خواص و فواید میوه ازگیل برای سلامت و درمان بیماری ها
میوه ازگیل، گلابی شکل و کمی بزرگ تر از آلوستکه رنگ زرد یا نارنجی دارد و برخی قسمت های آن به رنگ قرمز می باشد. این میوه مزه ی خوشایندی دارد و طعم آن چیزی بین طعم انبه و هلو است. این میوه را می توان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد.
میوه های ازگیل دارای مواد مغذی هستند که برای سلامتی مفید می باشند. این میوه حاوی مقادیر زیادی ویتامین B2 ،B1 ،C و A است و نیز از آن برای خواص دارویی آن استفاده می شود. این گیاه حاوی تانن، پروتئین، اسیدهای آلی طبیعی و پکتین با مقدار کمی کربوهیدرات است. مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم نیز در این میوه یافت می شود که به تقویت سلامت سیستم ایمنی کمک می کند. مصرف روزانه این میوه برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کبدی مفید است. با سم زدایی و آبرسانی اندام ها و بدن سلامتی را تقویت می کند.
طبع ازگیل
در پاسخ به سوالات شما کاربران از بخش سلامت پلاس وی در مورد طبع میوه ازگیل باید بگوییم که طبیعت ازگیل سرد و خشک می باشد و این میوه برای افرادی با طبع گرم و تر مناسب و مفید می باشد و مصرف آن در افرادی که طبع سرد و خشک دارند، سبب بروز عوارضی خواهد شد. این افراد اگر می خواهند ازگیل مصرف کنند باید این میوه را با مصلح آن ( عسل )، مصرف نمایند تا بدن آن ها با مشکل مواجه نگردد.
خواص بی نظیر ازگیل برای درمان بیماری ها و سلامتی
ازگیل برای تشکیل هموگلوبین
آهن به تشکیل هموگلوبین کمک می کند. آهن بخش مهمی از هموگلوبین است که رنگ قرمز تیره خون را فراهم می کند و به انتقال اکسیژن به سلول های بدن کمک می نماید. هموگلوبین اضافی برای انسان ضروری است زیرا در اثر آسیب های داخلی و خارجی خون را از دست می دهیم. در دوران قاعدگی، زنان هر ماه خون خود را از دست می دهند و به همین دلیل احتمال ابتلا به آنمی زیاد است.
ازگیل برای بهبود عملکرد عضلات
آهن برای حفظ سلامت ماهیچه ها ضروری است. آهن در بافت عضلات یافت می شود و اکسیژن لازم را برای انقباض ماهیچه ها تأمین می کند. بدون آهن، عضله خاصیت ارتجاعی و حالت را از دست می دهد. ضعف عضلانی از علائم کم خونی است.
خواص ازگیل برای سلامت مغز
آهن به رشد مغز کمک می کند. کمک آهن در تامین اکسیژن و حدود 20٪ از اکسیژن خون توسط مغز استفاده می شود. آهن با عملکرد مغز و سلامت آن در ارتباط است. مقدار کافی خون در مغز می تواند باعث افزایش فعالیت شناختی و تشکیل مسیرهای عصبی جدید شود که به جلوگیری از بیماریهای شناختی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می کند. مقدار زیادی آهن و اکسیژن رسانی به مغز بسیار حیاتی است.
جلوگیری از سندرم پای بی قرار با ازگیل
کمبود آهن عامل اصلی بروز سندرم پای بی قرار است. تحقیقات نشان می دهد که این ماده با آهن ارتباط دارد. وجود کم آهن در خون منجر به این بیماری می شود. مصرف کافی مکمل های آهن به مقدار کافی می تواند این بیماری را درمان کند. این بیماری با اسپاسم عضلانی همراه است و این ازعلائم کمبود آهن به شمار می رود.
ازگیل برای تنظیم دمای بدن
آهن به تنظیم دمای بدن کمک می کند. با توجه به ظرفیت جذب بدن تنظیم می شود. این باعث افزایش دمای بدن می شود و این بدان معنی است که عملکردهای متابولیسم و عملکردهای آنزیمی در دمای و محیطهای کارآمد و بهینه رخ می دهد.
اکسیژن را حمل می کند
فایده آهن این است که حامل اکسیژن بوده و به سلولهای بدن منتقل می شود. این یک عملکرد اساسی آهن است. اکسیژن برای انجام کارکردهای روزانه برای هر عضوی از بدن ضروری است.
