وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

چای سبز | مضرات چای سبز

چای سبز | مضرات چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی پرخاصیت برای لاغری ، سلامت و زیبایی است که تقریبا در تمام کشورهای دنیا مصرف می شود اما همین نوشیدنی پرخاصیت برای برخی افراد مضر و خطرناک است.

افرادی که نباید چای سبز بخورند

چای سبز بسیاری از ترکیبات چای سیاه از جمله کافئین بالا، تانن ها، تئوبورومین، اسیدگالیک و غیره را دارا می باشد.

متخصصین بر این باورند که :

مهم ترین ماده موثر در چای سبز کاتچین می باشد که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و موثر در پیشگیری از بروز سرطان ها و آسیب های قلبی عروقی می باشد.چای سبز همچنین دارای پلی فنولهای فراوان بوده که علاوه بر خواص آنتی اکسیدان، خاصیت آنتی باکتریال و ضد عفونت هم دارد.

در این رابطه یک کار شناس تغذیه گفت:چای سبز حاوی فلوئور بالا می باشد که نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان ایفا می کند. چای سبز حاوی موادی است که منجر به فعال شدن آنزیم لیپاز شده و این امر به کاهش تری گلیسرید کمک می کند.

این نوشیدنی همچنین حاوی موادی است که منجر به کاهش مرگ سلولی ارگان های مهم مانند قلب می شود و سایر خواص آن شامل کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون، قند خون و پیشگیری از افزایش قندخون و افزایش ایمنی بدن می باشد.

چای سبز

چای سبز برای چه کسی مضر و ممنوع است

مضرات چای سبز برای بدن از دید طب سنتی

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد منع مصرف چای سبز در افراد مختلف گفت:افرادی که داروهای ضدانعقاد مثل وارفارین استفاده می کنند و یا افرادی که عادت به مصرف آسپرین دارند باید از مصرف این نوشیدنی خودداری کنند. همچنین مصرف آن در دوره بارداری و شیردهی طبق نظر و توصیه پزشک و با احتیاط مصرف شود.

چای سبز برای دیابت مفید است یا مضر؟

چای به عنوان یکی از اصلی ترین نوشیدنی ها برای برخی افراد می تواند مضر باشد مثلا افرادی که دیابت دارند چرا که با کم کردن کارکردهای سلولی، سدیم را در بدن کاهش می دهد و بر روی مغز اثرات نامطلوبی می گذارد. بنابراین در یک کلام باید گفته شود که دیابتی ها باید چای را کنار بگذارند.

وی افزود:چای از نوع سبز و سیاه یک گیاه دارویی با طبع سرد و خشک است و به علت داشتن این طبع تمام فعل و انفعالات سلولی را کاهش می دهد و از جمله بر روی پمپ های سدیم و پتاسیم اثر مهاری دارد. 

این متخصص طب سنتی اظهار داشت:چای باعث افزایش مقاومت به انسولین از طریق کاهش عملکرد مکانیسم های سلولی و دیواره سلول ها شده و انرژی سلولی را کاهش می دهد به همین دلیل می تواند موجب بروز بیماری دیابت و یا بدتر شدن آن شود همچنین چای موجب حبس شدن سدیم در داخل سلول  شده و به دنبال آن باعث ورم سلولی و کاهش متابولیسم قندها در داخل سلول شده و در نتیجه قند خون بالا می رود. 

 بیماران دیابتی به هیچ عنوان از چای سبز و سیاه استفاده نکنند و در کنار ترک چای، مصرف جوشانده های سنتی مانند گل گاوزبان، زعفران و دارچین توصیه می شود. در ضمن بیمار دیابتی می تواند به جای آب سرد از آب جوشیده تازه استفاده کند که حرارت آن بالای 37 درجه یا در حد چای باشد. 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع