تاثیرات کم صبری بر روی سلامت قلب و عروق
صبر در لغت به معنای حبس و باز داشتن است.هرگاه کسی خویشتن را از فعل اختیاری باز داردصبر کرده است.بی صبری به جز این که تاثیرات فراوانی بر روی روان می گذارد شما را مستعد بیماری های قلبی و عروقی نیز می کند . در ادامه این مطلب مفصلا به این موضوع می پردازیم.
اثرات کم صبری بر قلب شما چیست
بدون شک عجول بودن و خواستن همه چیز در آن واحد، خصوصیت تمام انسان ها است. تقریبا همگی ما نه تنها با خودمان بلکه حتی در برخورد با دیگران نیز بی صبر و تحمل هستیم. تکنولوژی های جدید هیچ کمکی در بهبود این وضعیت نکرده اند و چه بسا وضع را از این نیز بدتر کرده اند. اما به خاطر داشته باشید که بی صبری و عدم تحمل شرایط و موقعیت ها، هم به لحاظ فیزیکی و هم به لحاظ روحی مضر است. روانشناسان خانواده معتقدند که صبر و شکیبایی مقوله هایی کاملا اکتسابی هستند و دقیقا به همین دلیل راهکارهای خوبی برای آموختن این دو مهم وجود دارد. برای آشنایی با آن ها، با ما همراه باشید .
- تأثیرات بی صبری بر سلامتی قلب و عروق
اگر شما فرد کم صبری هستید و یا با کسی زندگی می کنید که عجول و بی طاقت است، وقت آن رسیده که برای بهبود این وضعیت چاره ای بیاندیشید. براساس تحقیقات دانشمندان، عدم صبر و شکیبایی در زندگی، فشارخون در رگ ها را بالا می برد و شما را مستعد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می کند . بنابراین عدم بردباری، منجر به اضطراب و نگرانی می شود و شما را تندخو و آسیب پذیر می کند .
کم صبری بر سلامت قلب تاثیر دارد
- بی صبری، دشمن سروتونین (هورمون سرخوشی و لذت)
تحقیقات اخیر دانشمندان نشان می دهد که در خون افراد کم صبر، سروتونین کمتری ترشح می شود. اگر تا به امروز این هورمون، هورمون احساس شادمانی محسوب می شد، از امروز به بعد، به نوعی، هورمون صبر و بردباری نیز به حساب می آید. توصیه ما به شما این است که غذاهایی که حاوی تریپتوفان بالایی هستند را در برنامه غذایی خود بگنجانید. تریپتوفان در تولید و ترکیب سروتونین نقش مهمی دارد . میوه ها، تخم مرغ و نیز شکلات، منبع غنی تریپتوفان هستند .
- تمرین هایی در جهت استراحت و تمدد اعصاب
به محض این که وقت تان آزاد شد، حتی برای چند دقیقه، به مکانی آرام و سرسبز بروید. پارک، ساحل دریا و حتی بالکن منزلتان، همگی گزینه های مناسبی هستند . به مناظر اطراف نگاه کنید و صدای طبیعت را در مغزتان ضبط نمایید. به این ترتیب، هم از شلوغی و استرس های دنیای امروز دور می شوید و هم سلامتی روح و جسمتان را حفظ می کنید .
- تا 10 بشمارید
تصور کنید که روبه روی یک رایانه نشسته اید و بارگیری اطلاعات مورد نیازتان مدتی زمان می برد. معمولا بعد از دو ثانیه انتظار، صبرتان تمام می شود و تقریبا بعد از 10 ثانیه، از کارتان صرف نظر و رایانه را خاموش خواهید کرد! آمار نشان می دهد که کاربران اینترنت نمی توانند بیشتر از 10 ثانیه برای بارگیری یک صفحه اینترنتی منتظر بمانند. توصیه ما به شما این است که اگر احیانا در چنین موقعیتی قرار گرفتید، صبور باشید و اجازه دهید که زمان لازم سپری شود و اصلا به ساعت فکرنکنید. به آرامی تا عدد 10 بشمارید و در حین شمارش به یکی از موضوع های جالب و موردعلاقه تان فکرکنید (مثلا به این بیاندیشید که کنار ساحل در حال قدم زدن هستید). این ترفندها به شما کمک می کنند تا صبر و شکیبایی را به مرور زمان و به آرامی بیاموزید .
