کلاژن اصلی ترین پروتئینی است که در تمام بدن موجود می باشد و از ایجاد چین و چروک بر روی پوست و ضعیف شدن استخوان ها و غضروف ها جلوگیری می کند.
کلاژن چیست و چطور باعث تقویت سلامتی و جوانی شما می شود
شما ممکن است آن را به عنوان یک جز در لوسیون بدن مورد علاقه خود داشته باشید و یا احتمالاً مکمل های غذایی اش را مصرف کنید. اما کلاژن چیست؟ کلاژن در بدن دقیقاً چه کاری می کند؟ و چگونه می توانید از آن در زندگی خود استفاده کنید؟
کلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن ماست، به خصوص کلاژن نوع 1. در ماهیچه ها، استخوان ها، پوست، رگ های خونی، سیستم گوارشی و تاندون ها یافت می شود. فواید کلاژن بسیار قابل توجه است، زیرا این پروتئین چیزی است که به استحکام و کشش پوست ما همراه با جایگزین کردن سلول های مرده پوست کمک می کند.
وقتی نوبت به مفاصل و تاندون ها می رسد، کلاژن "چسبی" است که به نگه داشتن بدن کمک می کند. تولید کلاژن بدن ما به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد پس آنطور که در بخش سلامت نمناک گفته ایم دلیل نشانه های پیری مثل چین و چروک، چروک پوست و دردهای مفاصل ناشی از غضروف یا کاهش غضروف است.
عوامل دیگر مربوط به سبک زندگی مانند رژیم غذایی پر شکر، سیگار کشیدن و زیاد بودن در معرض خورشید - هم چنین در کاهش سطح کلاژن نقش دارند.
مشخص شده است که بیماری های مربوط به کلاژن اغلب از ترکیبی از نقص های ژنتیکی، جذب ضعیف مواد غذایی غنی از کلاژن، نقص های غذایی و مشکلات هاضمه ناشی از تولید (سنتز) کلاژن ایجاد می شوند. خوشبختانه، مصرف غذاهایی مانند آبگوشت استخوان می تواند مقدار زیادی از این پروتئین حیاتی را تامین کند.
کلاژن موجود در استخوان ها و مفاصل
کلاژن چیست؟
واقعیت های غذایی کلاژن
این کلاژن برای بدن شما چقدر سالم است (و دیگر پروتئین های مرتبط مثل ژلاتین)؟ بسیار خوب! و آیا کلاژن پروتیین است؟ بله! کلاژن اغلب به عنوان "پروتئین پیچیده" یاد می شود که با توجه به این که حاوی حدود 19 آمینو اسید متفاوت است، شگفت انگیز نیست.
اینها شامل ترکیبی از هر دو نوع غیرضروری (همچنین مشروط) و انواع ضروری هستند. کلاژن یک روش خاص برای به دست آوردن اسیدهای آمینه بیشتری است، مانند آرژینین، گلوتامین، گلایسین و پرولین. کلاژن، متشکل از سه زنجیر است که در یک مارپیچ سه تایی تنگ به هم متصل می شوند.
هر زنجیره حاوی بیش از 1400 آمینو اسید است. پرولین و گلایسین انواع اولیه آمینو اسیدهایی هستند، که در زنجیره های کلاژن یافت می شوند.
هم پرولین و هم گلایسین دو آمینو اسید مهم هستند که در گوشت حیوانات فراوان نیستند، که در آن اغلب مردم خوردن یک "رژیم غذایی غربی" اکثر پروتیین خود را از آن خود می کنند. این به این معنی است که افراد فاقد این آمینو اسیدها در رژیم غذایی خود هستند - چون آن ها به طور منظم از خوردن برخی از بهترین منابع طبیعی (نظیر گوشت اندام) اجتناب می کنند.
به دلایلی که در متن زیر خواهید خواند، اسیدهای آمینه غیر ضروری واقعاً خیلی مهم هستند - بنابراین اجازه ندهید که نام آن شما را گول بزند! در شرایط عادی، آن ها توسط بدن شما تولید می شوند.