خواص ازگیل برای درمان کم خونی
آهن به درمان کم خونی که به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد می شود، کمک می کند. آهن به پیشگیری از این بیماری ها که بر تعداد افراد جهان تأثیر گذاشته است کمک می کند. این مسئله به مشکل عادی در این سیاره تبدیل شده است.
بیماریهای مزمن
آهن به درمان بیماریهای مزمن مانند کم خونی نارسایی کلیوی و بیماریهای مزمن سیستم دفع کننده و روده کمک می کند. این مسئله ازوما به خون ربطی ندارد. آهن برای عملکرد فرآیندهای مختلف سیستم در بدن ضروری است.
کم خونی
آهن به درمان کم خونی در زنان در دوران قاعدگی و بارداری کمک می کند. سلولهای خونی از دست رفته باید جایگزین شوند که با مصرف کافی آهن امکان پذیر است.
انتقال دهنده های عصبی
آهن نقش مهمی در سنتز انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین، دوپامین و سروتونین دارد. این ماده در عملکرد فعالیتهای مختلف مغز و نورونهای انسان نقش اساسی دارد.
کم خونی پردیالیز (قبل از دیالیز)
آهن توانایی درمان کم خونی مانند کم خونی predialysis را دارد. قبل از درمان این مشکل باید با پزشک مشورت کرد زیرا این ماده مضر و پیچیده است.
تقویت ایمنی
آهن به تقویت ایمنی بدن کمک می کند. این ماده به بدن کمک می کند تا عفونت ها و بیماری های مختلف را مقابله کند. گلبول های قرمز خون برای تأمین اکسیژن برای اندام ها، بافت ها و سلول های آسیب دیده بسیار حیاتی است. بدون آهن هموگلوبین و اکسیژن وجود نخواهد داشت. آهن در روند بهبودی کمک می کند.
خواص ازگیل برای کاهش خستگی
آهن به از بین بردن خستگی مزمن در زنان و مردان کمک می کند. این کمبود می تواند باعث خستگی شود که برای هموگلوبین بسیار حیاتی است. دریافت روزانه غذاهای سرشار از آهن کمک می کند تا یک فرد سالم و مناسب از نظر داخلی و داخلی ایجاد شود.
متابولیزه کردن انرژی
آهن نقش مهمی در سوخت و ساز انرژی در بدن دارد. این ماده به استخراج انرژی از غذایی که در قسمتهای مختلف بدن تقسیم می شود، کمک می کند.
ازگیل برای سیستم های آنزیمی
آهن برای سیستم های آنزیمی و عناصر تشکیل دهنده آن مانند سیتوکروم، میوگلوبین و کاتالاز بسیار مهم است. اینها باید برای عملکرد صحیح سیستمهای اندام به درستی کار کنند.
عملکرد ذهنی
جذب کافی از اهداف آهن بر روی انرژی و غلظت که به تقویت عملکرد ذهنی و شناختی کمک می کند. به دلیل فعالیت گلبول های قرمز آهن به افزایش جریان خون به مغز کمک می کند.
ازگیل بی خوابی را درمان می کند
آهن با تنظیم ریتم های شبانه روزی به درمان بی خوابی و افزایش کیفیت خواب و عادت کمک می کند. تعداد مناسب گلبول های قرمز می تواند به نوسان کم فشار خون منجر شود که منجر به مشکلات خواب می شود.
ازگیل برای جلوگیری از انواع مختلف بیماریهای قلبی عروقی
ازگیل ژاپنی با محتوای بالای فیبر در رژیم غذایی مشخص می شود. این ترکیب فواید فیزیولوژیکی بیشماری را برای بدن به همراه دارد. اول، به حفظ آب و روغن کمک می کند و مصرف آن از بیماری های مربوط به اختلالات قلب و عروق خونی جلوگیری می کند.
خواص ازگیل برای لاغری
ازگیل میوه ای است که از نظر کالری کم است. تخمین زده می شود که یک قطعه می تواند حدود 40 کالری داشته باشد. علاوه بر این، محتوای آن در فیبر محلول به این امر کمک می کند که این ماده غذایی است که باید با سرعت متوسط جوید. این باعث کاهش احساس اضطراب می شود، علاوه بر این، فیبر باعث می شود که چربی ها به صورت آهسته جذب شوند.
متحد مبارزه با یبوست است
مجدداً فیبر غذایی یا فیبر محلول نقش مهمی ایفا می کند زیرا یک ماده طبیعی طبیعی است که یبوست و احتباس مایعات را از بین می برد. این ترکیب زمان ترشح روده را کاهش داده و روند تخلیه را سرعت می بخشد.
ازگیل به جذب مواد مضر برای ارگانیسم کمک می کند
تقریباً یک چهارم ترکیب ازگیل ژاپنی توسط پکتین تشکیل می شود. این یک مؤلفه است که توسط اتحادیه قندهای ساده تشکیل شده است. پکتین یک جاذب روده است که به جلوگیری از بروز برخی بیماری ها کمک می کند، به خصوص، در کاهش سطح کلسترول نقش تعیین کننده ای دارد.
مصرف ازگیل برای رشد مفید است
مانند سایر میوه ها، ازگیل سرشار از ویتامین C است، مؤلفه ای که برای رشد و ترمیم بافت های هر قسمت از بدن ضروری است، علاوه بر این، به بدن نیز کمک می کند تا سطح آهن، ماده معدنی لازم برای تولید پروتئین و هموگلوبین را تثبیت کند.
این ویتامین برای استخوان ها، پوست و بافت همبند مثبت است. مصرف آن به ویژه در خانمهای باردار، افراد سیگاری و در افرادی که در مراحل توانبخشی قرار دارند یا به نوعی التهاب در پوست دچار شده اند، توصیه می شود.
ازگیل برای کمک به بازسازی بافت سلولی
ازگیل میوه ای سرشار از آنتی اکسیدان است. این ماده با محافظت از آن در برابر رادیکالهای آزاد که باعث آسیب به DNA و قسمت هایی از سلول ها می شوند، به ترمیم بافت سلولی کمک می کند. آنتی اکسیدان ها همچنین توانایی کاهش سرعت پیری و جلوگیری از بروز مشکلات قلبی را دارند.
ازگیل تعادل مواد حیاتی بدن را تقویت می کند
پتاسیم یکی از مؤلفه هایی است که بخشی از حلقه را تشکیل می دهد. این مؤلفه توانایی حفظ مقادیر متعادل آب در بدن را دارد، همچنین رشد سلولی را تقویت می کند و به عملکرد صحیح سیستم عصبی، استخوان ها و ماهیچه های بدن کمک می کند.
ازگیل برای کمک به جلوگیری از سرطان
سایر اجزای سازنده ازگیل اسیدهای چرب ضروری هستند. برخی از آنها برای سلامتی مضر هستند، اما برخی دیگر فواید متعدد دارند. مطالعات مختلف نشان داده است که اسید لینولئیک موجود در ترکیب ازگیل می تواند مانع از ایجاد و پیشرفت سرطان بخصوص پستان، پوست، کبد و روده بزرگ شود.
به مبارزه با سندرم قاعدگی زود رس کمک می کند
یکی دیگر از اجزای سازنده آن نیز منگنز است، این ماده معدنی برای بدن بسیار مفید است. بعضی اوقات معمولاً در پزشکی استفاده می شود، زیرا کمبود منگنز باعث ضعف استخوان ها می شود و باعث کم خونی و تأخیر در قاعدگی می شود، در کشورهای آسیایی مانند ایران، زنانی که از این بیماری رنج می برند، ازگیل را در رژیم خود وارد می کنند تا چرخه قاعدگی را تنظیم کنند.
مصرف شما برای افراد دیابتی مثبت است
ازگیل میوه ای است که قندهای طبیعی را تأمین می کند، اما در مقادیر کمی، تخمین زده می شود که در هر وعده حدود 7 گرم، یک غذای مناسب برای افرادی است که به دیابت مبتلا است.
ازگیل میزان مناسب آب بدن را تثبیت می کند
همانند سایر میوه ها، بیشتر ازگیل از آب تشکیل شده است، تکه ای از 100 گرم ازگیل، به همین دلیل در حدود 87 گرم آن را آب تشکیل داده است، به همین دلیل مصرف ازگیل در هنگام بهار، تابستان یا در مواقعی که مقادیر قابل توجهی مایع بدن از بین رفته است بسیار توصیه می شود.
خواص ازگیل برای پیشگیری از پوکی استخوان
مطالعات آزمایشگاهی اثربخشی ازگیل را در تسکین علائم پوکی استخوان اثبات کرده است. ثابت شده است که اسید اورسولیک در برگهای آن، از از بین رفتن مواد معدنی بدن جلوگیری می کند. علاوه بر این، برگ ها باعث کاهش التهاب مفاصل در پوکی استخوان می شوند.
