ماچا نوعی پودر بدست آمده از چای سبز است و چای ماچا یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های ژاپن و آسیا می باشد که خواص و فواید باورنکردنی برای سلامت انسان دارد.
خواص چای ماچا و فواید آن برای سلامت و کاهش وزن
ماچا نوعی چای سبز است که از برگ های چای جوان و خرد کردن آنها به پودر سبز روشن تهیه می شود. سپس پودر به آب داغ اضافه می شود. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت تفاوت این چای با چای سبز معمولی در این است که در آن برگ ها در آب ریخته می شوند و سپس برداشته می شوند.
نوشیدن دم کرده چای سبز، کمی شبیه اسفناج جوشیده است، اسفناج را بردارید و آب را بنوشید. برگ های ماچا بر روی برگ های چای سبز رشد می کنند که در سایه نگهداری می شوند. سایه مقدار کلروفیل را در برگ ها افزایش می دهد، این چیزی است که آنها را به رنگ سبز روشن و پر از مواد مغذی تبدیل می کند. برگ ها با دست برداشته می شوند و ساقه ها و رگه ها جدا می شوند.
چای ماچا با چای سبز چه تفاوت هایی دارد؟
10 فایده نوشیدن چای سبز ماچا
در ادامه با مهمترین فواید چای سبز ماچا آشنا خواهید شد؛
1. غنی از آنتی اکسیدان:
ما همه این کلمه را قبلا خوانده بودیم. آنتی اکسیدان ها مواد مغذی جادویی و آنزیم هایی هستند که مسئول مبارزه با اثرات منفی اشعه ماورا بنفش هستند و پوست جوان را به ما هدیه می دهند و از برخی بیماری های مهلک جلوگیری می کنند.
آنتی اکسیدان ها چیزی هستند که همه افراد، آگاه از سلامتیشان چنین غذاهایی به عنوان میوه های خام، سبزیجات سبز و همچنین شکلات تلخ استفاده می کنند. یک کاسه چای سبز ماچا، تنها بیش از 5 برابر آنتی اکسیدان هایی است که در هر غذای دیگر وجود دارد. بالاترین میزان، از روش جذب ORAC (ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) دارد.
خواص شگفت انگیز چای سبز ماچا
2. چای ماچا سرشار از کاتچین، EGCg:
ممکن است قبلا شنیده باشید که همه آنتی اکسیدان ها مثل هم نیستند. چای ماچا شامل مجموعه ویژه ای از ترکیبات آلی شناخته شده به نام کاتچین است. کاتچین در بین آنتی اکسیدان ها، قوی ترین و پرفایده ترین است. یک کاتچین به نام اپی گالوکاتچین گالات (EGCg 60) درصد کاتچین را در چایی سبز ماچا می سازد. از بین همه آنتی اکسیدان ها، EGCg به طور گسترده به دلیل خواص مبارزه با سرطان شناخته می شود. دانشمندان دریافته اند که ماچا بیش از 100 برابر EGCg بیشتری، از هر نوع چای دیگر در بازار است.
3. چای ماچا برای تقویت آرامش:
برای بیش از یک هزار سال، چای سبز ماچا توسط دائوس های چینی و راهبان بودایی ژاپنی به عنوان وسیله ای برای استراحت و مدیتیشن به هنگام آماده باش به کار رفته است. اکنون میدانیم که این حالت بالای آگاهی به دلیل اسید آمینه ال-تیانین موجود در این برگ ها است. ال-تیانین تولید امواج آلفا را در مغز افزایش می دهد، که باعث آرامش بدون خواب آلودگی ذاتی و ایجاد اختلال دیگر می شود.
آرامش و استراحت با چای ماچا
4. چای ماچا برای تقویت حافظه و تمرکز:
اثر جانبی دیگر ال-تیانین، تولید دوپامین و سروتونین است. این دو ماده شیمیایی برای بهبود خلق و خو، بهبود حافظه و تقویت تمرکز بهتر عمل می کنند؛ چیزی که می تواند به نفع همه باشد.
5. چای ماچا برای افزایش سطح انرژی و استقامت:
سامورایی ها، جنگجویان شریف قرون وسطی و مدرن ژاپنی، قبل از وارد شدن به نبرد با توجه به خاصیت نیروبخشی اش، چای ماچا را می نوشیدند. در حالی که همه انواع چای سبز به طور طبیعی حاوی کافئین است، اما افزایش انرژی دریافتی از ماچا تا حد زیادی به خاطر ترکیب منحصر به فرد مواد مغذی دیگری است.