با این حال، وقتی بیمار می شوید، تحت فشار روحی یا عاطفی زیاد، یا غیر این صورت ناسالم، بدن شما ممکن است قادر به تولید کافی از این آمینو اسیدها به تنهایی نمی باشد. سپس بدن نیاز به کمک از منابع خارجی، عمدتاً رژیم غذایی یا مکمل شما دارد تا پر شود.
کلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن
بالاترین درصد اسیدهای آمینه در کلاژن، همراه با برخی از فواید کلیدی آن ها، عبارتند از:
پرولین :
پرولین تقریباً 15 درصد از کلاژن را تشکیل می دهد. پرولین و گلایسین، بویژه، نقش مهمی در کسب اطمینان از دویدن بدن شما ایفا می کنند. پرولین به حفاظت از یکپارچگی رگ های خونی کمک می کند، سلامت مفاصل را بهبود می بخشد و مزایای قلبی و عروقی مختلفی دارد.
گلیسین:
حدود یک سوم پروتیینی که در سلول های کلاژن یافت می شود است. در حالی که اندازه اش به اندازه آمینو اسید کوچک است، اما گلایسین دارای اثرات بزرگی است. برای اطمینان از عملکرد مناسب سلول های ما، گلایسین به ساخت رشته های DNA سالم کمک می کند. همچنین یکی از سه آمینو اسید است که کراتین را تشکیل می دهد، که رشد ماهیچه سالم را افزایش می دهد و تولید انرژی را در طول ورزش افزایش می دهد.
گلوتامین:
به عنوان یکی از مهم ترین و فراوان ترین اسیدهای آمینه ها در بدن در نظر گرفته می شود، گلوتامین در درون ماهیچه های ما ایجاد می شود و هم چنین از منابع غذایی به دست می آید. تحقیقات نشان می دهند که گلوتامین برای پیش گیری از اضطراب، تنش، اختلالات خواب / بی خوابی، فقدان تمرکز، سلامت هاضمه ضعیف، سیستم ایمنی ضعیف و انرژی کم، مزایایی دارد.
طبق گزارشی که توسط مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، معلوم شده که تاثیرات مثبتی بر تولید هورمون رشد دارد، که می تواند جنبه های سلامت روانی را بهبود بخشد، مانند کمک به آزاد کردن GABA که با مقادیر زیاد ایجاد می شوند، هم چنین به ترمیم زخم کمک می کند و به ضعیف شدن ماهیچه و درد مفاصل کمک می کند.
گلوتامین و کلاژن برای پیشگیری از اضطراب و بیخوابی
آرژنین:
آرژنین (که معمولاً L - آرژنین نامیده می شود) به اکسید نیتریک داخل بدن نفوذ می کند که یک ترکیب مهم برای عروقی و سلامت قلبی است. مشخص شده آرژنین گردش خون را بهبود می بخشد و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و تاثیر مثبتی بر عملکرد جنسی مردان دارد.
ژلاتین
کلاژن نسبت به ژلاتین متفاوت است و چه تفاوتی با دیگر پروتئین ها در بدن دارد؟
ممکن است حرف هایی درباره کلاژن و ژلاتین را شنیده باشید. به خاطر آن است که ژلاتین از کلاژن مشتق شده است - وقتی کلاژن شکسته می شود، تبدیل به ژلاتین می شود.
یک مثال خوب از این که چگونه این کار انجام می شود:این ماده را می توان در آبگوشت استخوان پیدا کرد:استخوان ها غنی از کلاژن هستند و استخوان ها در طی فرآیند پخت که بیش از یک تا دو روز طول می کشد، کلاژن به آرامی به ژلاتین کاهش می یابد.
ژلاتین در واقع یکی از اولین غذاهایی بود که به عنوان درمان پزشکی در چین باستان مورد استفاده قرار می گرفت؛ اجداد ما می دانستند که غذا خیلی زود است. ژلاتین برای افراد مبتلا به آلرژی های غذایی و حساسیت های غذایی بسیار عالی است. این کار حتی به بدن آن ها کمک می کند تا غذاهای هضم شده را با کمک به قطعات ترمیم بخش GI اداره کنند.
به عنوان یک منبع غنی از ژلاتین، منابع کلاژن مانند آبگوشت استخوان می تواند ترمیم لایه مخاطی را تسهیل کند که به معنی بهبود جذب مواد مغذی و ریسک کم تر برای روده سوراخ (ذرات از شکم به جایی که نباید باشند). به عبارت دیگر، ژلاتین سرشار از همان مواد خوب مانند کلاژن است که به شکل متفاوتی درآمده است.
آبگوشت استخوان از منابع طبیعی کلاژن
7 مزایای بزرگ کلاژن در بدن:
1. بهبود سلامتی پوست و مو:
کلاژن برای پوست؟ این دلیل و فایده شماره 1 کلاژن است. همانطور که سن ما بالا می رود، تولید کلاژن کاهش می یابد. به صورت فیزیکی متوجه این موارد خواهید شد:پوست شل، چین و چروک و الاستیسیته کم تر. افزایش سطح کلاژن می تواند به پوست شما کمک کند تا محکم تر به نظر برسد، یکنواختی را افزایش دهد و به سلول های پوست شما کمک کند که به طور عادی دوباره تعمیر و ترمیم کنند.
مطالعات تحت کنترل دو برابر که در حال بررسی خواص ضد پیری کلاژن هستند، نشان داده اند که 2.5 تا 5 گرم کلاژن هیدرولیسات به مدت هشت هفته در بین زنان 35 تا 55 ساله مورد استفاده قرار گرفت. این باعث می شود که کلاژن یکی از بهترین ترکیبات مراقبت از پوست طبیعی موجود باشد.
مزایای کلاژن نیز شامل کاهش سلولیت و نشانه های کششی است. وقتی پوست خاصیت ارتجاعی خود را در نتیجه کاهش کلاژن از دست می دهد، یک اثر جانبی دیگر وجود دارد:سلولیت مریی بیشتر. چون پوست شما در حال حاضر نازک تر شدن است، سلولیت بیشتر معلوم می شود. بارها در بخش سلامت پوست و موی نمناک گفته شه است که کلاژن برای پوست به الاستیسیته آن کمک می کند و به کاهش چال های بالقوه کمک می کند.
2. کاهش درد و انحطاط مفاصل:
آیا تا به حال احساس کرده اید که پاهای "استخوانی" داشته اید؟ آیا وقتی حرکت می کنید احساس سفتی زیادی می کنید که باعث درد می شوند؟ بله، این به احتمال زیاد باعث از دست رفتن کلاژن می شود. به این دلیل است که وقتی کلاژن را از دست می دهیم، تاندون ها و رباط ها شروع به حرکت با راحتی کمتری می کنند و منجر به سفتی، مفاصل ورم کرده و بیشتر می شوند.
با آن ساختار صاف و ژل مانندی که استخوان های ما را می پوشاند و با هم نگه می دارد، به ما اجازه می دهد تا بدون درد به آرامی حرکت کنیم.
خوردن کلاژن زیاد مانند گریس کاری لولای در زنگ زده است:به مفاصلتان کمک می کند به راحتی حرکت کنند، درد اغلب همراه با پیری کاهش می یابد و حتی خطر نابودی مفاصل را کاهش می دهد.
هیچ تعجبی ندارد که مطالعه اخیر حتی نشان داد که کلاژن درمان موثری برای آرتروز و دیگر اختلالات و مشکلات مفاصل است. محققان در مرکز پزشکی بث اسرائیل s در بوستون، فواید کلاژن را بررسی کردند و دریافتند که مکمل با نوع 2 کلاژن، به بیمارانی که از روماتیسم مفصلی رنج می برند، با کاهش تورم در مفاصل نرم کمک می کند
. مطالعه دیگری که در مجله بین المللی علوم پزشکی منتشر شد نشان داد که افراد مبتلا به درد مفاصل که با نوع 2 کلاژن درمان می شوند، پیشرفت قابل توجهی را در فعالیت های روزمره مانند رفتن به پله ها، بالا رفتن و یا خوابیدن و بهبود کلی در کیفیت زندگی خود نشان می دهند.
3. کمک به درمان نشتی روده:
اگر شما از سندرم روده سوراخ دار رنج می برید، شرایطی که در آن سموم بد می توانند از طریق دستگاه گوارش شما عبور کنند، کلاژن می تواند برایتان بسیار مفید باشد. به تجزیه پروتئین ها کمک می کند و پوشش را تسکین می دهد و دیوارهای سلولی آسیب دیده را التیام می بخشد و آن را با اسیدهای آمینه بهبود می دهد.
بزرگ ترین فایده گوارشی از مصرف کلاژن زیاذ این است که به ایجاد بافت ارتباطی کمک می کند و در نتیجه "خوک های آبی" را تشکیل می دهد و آن را التیام می بخشد و لایه محافظ دستگاه گوارش را التیام می بخشد.
امروزه ما می دانیم که بسیاری از بیماری ها می توانند به علت التهاب و یا سوزش ناشی از شکم ناسالم منجر شوند. سلامت معده ضعیف - از جمله تغییرات در روده و نفوذپذیری گاز روده - اجازه می دهد که ذرات وارد جریان خون شوند (از اینرو نام سندروم نشتی نام دارد).
مطالعات نشان داده اند که در بیماران مبتلا به بیماری روده ملتهب، غلظت های سرم کلاژن کاهش می یابد. از آنجا که آمینو اسیدها در کلاژن، بافتی را می سازند که روده و دستگاه گوارش را تشکیل می دهند، مکمل کلاژن می تواند به درمان علائم و اختلالات گوارشی از جمله سندروم شکمی، IBS، برگشت اسید، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک کند. علاوه بر کمک به التیام سندرم روده سوراخ دار، فواید کلاژن می تواند به جذب آب درون روده ها کمک کند و چیزهای بیشتری را دور از بدن نگه دارد.
4. تقویت متابولیسم، تود عضلانی و انرژی:
افزایش کلاژن می تواند به افزایش متابولیسم شما و افزایش تود عضلانیتان کمک کند و به تبدیل شذن مواد مغذی ضروری کمک کند. یکی از مهم ترین نقش های گلایسین، کمک به تشکیل بافت ماهیچه به وسیله تبدیل گلوکز به انرژی است که سلول های ماهیچه ای را تغذیه می کند.
و به خاطر داشته باشید که حفظ تود عضلانی برای شما مهم است چون به حمایت از وضعیت بدنی، سلامت استخوان و سوزاندن کالری زیاد نسبت به چربی کمک می کند. هنگام مصرف کلاژن، شما می توانید از مصرف ویتامین C نیز بهره مند شوید تا مطمئن شوید که بدن شما می تواند کلاژن را به یک پروتئین قابل استفاده تبدیل کند. این می تواند شروع به بازیابی منبع یا انرژی و سرزندگی شما بکند.
این تنها چیزی نیست که گلایسین برای متابولیسم شما انجام می دهد. تحقیقات نشان می دهند که گلایسین نقش های مهمی در هر دو بخش سیستم گوارشی و عصبی مرکزی دارد که نقش های بزرگ در حفظ بدن سالم و جوان دارند. به نظر می رسد که گلیسین به کاهش اثرات پیری با بهبود استفاده از آنتی اکسیدان ها کمک می کند و همچنین در فرآیند ساخت سلول های سالم از دی ان ای و آران ای به کار می رود.
علاوه بر این، مشخص شده است که آرژینین توانایی بدن را برای ایجاد پروتئین از دیگر آمینو اسیدها افزایش می دهد که برای ترمیم بافت ماهیچه، التیام زخم های التیام، کاهش متابولیسم، افزایش متابولیسم و کمک به رشد و رشد مناسب مهم است. و گلوتامین هم چنین به حفظ انرژی کافی با تسهیل سنتز بسیاری از مواد شیمیایی کمک می کند.این آمینو اسید "سوخت" را برای سلول های ما از جمله کربن و نیتروژن تامین می کند.
5. مستحکم کردن ناخن ها، مو و دندان ها:
آیا تا به حال ناخن هایتان پوسته پوسته شده است؟
خوب، فقدان کلاژن می تواند مقصر این اتفاق باشد. پروتیین کلاژن یک جز سازنده ناخن، مو و دندان شما است. اضافه کردن کلاژن به رژیم غذایی شما می تواند به داشتن ناخن های قوی و احتمالاً معکوس کردن ریزش مو کمک کند.