فواید ازگیل برای چشم
ازگیل برای بینایی و همچون هویج فواید دارد. محتوای بالای ویتامین A به سلامتی چشم کمک می کند و از تخریب بافت ها در برابر استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند.
مصرف منظم ازگیل به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا یا همان انحطاط چشم و همچنین بهبود عمومی بینایی کمک می کند. همچنین ازگیل باعث بهبود رنگدانه چشم و جلوگیری از آب مروارید می شود.
خواص ازگیل برای جنین و زنان باردار
میوه ازگیل حاوی آهن فراوانی است بنابراین مصرف آن در بارداری، خطر ابتلا به کم خونی در زنان باردار را کاهش می دهد.
اگر در دوران بارداری به یبوست مبتلا هستید، ازگیل مصرف نمایید زیرا فیبر موجود در میوه ازگیل از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
ازگیل دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است که مصرف آن در بارداری به افزایش رشد جنین کمک می کند.
با همه این خواص اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف میوه ازگیل با پزشک خود مشورت کنند.
خواص ازگیل برای نوزادان و کودکان
مصرف ازگیل به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می کند زیرا حاوی ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است.
کودکانی که دچار یبوست و نفخ معده هستند می توانند ازگیل مصرف کنند زیرا ازگیل دارای فیبر فراوانی است.
خواص ازگیل برای پوست و مو
جوان سازی پوست صورت
ازگیل حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین C فراوای است که این مواد به رفع چین و چروک کمک می کنند و با افزایش خاصیت کشسانی سبب جوان شدن پوست خواهند شد.
درمان ریزش مو
آهن، مس و روی موجود در ازگیل، جریان خون در پوست سر را افزایش داده و سبب تقویت فولیکول های مو می شود و بدین ترتیب از ریزش مو پیشگیری می کند.
خواص چای و دمنوش برگ ازگیل
برگ های درخت ازگیل حاوی اسید اورسولیک می باشند و خواص ضد ویروسی قوی دارند و سبب درمان اچ آی وی خواهند شد.
چای ازگیل برای پوکی استخوان
چای و دمنوش برگ ازگیل حاوی مقادیر بالای اسید اورسولیک بوده و مانع از بین رفتن مواد معدنی بدن شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
خواص چای و دمنوش ازگیل برای سرطان
چای و دمنوش برگ ازگیل حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که خواص ضد سرطانی داشته و از متاستاز سلول های سرطانی جلوگیری می کند. مصرف چای و دمنوش برگ ازگیل به درمان سرطان ریه، سرطان دهان و سرطان روده بزرگ کمک می کند.
خواص دم کرده ازگیل برای سم زدایی و پاک سازی بدن
برای پاک سازی و سم زدایی کبد و بدن نوشیدن دم کرده برگ ازگیل بسیار مفید است.
چای ازگیل برای درمان اسهال
چای و دمنوش برگ ازگیل دارای خواص ضد التهابی می باشد بنابراین نوشیدن روزی 2 یا 3 فنجان دمنوش ازگیل یا برگ ازگیل برای درمان اسهال مفید است.
طرز تهیه چای و دمنوش ازگیل و برگ ازگیل
1 قاشق چای خوری ازگیل تازه خرده شده را با 1 قاشق چای خوری برگ های خشک شده ازگیل در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید 1 ساعت بماند تا دم بکشد، سپس آن را از صافی عبور دهید و در فنجان بریزید و سرو کنید.
کاربردهای سنتی ازگیل
- ازگیل در طب سنتی به عنوان ملین استفاده می شود.
- اعتقاد بر این است که برگ ها و دانه های ازگیل خاصیت قابض دارند.
- در ایران از ازگیل برای درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا، ضربان قلب و تونیک قلب استفاده می شود.
- عصاره برگ ازگیل برای درمان عفونت گلو و دهان استفاده می شود.
- میوه ازگیل دارای خاصیت آرامش بخش و تمیز کننده ای است که برای اسهال مفید است.
- دانه ازگیل به ریز کردن سنگ مثانه کمک می کند.
- میوه ازگیل به درمان یبوست کمک می کند و سنگ مثانه و کلیه را از بین می برد.
- این گیاه به از بین بردن آبسه دهان، نفخ معده، آبسه گلو، دفع تب، چاق شدن، خونریزی داخلی، تقویت پوست، اعصاب و درمان التهاب روده کمک می کند.
- دم نوش ساخته شده از برگهای ازگیل برای درمان سنگ کلیه استفاده می شود.
- در ایران از پوست، میوه، گل و برگ ازگیل برای درمان اسهال، آبسه گلو و تب استفاده می شود.
- پوست درخت ازگیل خواص ضد التهابی دارد.
چگونه ازگیل بخوریم
- میوه ها بعد از پخته شدن آن به مدت یک هفته مصرف می شوند.
- از این میوه ها برای تهیه ژله ازگیل، میوه آب نبات، مربا مخلوط، مارمالاد و شربت استفاده می شود.
- به عنوان دسر، ازگیل با پنیر خورده می شود.
- پنیر ازگیل با تخم مرغ، خمیر میوه و کره تهیه می شود.
- از ازگیل به عنوان ماده طعم دهنده برای تهیه شربت میوه استفاده می شود.
- میوه های نارس با شکر و سرکه ترشی می شوند.
- میوه ها به دلیل داشتن محتوای بالای پکتین، به عنوان ژله پخته و تهیه می شوند.
- ازگیل را می توان با شکر مخلوط کرد و ژله، کرم و مربا درست کرد.
- از میوه های سبز و نارس برای تهیه چای استفاده می شود.
اقدامات احتیاطی درباره ازگیل
کسانی که به میوه ازگیل حساسیت دارند باید از این میوه دوری کنند و ازگیل باید در مقادیر محدود مصرف شود.
خطرات مصرف اضافه میوه ازگیل
مصرف این میوه به مقدار زیاد می تواند به دلیل فعالیت برخی از اجزای آن، به ویژه تأثیر اسید پالمیتیک، یک اسید چرب اشباع که باعث افزایش سطح کلسترول خون می شود، می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود و حتی ممکن است در برخی سلول ها متاستاز را تسریع کند.
فعالیت فیزیکی
ازگیل اگرچه میوه ای است که به آبرسانی بدن کمک می کند، اما ممکن است سهم آن از مواد مغذی و نمک های معدنی برای بازیابی ارگانیسم کافی باشد. اگر می خواهید برای این منظور از آن استفاده کنید بهتر است با پزشک مشورت کنید.
مصرف زیاد ازگیل همچنین می تواند منجر به حالت تهوع، گرفتگی معده و اسهال شود. این ویتامین C است که با وجود عنصری که فواید زیادی ایجاد می کند، می تواند سطح آهن را افزایش داده و به بافت سلولی آسیب برساند.
وجود کلسیم همچنین در صورت مصرف زیاد، به ویژه در بزرگسالانی که ممکن است دارای سنگ کلیه باشند، می تواند اثرات مضر داشته باشد، یبوست یا مانع از جذب سایر مواد معدنی مانند مس یا آهن می شود.
شرایط بهتر برای طبیعت ازگیل:
هوا
اولین عنصر اساسی، آب و هوایی است که باید با زمستان های معتدل گرم شود. ازگیل می تواند در جاهایی که درجه حرارت شدیدتر است رشد کند، اما فقط به عنوان یک گیاه زینتی رشد می کند، طعم آن کیفیت خود را از دست می دهد و معمولاً برای تجارت استفاده نمی شود.
خاک
یکی دیگر از عناصر مهم خاک است، این میوه می تواند در تعداد زیادی از شرکت ها، خواه شنی و خاک رس وجود داشته باشد، اما داشتن یک زهکشی مناسب ضروری است، اگر این عامل مؤثر نباشد، اندازه میوه ممکن است خیلی بزرگ باشد یا بیش از حد کوچک، و بلوغ آن زود یا خیلی دیر خواهد بود. همچنین توصیه نمی شود آن را در شرایط شوری بیش از حد قرار دهید.
آب
تنظیم مقادیر آب یک عامل تعیین کننده برای رشد آن است. اینها باید متوسط باشند. به عنوان مثال اگر میزان بارندگی سالانه از 1500 میلی متر بیشتر نباشد، لازم است آبیاری را افزایش دهید تا تولید فراوان و شرایط میوه بهینه باشد. اگر مقادیر آب کمیاب باشد، می توان از تولید این میوه کاسته و اندازه میوه بسیار کوچک خواهد شد.
بارش باران در طول پاییز می تواند به رشد ازگیل آسیب برساند. دلیل آن این است که آنها باعث ایجاد شکوفه های زودرس می شوند که متعاقباً در معرض یخبندان زمستان قرار می گیرند.
آنها همچنین می توانند به رسوباتی که بعد از بالغ شدن میوه روی می دهند؛ صدمه بزنند زیرا می توانند کیفیت یکسان را کاهش داده و خسارت در سطح آن شوند.