یک کاسه چای سبز ماچا می تواند، مقاومت افزایش یافته تا 6 ساعت طول بکشد و به دلیل اثرات ال-تیانین، نوشیدنی ماچا هیچ یک از اثرات جانبی معمولی محرک ها مانند اضطراب و فشار خون بالا را ندارد.
افزایش انرژی و مقاومت از خواص چای ماچا
6. چای ماچا برای کمک به کاهش وزن:
همانطور که قبلا بیان شد و در نمناک گفتیم، چای سبز ماچا غنی از کاتچین است که به طور خاص یک آنتی اکسیدانی است که به نام EGCg شناخته می شود. چای سبز ماچا سه برابر بیشتر در مقایسه با انواع چای سبز حاوی آنتی اکسیدان است. تحقیقات نشان می دهند که کاتچین تاثیر مثبتی بر شاخص توده بدنی دارند. در یک مطالعه، کاتچین بر چربی بدن در 2 گروه از مردان سالم ژاپنی ارزیابی شد.
پس از دو هفته تغذیه سالم، مردان به دو گروه با شاخص های وزن بدن مشابه و دور کمر تقسیم شدند. این مطالعه 12 هفته به طول انجامید و شرکت کنندگان یک بطری چای سبز حاوی 690 میلی گرم کاتچین یا یک بطری چای سبز حاوی 22 میلی گرمی کاتچین را نوشیدند. بعد از نتایج حاصل از مطالعه، مشخص شد که موارد زیر به مقدار زیادی در نوشیدن چای همراه با کاتچین کاهش یافت.
- شاخص توده بدنی
- دور کمر
- جرم چربی بدن
- ناحیه چربی زیر پوست
به همین دلیل، تصور می شود که نوشیدن چای سبز به ویژه چای سبز ماچا می تواند به کاهش اضافه وزن کمک کند.
در مطالعه ای دیگر مشخص شد که EGCg موجود در ماچا می تواند متابولیسم را در طی ورزش با شدت متوسط افزایش دهد. محققان دریافتند که مصرف عصاره چای سبز، زمانی که به مدت 30 دقیقه دوچرخه سواری می کنند، می تواند به میزان 17 درصد سوختن چربی ها را افزایش دهد.
چای ماچا برای لاغری و سوزاندن چربی ها
7. چای ماچا برای سم زدایی بدن:
در طول سه هفته گذشته، قبل از این که برگ های چای درست شوند، توسط گل کاملیا برای محروم کردن آنها از نور خورشید پوشیده می شوند. این باعث افزایش شدید تولید کلروفیل در رشد جدید گیاهان می شود. سطح بالای کلروفیل موجود در چای سبز ماچا تنها باعث رنگ سبز زیبای این گیاه می شود. ماچا نیز یک سم زدای قدرتمند است که می تواند به طور طبیعی فلزات سنگین و سموم شیمیایی را از بدن حذف کند.
8. چای ماچا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
نشان داده شده است که کاتچین موجود در چای سبز ماچا، خاصیت آنتی بیوتیکی دارد که سلامت کلی را ارتقا می دهند. علاوه بر این، تنها یک کاسه چای سبز ماچا مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، ویتامین های A و C، آهن، پروتئین و کلسیم را تامین می کند.
حتی مطالعات بیشتر نشان می دهند که مواد مغذی موجود در ماچا ممکن است توانایی مهار کردن حملات HIV بر سلول های T انسان را داشته باشند.
خاصیت آنتی بیوتیکی چای ماچا
9. چای ماچا برای بهبود کلسترول:
محققان کاملاً مطمئن نیستند که نوشیدن چای سبز ماچا چگونه تاثیر مثبتی بر کلسترول دارد، با این حال مطالعات جمعیت های مختلف نشان می دهند، افرادی که به صورت منظم چای ماچا را مصرف می کنند، سطح کلسترول (بد) کمتری دارند در حالی که در همان زمان سطح بالاتری از کلسترول HDL یعنی کلسترول خوب را نشان می دهند.
مردانی که چای سبز ماچا را می نوشند، حدود 11 درصد کمتر از آنهایی که نمی نوشند، دچار بیماری های قلبی می شوند.
10. طعم عالی چای ماچا:
نوشیدن چیزی فقط به خاطر سلامتی می تواند مثل بلعیدن دارو، ناخوشایند باشد و از آن می ترسید. هر چه باشد، برای شما خوب است. درست است؟ مطمئنا. خوشبختانه، برخلاف بسیاری از چای های دیگر که نیاز به شکر، شیر، یا لیمو دارند تا طعم آنها را خوب کند، ماچا کاملا شگفت انگیز است. به دلیل طعم خوب اسید آمینه ال-تیانین است که منحصر به فرد است. پس بنشینید، آرام باشید، و از یک کاسه چای ماچا داغ لذت ببرید.