یک رابطه اساسی بین ماتریکس خارج سلولی (ECM) و بازسازی فولیکول مو وجود دارد، که نشان می دهد مزایای کلاژن می تواند شامل یک هدف درمانی بالقوه برای از دست دادن مو و دیگر بیماری های مرتبط با پوست باشد.
6. بهبود سلامت کبد:
اگر می خواهید مواد مضر را از بدن خود دفع کنید، جریان خون را بهبود بیخشید و قلب خود را جوان نگه دارید، کلاژن برایتان بسیار مفید است. به این دلیل است که گلایسین با جذب مواد خارجی، سموم و یا الکل به شما کمک می کند.
یکی از آسان ترین راه ها برای تصفیه کبد، خوردن آبگوشت استخوان است. من اغلب توصیه می کنم که یک دستور سم زدایی برای رفع سریع معده و روده را داشته باشید. این کار ممکن است به بدن شما کمک کند تا خود را از مواد شیمیایی رها کرده و "روده" را دوباره راه اندازی کرده و عملکرد ایمنی کلی را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهند که از گلایسین برای کاهش آسیب کبد و دیگر انواع آسیب های شدید کبد یا مزمن کبد به کار رود.
7. محافظت از سلامت قلبی و عروقی:
اسید آمینه پرولین به دیواره شریان شما کمک می کند تا انباشته از چربی را در جریان خون آزاد کند، چربی را در شریان ها کاهش دهد و تجمع چربی را به حداقل برساند. پرولین برای ترمیم بافت در اتصالات و شریان ها مورد نیاز است، به علاوه به کنترل فشار خون کمک می کند.
به عنوان بخشی از کلاژن یافت شده در مفاصل، بدن ما را از اثرات ارتعاش یا شوک جدا می کند و به ما کمک می کند تا همان طور که بزرگ تر می شویم به غضروف با ارزش نگاه کنیم. هم چنین با جلوگیری از آترواسکلروز (سخت کردن شریان ها) مرتبط است چون به شریان ها کمک می کند تا از انباشته شدن پلاک های خطرناک جلوگیری کنند.
علاوه بر این، آرژینین به تولید اکسید نیتریک کمک می کند که به واژینوز بهتر کمک می کند - یعنی با گسترش عروق و آرامش سلول های ماهیچه ای و رگ های خونی اجازه گردش بهتری را می دهد.
پپتید کلاژن چیست؟
در این میان, شایعات زیادی در مورد پپتیدهای کلاژن در مدار سلامتی و تناسب اندام و به دلایل خوب دیگری وجود دارد. پپتیدهای کلاژن حاوی یک مجموعه دقیق از آمینو اسیدها و مواد مغذی به عنوان کلاژن هستند, اما فرایندی به نام هیدرولیز را دارند که آن ها را به زنجیره کوتاه تر پروتئین ها تجزیه می کنند.
نه تنها می تواند باعث هیدرولیز کلاژن در آب داغ یا سرد شود, بلکه هضم و شکستن آن نیز بسیار آسان تر می شود. هم چنین زیست فراهمی بالا دارد و می تواند به سرعت بیشتری نسبت به پروتیین کلاژن معمولی جذب شود.
همچنین دسترسی به زیستی بالایی دارد و می تواند سریع توسط جریان خون جذب شود به نسبت پروتئین کلاژن. از همه مهم تر اینکه دارای همان مجموعه از پپتیدهای کلاژنی به عنوان پروتئین کلاژن است, به این معنی که می تواند به بهبود پوست و مو, تسکین درد مفاصل و بهبود سلامت روده شما کمک کند.
بنابراین آیا ما به مکمل های کلاژن نیاز داریم تا مطمئن شویم که در رژیم غذایی خود به اندازه کافی کلاژن داریم؟ به عبارت دیگر آیا مکمل های کلاژن کار می کنند؟
پاسخ به هر دو پرسش بله است. به دلیل طول زنجیره کوتاه تر, تطبیق پذیری و زیست فراهمی بالا, پپتیدهای کلاژن گزینه خوبی هستند اگر به دنبال افزودن کلاژن در رژیم غذایی خود باشید. به دنبال اصطلاحاتی مانند " پپتیدهای کلاژنی ", " کلاژن هیدرولیزات شده " یا " کلاژن هیدرولیز شده " باشید.
چگونه می توان کلاژن را به رژیم غذایی اضافه کرد؟
بهترین روش ها برای مصرف بیشتر کلاژن عبارتند از:تهیه یا نوشیدن آبگوشت استخوان واقعی:
از پودر پروتئین عصاره استخوان استفاده کنید. شما می توانید آبگوشت استخوان خود را خالی مصرف کنید یا آن را در انواع مختلف دستور پخت های شیرینی و غذایی بسته به نوع محصول اضافه کنید.
مصرف مکمل های کلاژن:
مکمل کلاژن را می توان به طور معمول به عنوان کلاژن هیدرولیز شده یافت که به تشکیل کلاژن جدید کمک می کند. وقتی شما کلاژن را هیدرولیز می کنید, پپتیدهای کلاژن قابل دسترس می شوند و آنطور که در بخش سلامت نمناک و در مطلب خواص کلاژن برای بدن گفته می شود در نهایت داشتن این رژیم غذایی به افزایش جذب پپتیدی که مصرف می کنید، کمک می کند.
اجداد ما به طور طبیعی از کلاژن طبق یک روش طبیعی زندگی استفاده می کردند, زیرا رژیم غذایی سنتی قبل از غذا خوردن حیوانات را دربر می گیرد. آن ها به سادگی قسمت های زیادی از بدن حیوانات را می خورند, مانند پوست, تاندون ها و رباط ها که امروزه ما معمولاً از آن دوری می کنیم.
یکی از روش های مورد علاقه من برای افزایش مصرف کلاژن, تهیه یک آبگوشت استخوان خانگی است, مانند دستور آبگوشت استخوان ران, و یا استخوان های گاو. این یک روش موثر, خوش مزه و مقرون به صرفه برای استفاده از بخش هایی از یک حیوان است که نمی توانند به طور مستقیم خورده شوند.
هم چنین آبگوشت استخوان به طرز فوق العاده ای برای شما خوب است. همانطور که این قطعات خوراکی غیرقابل خوردن به مدت چند ساعت یا چند روز پخته می شوند, آن ها کلاژن را در یک محیط جذب آسان آزاد می کنند.
مکمل های کلاژن مانند پودر پروتیین کلاژن, روش دیگری برای افزایش مصرف کلاژن هستند. مطمئن شوید که پودرتان از گاوهایی که علف خورده بودند تهیه شده است. مکمل های کلاژن را می توان به صورت اسموتی، سوپ ها و یا حتی به غذاهای پخته شده تبدیل و اضافه کرد تا منافع سالم کلاژن را تامین کند.
عوارض جانبی کلاژن در بدن چیست؟
خوشبختانه، عوارض جانبی کلاژن نادر می باشند. بیشتر افرادی که عوارض جانبی منفی از کلاژن را تجربه می کنند، یا دوزهای توصیه شده را نخوردند و یا آلرژی داشتند.
- منابع کلاژن را در بطری های مکمل بررسی کنید.
- اگر به ماهی و سلول های سازنده ماهی آلرژی دارید، از محصولات ساخته شده از آن باید دوری کنید.
- اگر مکملتان انواع کلاژن را لیست کرده، مهم است بدانید که نوع 2 کلاژن معمولاً مرغی است، در حالی که انواع 1 و 3 می توانند گاو، ماهی و یا سفیده تخم مرغ باشند.
- اگر شما به یکی از آن پروتئین ها آلرژی دارید، پس از آن دوری کنید.
- در واقع هیچ تاثیر جانبی برای پودر کلاژن وجود ندارد، اما شکایت برخی از کاربران می تواند ناشی از بدمزه بودن پودر یا قرص باشد. این مزه بد در عرض چند دقیقه از بین می رود، اما معمولاً با خوردن پودر و آب میوه می توان کاملاً از آن اجتناب کرد.