وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

پیشگیری از دروغگویی کودکان

پیشگیری از دروغگویی کودکان

با شنیدن دروغ از کودکتان زمانی که عصبانیت به سراغتان می آید، همان لحظه به فکر برخورد و تنبیه نباشید قدری صبر کرده و به فکر پیشگیری از دروغگویی کودکان باشید و به ادامه مطلب توجه کنید.

تمام آنچه که باید در مورد دروغگویی کودکان بدانید

 
باور روانشناسان در مورد دروغ گفتن کودکان با عنوان یک مسئله مطرح می شود که توانایی حل کردن می خواهد. این وظیفه ما است که به عنوان یک پدر و مادر تربیت کودکانمان را در دست گرفته و هدایت کنیم.
 
چرا کودک ما دروغ می گوید؟
 
1- به دلیل حفظ فاصله بین دنیای خود و والدین:
درست است گاهی کودک و اغلب نوجوانان به دلیل اینکه با والدین رابطه ای صمیمی و دوستانه ندارند و از عکس العمل های آنها عبا دارند برای جلوگیری از آگاهی والدین از واقعیت های دنیایشان دروغ را پیش می کشند.
 
2-برای جلب توجه:
بزرگ ترین فاجعه ها در زندگی کودکانمان از همین کمبود توجه نشات می گیرد همین کمبود توجه های والدین در آینده کودکان را در مسیر اعتماد به افراد غریبه و عواقب بد بعدی قرار می دهد.
 
کودک
 

علت دروغگویی کودکان 

 
3-برای اعلام حضور:
گاهی کودکان احساس می کنند که کسی آنها را به عنوان یک فرد عاقل قبول ندارد و با گفتن دروغی حضور خود را به رخ می کشند.
 
4- برای ناراحت نکردن دیگران:
اگر کودک ما زمانی مرتکب اشتباه شد و با عکس العمل غیر قابل تحمل ما روبرو شد دیگر نمی توان از آن کودک انتظار راستگویی داشت. همیشه باید کنترل خود را حفظ کرده خوب فکر کنید و بعد عمل کنید.
 
کودک
 

نکاتی برای پیشگیری از دروغگویی کودکان 

 
هشدار!
زمانی که کودک شما به شما دروغی می گوید به نتیجه رفتارتان فکر کنید به عنوان مثال اگر روزی کودک شما به دروغ گفت که تکالیفش را انجام  داده است اما شما متوجه دروغ او شدید این جمله را هرگز به او نگویید "چطور جرات کردی به من دروغ بگی؟" می دانید چرا؟
چون این جمله شما جرات و میل کودک به گفتن حرفهایش به شما چه راست و چه دروغ را از بین می برد , شما در را به روی او می بندید و اجازه می دهید او دری دیگر برای خود باز کند.
با شنیدن دروغ کودکمان چه کنیم؟
به خاطر داشته باشید هرگز همان لحظه رفتار نشان ندهید او را به اتاقش بفرستید و به او بگویید که به اتاق او خواهید آمد تا با او صحبت کنید. در این فاطله اعصاب و تنش شما کمتر می شود و او هم به دلیل رفتن به اتاق خودش امنیت مکانی پیدا کرده و آماده ی پذیرش می شود.
با بیانی ساده شروع کنید مثلا اینطور:ما میدانیم که این حرف و.. درست نیست و میخواهیم پیدا کنیم که درست آن چیست ؟ بدون تهدید کودک را در راه درست گویی قرار می دهید. با لحنی مسمم صحبت کنید نه زیاد خشن و نه زیاد ملایم تا کودک از تصمیم قاطع شما بدون ترس پیروی کند.
تنش ها و اضطراب های حاکم در محیط خانه را از بین ببرید تا کودک تمرکز مثبت اندیشی داشته باشد.
 
در آخر بدانید که:
کودک شما با گفتن این دروغ قصد حل مشکل و یا فرار از ایجاد مشکلی را داشته است که شما بستر آن را فراهم کرده اید پس رابطه دوستانه ای با فرزند خود ایجاد و حفظ کنید تا او اعتمادش به شما را با تمام وجود احساس کند.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع