پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

چرا در حین نصب ویندوز هارد دیسک شناسایی نمی‌شود؟

چرا در حین نصب ویندوز هارد دیسک شناسایی نمی‌شود؟

اگر هنگام نصب ویندوز با خطای شناسایی‌نشدن هارد مواجه شده‌اید، این مطلب را دنبال کنید.

روند نصب نسخه‌های مختلف ویندوز به‌طورکلی کار دشوار و پیچیده‌ای نیست و اگر مراحل به‌درستی و بدون مشکل پیش بروند، حتی افراد مبتدی نیز به‌راحتی از‌پسِ انجام آن برمی‌آیند؛ اما گاهی برخی مشکلات ناخواسته موجب می‌شود این فرایند پیچیده و زمان‌بر شود.

یکی از این مشکلات که افراد بسیاری هنگام نصب ویندوز با آن مواجه می‌شوند، مشاهده‌ی پیغام «We couldn't find any drives» است. درواقع، سیستم نمی‌تواند هارد دیسک را شناسایی کند و از شما می‌خواهد روی Load Driver کلیک کنید؛ البته در اغلب مواقع حتی با کلیک کردن روی این گزینه نیز مشکل رفع نخواهد شد.

گاهی اوقات نیز هیچ خطایی نمایش داده نمی‌شود و هرقدر هم روی دکمه‌ی Refresh کلیک کنید، همچنان با کادر خالی Windows Setup روبه‌رو خواهید شد. اگر در این صفحه هنگامی‌که پرسیده می‌شود «می‌خواهید ویندوز را کجا نصب کنید؟» گزینه‌ای برای انتخاب وجود نداشته باشد، فرایند نصب ویندوز با شکست مواجه می‌شود و باید به فکر راه‌حلی برای حل این مشکل بود.

کپی لینک

درصورت شناسایی‌نشدن هارد هنگام نصب ویندوز چه باید کرد؟

وقتی با خطای شناسایی‌نشدن هارد روبه‌رو شدید، پیش از انجام هرکاری، ابتدا بررسی کنید که آیا بایوس هارد را شناسایی کرده است یا خیر. در بسیاری از لپ‌تاپ‌های جدید، معمولاً با فشاردادن کلید F2 هنگام راه‌اندازی دستگاه می‌توانید به BIOS دسترسی پیدا کنید؛ اما در سیستم‌های قدیمی‌تر ممکن است این کلید عمل نکند. در مطلب آموزش روش‌های مختلف ورود به BIOS، می‌توانید کلیدهای بایوس را به‌تفکیک سازنده‌های مختلف پیدا کنید.

پس از ورود به بایوس، سعی کنید hard drive را پیدا کنید. اگر با مشاهده‌ی Not detected یا None متوجه شدید که بایوس شناسایی نمی‌شود، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد:

  • کانال این هارد در بایوس ممنوع است که معمولاً پس از نصب هارد دیسک دوم، این اتفاق می‌افتد. برای رفع این مشکل باید آن را فعال کنید.
  • کابل داده یا کابل برق آسیب دیده یا به‌درستی وصل نشده است. سعی کنید دوباره هر دو کابل را وصل کنید یا کابل‌های دیگری را جایگزین کنید.
  • BIOS قدیمی است و نمی‌تواند هارد دیسک را تشخیص دهد. بهتر است بایوس یا درایور آن را به جدیدترین نسخه به‌روزرسانی کنید.
  • ممکن است هارد دیسک ازنظر فیزیکی آسیب دیده باشد؛ بنابراین، یکی از ابزار‌های تست برای امتحان درایو دانلود کنید. اگر با ابزار شناسایی نشد یا خطاهایی پیدا شد، ممکن است لازم باشد با فروشنده‌ی هارد تماس بگیرید؛ اما روش دیگری نیز برای بررسی وضعیت هارد وجود دارد که درادامه، آن را توضیح خواهیم داد.