- افراد کم صبر و طاقت را در ذهن تان آنالیز کنید
اگر یکی از اطرافیان کم صبر و طاقت تان را به دقت زیر نظر بگیرید، به خوبی متوجه خواهید شد که تا چه اندازه این رفتار، دیگران را آزار می دهد. رفتار، کلمات و ژست های این فرد، بدون شک شما را عصبانی خواهد کرد. این بررسی برای شما تجربه خوبی خواهد شد که دیگر زود از کوره در نروید و تا حد امکان خونسرد و صبور باشید .
آیا تاثیرات کم صبری بر روی سلامت قلب و عروق می دانید
علل بی صبری و پرخاشگری
در میان علل بی صبری و پرخاشگری تنها یک یا دو عامل موثر نبوده بلکه عوامل زیادی دست در دست هم داده باعث بروز پرخاشگری در فرد می شود .
عوامل موثر بر بی صبری و پرخاشگری را می توان به دودسته ی کلی تقسیم کرد :
1- چه کسانی موجب بی صبری وپرخاشگری اند؟
2- چه چیزهایی موجب بی صبری و پرخاشگری است؟
در دسته ی اول می توان گفت در موارد زیادی پرخاشگری و خشم نسبت به شخص مورد علاقه تجربه می شود.همچنین دوستان و آشنایان نزدیک نیز از عامل های خشم بوده اند .
در باب دسته ی دوم می توان گفت علت ،حول ناکامی ها،نیازها و خواسته های فرد می چرخد که این عوامل عبارتند از :
1- جلوگیری از رفتار هدفمند .
2- تحقیر شدن یا مورد تبعیض و یا بی مهری قرار گرفتن .
3- مورد فریب کاری یا عهد شکنی قرار گرفتن
4- تحقیر شدن احساسات،ارزشها یا اقتدار واقعی فرد از سوی دیگرانو
5- مورد بدرفتاری و بی توجهی قرار گرفتن از سوی افراد مهم .
6- صدمه دیدن در نتیجه ی بی توجهی نسبت به خود .
7- رفتار حاکی از بی توجهی دیگران .
8- مورد تجاوز بدنی یا کلامی قرار گرفتن .
9- قربانی شدن .
همچنین انتقام گرفتن و تخلیه ی انرژی به عنوان دلایل دیگر پرخاشگری گفته می شود .
یکی از عوامل پرخاشگری بروز تکبر و غرور در وجود انسان است زیرا غرور که به واسطه ی تربیت نادرست در انسان بروز می کند سبب خواهد شد که او به مرور دچار بی صبری شده و این امر در ذهن او به عنوان یک صفت پسندیده نمایان شود.بی صبری ها غالبا از بی ظرفیتی افراد در زندکی ناشی می شود،البته این موضوع در میان افراد مختلف متفاوت است.جهل و نادانی می تواند منشأ پرخاشگری و بی صبری باشد .
همچنین بی حوصلگی و فقدان اعتدال در جامعه عامل پرخاشگری است ، پایین آمدن ظرفیت تحمل انسان سبب زود رنجی و به اقتضای آن پرخاشگری می شود.از دیگر عامل پرخاشگری ،عدم مسولیت پذیری برخی از افراد است
در کتاب مهارت های زندگی درباره ی پرخاشگری چنین مطرح شده است:«علت دیگر انتخاب رفتار پرخاشگرانه آن است که ما فیلم ها و برنامه های تلوزیونی زیادی را می بینیم که قهرمانان این فیلم ها از طریق اعمال پرخاشگرانه ی خود به بهترین چیز ها دست می یابند در صورتی که در زندگی واقعی این قهرمانان افرادی تنها و منزوی هستند و قادر به برقراری ارتباط طولانی با دیگران نیستند .
ازجمله عوامل دیگر ،والدین و رفتار آن ها در محیط خانواده می باشد.رفتار والدین روی شخصیت افراد بسیار موثر است و اگر والدین با هم رفتار مناسبی نداشته باشند به طور حتم این ناصبوری ها و نابردباری ها و بی صبری ها به درون جامعه تسری می یابد .