کمک های اولیه و اقدامات لازم در شرایط حمله قلبی
حمله قلبی به طور کلی باعث درد قفسه سینه به مدت 15 دقیقه یا حتی بیشتر می شود. بعضی از افراد درد خفیف قفسه سینه دارند، در حالی که دیگران درد شدیدتری دارند. این ناراحتی معمولاً به عنوان ایجاد فشار یا سنگینی در ناحیه قفسه سینه توصیف می شود، اگرچه برخی از افراد هیچ درد و فشاری در قفسه سینه ندارند.
به نظر میرسد در زنان علائم حالت مبهم تری مانند حالت تهوع یا درد پشت یا فک دارند. برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی شروع می شود، اما بسیاری از افراد از ساعت ها یا روزها قبل علائم هشدار دهنده دارند.
علائم حمله قلبی
اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، فورا با 115 تماس بگیرید. کسی که دچار حمله قلبی شده است ممکن است یک یا همه موارد زیر را داشته باشد:
- درد قفسه سینه، فشار یا گرفتگی، یا احساس فشار یا درد در مرکز قفسه سینه
- درد یا ناراحتی که به شانه، بازو، کمر، گردن، فک، دندان ها یا گاهی اوقات بالای شکم گسترش می یابد
- حالت تهوع، سوءهاضمه، دل درد یا شکم درد
- تنگی نفس
- سبکی سر، سرگیجه
- غش کردن
- حالت تعریق
اگر شخصی دچار حمله قلبی شد چه کنید؟
اقدامات فوری و صحیح شما در زمان بروز حمله قلبی برای شخص دیگر یا خودتان به شرح زیر است:
تماس با 115 یا فوریت های پزشکی
علائم حمله قلبی را نادیده نگیرید. اگربه آمبولانس یا وسیله نقلیه اورژانس دسترسی ندارید، از همسایه یا دوست خود بخواهید که شما را به نزدیکترین بیمارستان برساند، حتی اگر گزینه دیگری ندارید خودتان رانندگی کنید اما دقت داشته باشید از آنجا که وضعیت شما ممکن است که بدتر شود رانندگی ، شما و دیگران را در معرض خطر قرار می دهد.
مصرف قرص آسپرین
در حالی که منتظر کمک اضطراری هستید، آسپرین به شما در جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند. مصرف آسپرین هنگام حمله قلبی می تواند آسیب قلبی را کاهش دهد. در صورت توصیه پزشک و حساسیت هرگز آسپرین مصرف نکنید.
مصرف نیتروگلیسیرین
اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید و پزشک قبلاً نیتروگلیسیرین را برای شما تجویز کرده است، درزمان انتظار فوریت های پزشکی، آن را طبق دستور مصرف کنید.
اگر فرد بیهوش است، CPR را شروع کنید
اگر فرد یا بچه بیهوش است و نفس نمی کشد یا نبض پیدا نکردید، پس از درخواست کمک فوریت های پزشکی، CPR را برای ادامه جریان خون شروع کنید. با ریتمی نسبتاً سریع - تقریباً 100 تا 120 فشار در دقیقه - به سختی و سریع بر روی مرکز قفسه سینه فرد فشاروارد کنید.
دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED)
اگر دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) بلافاصله در دسترس است و فرد بیهوش است، دستورالعمل های دستگاه را برای استفاده از آن دنبال کنید.
از فرد بخواهید بنشیند
از او بخواهید نشسته استراحت کرده و آرامش خود را حفظ کند. هرگونه لباس تنگ را خارج کنید. نشستن فشار قلب را کاهش می دهد بنابراین از راحتی محل نشستن اطمینان حاصل کنید به عنوان مثال روی زمین نشسته و به صندلی یا دیوار تکیه داده است. دقت کنید که نشستن فرد روی زمین نیز به این معنی است که در صورت سقوط، کمتر به خود آسیب می رساند.
اگر درد با استراحت یا در عرض 3 دقیقه از مصرف نیتروگلیسیرین به سرعت برطرف نشد، به اورژانس مراجعه کنید.
باید و نبایدها هنگام حمله قلبی
- در صورت لزوم شخص را تنها نگذارید مگر اینکه بخواهید کمک کنید.
- اجازه ندهید فرد علائم را انکار و شما را متقاعد کند که برای کمک اضطراری تماس نگیرید.
- منتظر نمانید که آیا علائم از بین رفته است یا خیر.
- به او از طریق دهان چیزی ندهید، مگر اینکه داروی قلب (مانند نیتروگلیسیرین , اسپرین) تجویز شده باشد.
چه موقع با یک متخصص پزشکی تماس بگیرید
- فرد مورد نظر به شما پاسخ نمی دهد
- نفش نمی کشد
- درد ناگهانی قفسه سینه یا سایر علائم حمله قلبی دارد