در اکثر مواقع، هارد دیسک را در بایوس می‌توان مشاهده کرد و تنها Windows Install نمی‌تواند آن را شناسایی کند که برای رفع آن باید مراحل زیر را انجام دهید. پیش از انجام روش‌های زیر، اگر اطلاعات مهمی روی هاردتان دارید، از آن‌ها نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید.

کپی لینک

وضعیت هارد دیسک را بررسی کنید

قبل از انجام هرکاری، بهتر است وضعیت هارد دیسک را بررسی کنید؛ بنابراین، برای اطمینان از درست کارکردن هارد دیسک‌، در ویندوز کلیدهای ترکیبی Windows+R را نگه دارید تا پنجره‌ی Run ظاهر شود.

  • در این مرحله، دستور devmgmt.msc را تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
  • حالا در پنجره‌ی Device Manager، گزینه‌ی Disk Drives را انتخاب و سپس روی hard drive راست‌کلیک کنید.
  • برای بررسی وضعیت هارد دیسک، Properties را انتخاب کنید.
  • اگر هارد دیسک به‌درستی عمل کند، با پیغام «This device is working properly» مواجه خواهید شد.

پس از بررسی این مراحل، اگر هارد دیسک ازنظر فیزیکی مشکلی نداشته باشد، احتمالاً BIOS هارد دیسک را شناسایی خواهد کرد و سپس، می‌توانید مراحل رفع مشکل نشناختن هارد هنگام نصب ویندوز را پیش ببرید.

کپی لینک

به‌روزرسانی یا نصب دوباره‌ی درایور کنترلر

یکی از راه‌حل‌های موجود برای رفع خطای «هیچ درایوری یافت نشد»، نصب یا ارتقای درایور است. برای دانلود درایور کنترلر ذخیره‌سازی باید نوع کنترلر ذخیره‌سازی (IDE ،SCSI ،SATA و...) که سیستمتان استفاده می‌کند، با بررسی مشخصات سیستم یا رفتن به وب‌سایت سازنده بیابید. آن را دانلود و به فلش USB یا سی‌دی یا سایر دستگاه‌های قابل جابه‌جایی منتقل کنید.

در اغلب مواقع، فایل دانلودشده را قبل از کپی‌کردن باید از حالت فشرده خارج کنید. پس از انجام این کار، نصب ویندوز را مجدداً‌ شروع و در صفحه‌ی «?Where you want to install Windows» روی Load Driver کلیک کنید. سپس، USB مدنظر که حاوی درایور است، در کامپیوتر قرار دهید و OK کنید.

ویندوز درایور را در تمام دستگاه‌های متصل جست‌وجو و سپس همه‌ی آن‌ها را فهرست می‌کند. در این‌جا باید درایور مطابق با هارد دیسکتان را انتخاب کنید و برای ادامه‌ی فریند، Next را بزنید.

کپی لینک

حل مشکل شناسایی‌نشدن هارد در پردازنده‌های نسل ۱۱ اینتل

برای درک ساده‌تر این موضوع، در این قسمت نحوه‌ی نصب درایور روی پردازنده‌های اینتل را آموزش می‌دهیم.

  • در پردازنده‌های اینتل، هنگامی‌که با خطای شناسایی‌نشدن هارد مواجه شدید، درایور را می‌توانید دستی نصب کنید؛ بنابراین در قدم اول، Intel Rapid Storage Technology (IRST) را دانلود کنید.
  • پس از دانلود، روی فایل فشرده‌ی IRST راست‌کلیک و Extrart All را انتخاب کنید.
  • حالا پوشه‌ی مدنظرتان را انتخاب و روی Extact کلیک کنید.
  • اگر از فلش برای نصب ویندوز ۱۰ یا ۱۱ استفاده کرده‌اید، پوشه‌ی IRST را در همان فلشی کپی کنید که فایل نصبی ویندوز روی آن قرار دارد.
کپی لینک

نصب درایور IRST

حالا فلش حاوی IRST و فایل نصب ویندوز را به کامپیوتر متصل کنید و مراحل نصب را ادامه دهید. برای آموزش نصب نسخه‌های مختلف ویندوز، می‌توانید راهنمای نصب انواع نسخه‌های ویندوز را مطالعه کنید.

  • در صفحه‌ی «Where do you want to install Windows»، روی Load Driver کلیک کنید و سپس OK را بزنید.
  • در این‌جا از شما خواسته می‌شود فلش را وارد کنید. اگر آن را از قبل وارد کرده‌اید، روی OK کلیک کنید.
  • حالا روی Browse کلیک و سپس پوشه‌ی IRST را پیدا کنید.
  • در این پنجره، عبارت Intel RST VMD Controller 9A08 (TGL) را انتخاب کنید و برای نصب درایور Next را بزنید.
  • پس از اتمام نصب، مشکل شناسایی‌نشدن هارد رفع و درایوها نمایان می‌شوند.
کپی لینک

به‌روزرسانی درایور کنترلر ذخیره‌سازی

برای به‌روزرسانی درایور کنترلر ذخیره‌سازی، مراحل زیر را پیش ببرید:

  • ابتدا روی This PC در دسکتاپ راست‌کلیک و سپس Manage را انتخاب کنید.
  • حالا به بخش Device Manager بروید.
  • اکنون Storage Controller را پیدا و روی آن راست‌کلیک کنید. سپس، Upgrade Driver Software را انتخاب کنید. این نام ممکن است در نسخه‌های مختلف ویندوز متفاوت باشد؛ مانند Update Drivers.
  • در پنجره‌ی جدید، باید گزینه‌ی اول را انتخاب کنید تا سیستم به‌طورخودکار جست‌وجو را انجام دهد و درصورت یافتن نسخه‌ی جدید، آن را دانلود کند.

پس از انجام این مراحل، فرایند نصب ویندوز را می‌توانید دوباره آغاز کنید؛ اما چنانچه این روش نیز نتوانست هارد دیسک را شناسایی کند، سازمان‌دهی و پارتیشن‌بندی هارد دیسک نیز یکی از راه‌هایی است که می‌تواند به رفع مشکل کمک کند.

کپی لینک

حذف پارتیشن‌های هارد دیسک با استفاده از Diskpart

در ابن بخش، باید از اطلاعات هارد دیسک نسخه‌ی پشتیبان تهیه کرده باشید؛ زیرا با روش‌هایی که درادامه خواهیم گفت، تمامی اطلاعات آن حذف خواهند شد.

اگر هیچ‌کدام از روش‌های گفته‌شده نتوانستند هارد دیسک را شناسایی کنند، راهکار دیگر تمیزکردن هارد دیسک با استفاده از دستور Diskpart است. برای این کار فرایند زیر را طی کنید:

  • ابتدا فلش یا حافظه‌ی حاوی فایل نصبی ویندوز را وارد کامپیوتر کنید.
  • بسته به نوع لپ‌تاپ، کلید لازم برای ورود به تنظیمات بایوس را فشار دهید.
  • به Boot Menu بروید و حافظه‌ی ذخیره‌سازی مدنظر را در جایگاه اول قرار دهید.
  • در بخش Save and Exit تغییرات را ذخیره کنید.
  • هنگامی‌که صفحه‌ی Welcome در Windows Setup ظاهر می‌شود، Shift+F10 را فشار دهید تا ‌cmd نمایش داده شود.
  • در cmd، دستور Diskpart را تایپ و سپس هارد دیسک دلخواهتان را برای تمیز‌کردن انتخاب کنید.

در تصویر بالا، پارتیشن‌های دیسک ۲ با اِعمال دستورهای زیر حذف شده‌اند:

Diskpart

List disk

Select disk 2

Clean (با استفاده از دستور Clean در diskpart همه‌ی پارتیشن‌های دیسک انتخابی حذف می‌شوند)

Exit (خروج از Diskpart)

Exit (خروج از Command Prompt)

کپی لینک

وایپ‌کردن هارد دیسک از‌طریق MiniTool Partition Wizard

اگر روش قبل نیز شما را به مقصود نرساند و موفق نشدید عملیات نصب ویندوز را به‌پایان برسانید، راهکار بعدی وایپ‌کردن هارد دیسک است که اطلاعات هارد را برای همیشه پاک می‌کند و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن‌ها را بازیابی کرد. برای وایپ‌کردن هارد، ابتدا نرم‌افزار MiniTool Partition Wizard را نصب و اجرا و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • هارد دیسکی که باید پاک شود، انتخاب و از نوار سمت چپ روی گزینه‌ی Wipe Disk کلیک کنید.
  • در این مرحله، سه روش مختلف برای پاک‌کردن هارد وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم اولی را انتخاب کنید؛ زیرا درمقایسه‌با روش‌های دیگر زمان کمتری را می‌طلبد.
  • حال برای اِعمال تغییرات روی Apply کلیک کنید.

به‌طورکلی، وایپ‌کردن هارد دیسک کمی زمان‌بر است؛ بنابراین، صبور باشید تا تغییرات انجام شوند. هنگامی‌که نرم‌افزار نشان داد که تغییرات را با موفقیت اِعمال کرده است، می‌توانید برنامه را ببندید و کامپیوتر را خاموش و دوباره ویندوز را نصب کنید. بااین‌حال، اگر Windows Install بعد از پاک‌کردن دیسک همچنان نمی‌تواند هارد دیسک شما را پیدا کند، بهتر است حالت کنترل‌کننده‌ی دیسک را تغییر دهید.

کپی لینک

تغییر حالت کنترل‌کننده‌ی دیسک از IDE به AHCI

این روش را به آن دسته از کاربرانی توصیه می‌کنیم که از هارد SSD استفاده می‌کنند‌؛ زیرا AHCI نقش مهمی در افزایش عملکرد SSD دارد.

اگر هارد دیسک حین نصب ویندوز در سیستم موجود شناسایی نشد، برای رفع خطا، می‌توانید حالت کنترل‌کننده‌ی دیسک را از IDE به AHCI تغییر دهید؛ اما پیش‌از‌این، ابتدا به Devices Manager بروید و کنترلر را بررسی کنید. اگر روی حالت AHCI بود، طبیعتاً به انجام مراحل بعد نیازی ندارید و این روش مناسب شما نیست.

کپی لینک

فعال‌کردن حالت AHCI برای SATA در کامپیوتری که ویندوز از قبل نصب شده است

برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا Win+R را فشار دهید و دستور regedit را تایپ کنید تا Registry Editor اجرا شود.
  • سپس به بخش HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Services\ iaStorV بروید.
  • در سمت راست، روی Start کلیک کنید و مقدار آن را «۰» قرار دهید.
  • حالا به بخش HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Services\ iaStorAV\ StartOverride بروید و در قسمت Value Data صفر را وارد کنید.
  • در قسمت HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Services\ storahci نیز مقدار Start را روی ۰ تنظیم کنید.
  • اکنون به بخش HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Services\ storahci\ StartOverride وارد شوید و مجدداً Value Data را صفر قرار دهید.
  • درادامه، ویرایشگر رجیستری را ببندید. کامپیوتر را ری‌استارت و تنظیمات BIOS را باز کنید.
  • حال تنظیمات SATA را پیدا کنید و حالت IDE را به AHCI تغییر دهید.
  • درنهایت، تغییرات را ذخیره و دستگاه را مجدداً ری‌استارت کنید و مراحل نصب ویندوز را انجام دهید.

نکته: اگر می‌خواهید IDE را به AHCI تغییر دهید، درحالی‌که ویندوز در‌دسترس نیست، فقط تغییر را در BIOS انجام دهید؛ زیرا نمی توانید regedit.exe را اجرا کنید.

