که به طور گسترده در سراسر جهان مورد بحث قرار گرفته است. برخی از روغن ها وجود دارند که شاید احساس کنید خوردن آنها مضر نباشد ولی در عین حال ممکن است مضر باشند. در این مقاله از پلاس وی قصد داریم شما را با 5 نکته در مورد روغن های گیاهی که در پخت و پز استفاده می کنید، آشنا سازیم.
آنچه باید هنگام خرید و مصرف روغن های گیاهی در پخت و پز رعایت کنید
بهداشت تغذیه با استفاده صحیح از روغن های گیاهی در پخت و پز
1. روغن های معتبر را خریداری نمایید، هر روغن گیاهی سالم و مفید نیست:
اگر قصد خرید روغن برای پخت و پز را دارید توصیه می شود محصولات برند و شرکت های معتبر را خریداری نمایید که مواد سازنده آن را به طور کامل در برچسب روی آن نصب شده است را تهیه کنید و با خیال راحت از آن استفاده کنید. وجود برچسب که توسط شرکت ثبت شده است و روی محصول چسبانده شده است نشان دهنده اعتبار روغن است و آن را ضمانت می کند.
2. از مصرف روغن های غیر ضروری اجتناب کنید:
چندین مطالعه طولانی مدت نشان داده اند که برخی از روغن ها برای استفاده مناسب نیستند و استفاده از آنها مضر خواهد بود. برای مثال خوردن یک قاشق چای خوری روغن اکالیپتوس سبب مرگ نوزادان می شود. یکی دیگر از روغن های غیرضروری پنیرویال می باشد که می تواند تاثیرات بدی را در بدن بگذارد که جبران آن می تواند بسیار سخت باشد.
حتی روغن ترب که حاوی اسید ایزوسیوسیانیت آلیل (allyl isothiocyanate) است می تواند منجر به خارش پوست، چشم، بینی و غشاهای مخاطی شود. بهتر است که قبل از استفاده از هر روغن، موارد استفاده آن را بخوانید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.
3. دو قطره از هر روغن کافیست:
روغن های ضروری برای افزودن به غذاها ضروری هستند و در پخت و پز بیش از دو قطره برای استفاده نیاز ندارید و بیش از دو قطره ممکن است منجر به برخی مشکلات شود. در مزه دار کردن، شما می توانید از روغن های ضروری ریحان مقدس و آویشن به همراه روغن زیتون، آفتابگردان و نارگیل استفاده کنید.
انتخاب روغن های گیاهی سالم برای آشپزی
4. از آنها می توانید در فصل های مختلف استفاده کنید:
همانند عسل، از روغن های گیاهی که برخی با عنوان روغن های ضروری می شناسند می توانید در هر فصلی استفاده کنید. این بدین معنی نیست که از آنها می توانید در هر شرایطی استفاده کنید و البته اگر آنها را در شرایط صحیح ذخیره و نگهداری کنید، می توانید استفاده کنید.
روغن های ضروری که استفاده می کنید باید در مکان سرد و تاریک ذخیره شود و روغن های ضروری چون روغن مرکبات، اسانس گریپ فروت را باید در یخچال نگهداری کنید.
5. آنها را در معرض حرارت قرار ندهید:
بیشتر روغن های گیاهی، حاوی مقدار زیادی از ترکیبات مفید هستند که در اثر تماس با حرارت تبخیر می شوند و از بین می روند. بنابراین هنگام پخت و پز مراقب باشید که آنها را تحت تماس با حرارت قرار ندهید و می توانید پس از پخت و پز به غذا اضافه کنید تا ترکیبات اصلی حفظ شوند.
از روغن های ضروری می توانید به صورت رقیق نیز استفاده کنید و استفاده از آنها بدین صورت هیچ ضرری ندارد و عوارضی شما را تهدید نخواهد کرد.
اگر شما حامله هستید توصیه می شود از روغن های ضروری استفاده نکنید یا در صورت استفاده، با متخصص خود مشورت کنید تا دچار مشکلی نشوید.