کپی لینک

فرمت‌کردن هارد دیسک

اگر قبلاً هارد دیسک را با فایل‌های ناسازگار فرمت کرده باشید، این احتمال وجود دارد که زمان نصب ویندوز با خطاهایی مشابه نشناختن هارد برخورد کنید. اگر در مراحل قبل نرم‌افزار MiniTool Partition Wizard را دانلود کرده باشید، حالا می‌توانید از آن برای فرمت‌کردن هارد نیز استفاده کنید:

  • بعد از اجرای برنامه، هارد دیسک را انتخاب و سپس روی Format Partition را در پنل سمت چپ کلیک کنید.
  • روی فلش رو به پایین که در کنار File System قرار دارد، ضربه بزنید و فایلی سازگار را انتخاب کنید.
  • درآخر روی OK کلیک کنید و سپس Apply و Yes را فشار دهید تا تغییرات اِعمال شوند.
کپی لینک

غیرفعال‌کردن Intel Volume Management Device (VMD)

راهکاری که در این بخش به آن اشاره خواهیم کرد، در مواقعی کاربردی خواهد بود که لپ‌تاپ را به‌تازگی خرید‌ه‌اید و با مشکل شناسایی‌نشدن هارد مواجه هستید. درادامه، نحوه‌ی غیرفعال‌کردن VMD را در لپ‌تاپ‌های ایسوس و لنوو بررسی خواهیم کرد. در سایر لپ‌تاپ‌ها نیز روند مشابهی را باید طی کنید.

کپی لینک

غیرفعال سازی VMD در لپ‌تاپ ASUS

  • برای ورود به تنظیمات بایوس در لپ‌تاپ ایسوس، کلید F2 را فشار دهید.
  • صفحه‌ای مانند زیر به‌نمایش در‌می‌آید. در این بخش، برای ورود به تنظیمات Advanced باید F7 را بزنید.
  • در قسمت Advanced، به بخش VMD Setup Menu بروید و گزینه‌ی VMD Controller را روی Disable قرار دهید.
  • حالا در بخش Save and Exit گزینه‌ی Save Change and Exit را انتخاب و OK کنید تا تنظیمات ذخیره شوند. همچنین، می‌توانید از کلید F10 برای این کار استفاده کنید.
  • درنهایت، سیستم را ری‌استارت و مراحل نصب ویندوز را مجدداً شروع کنید.
کپی لینک

غیرفعال‌کردن VMD در لپ‌تاپ لنوو

در لپ‌تاپ‌های لنوو، برای دسترسی به تنظیمات بایوس باید کلید F2 یا Fn+F2 یا را فشار دهید. اگر از این طریق موفق نشدید، روش دیگر این است که از دکمه یا حفره‌ی NOVO استفاده کنید؛ روزنه‌ی کوچکی که در سمت راست لپ‌تاپ قرار گرفته است و یک فلش رو به پایین نیز کنار آن مشاهده می‌شود. هنگام راه‌اندازی دستگاه، با نوک سوزن به این روزنه فشار وارد کنید تا تنظیمات بایوس باز شود.

  • در بخش Security، گزینه‌ی Security Boot را از حالت Enable به Disable تغییر دهید.
  • به بخش Configuration بروید و Intel VMD Controller را نیز روی Disable قرار دهید.
  • در این‌جا عبارت SATA Controller نمایان می‌شود که باید روی حالت AHCI باشد.
  • با رفتن به قسمت Exit، روی Save Change کلیک و لپ‌تاپ را ری‌استارت کنید.

تمامی روش‌های ذکرشده، برای رفع مشکل شناخته‌نشدن هارد هنگام نصب نسخه‌های مختلف ویندوز می‌توانند مفید و کاربردی باشند و صرفاً نحوه‌ی دسترسی به تنظیمات هر بخش ممکن است کمی متفاوت باشد. درصورتی‌که راهکار دیگری در‌زمینه‌ی شناسایی نشدن هارد در حین نصب ویندوز می‌شناسید، آن را در بخش نظرات به ما معرفی کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع