پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

کنگره موبایل ایران؛ فرصتی برای ارتقای صنعت موبایل کشور

کنگره موبایل ایران؛ فرصتی برای ارتقای صنعت موبایل کشور

اولین کنگره موبایل ایران، با هدف پایش پتاسیل‌های دانش‌بنیان و ایده‌های نوآورانه در صنعت موبایل و ارتباطات کشور و نیز توسعه بازار زنجیره تأمین و تولید سخت‌افزار و نرم‌افزار زیست‌بوم موبایل کشور امروز افتتاح شد. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه نمایندگانی از وزارت صمت، وزارت ارتباطات و همچنین مجلس حضور داشتند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت، رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس و نمایندگانی از انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با حضور در این مراسم، نخستین کنگره موبایل ایران را افتتاح کردند.

در خلال برگزاری مراسم افتتاحیه شرکت‌های واردکننده و ارائه‌دهنده موبایل نیز در نمایشگاه حاضر بوده و در غرفه‌های خود محصولات و خدماتشان را به بازدیدکنندگان از این نمایشگاه ارائه می‌کردند.

همکاری با چینی‌ها در صنعت موبایل

در مراسم افتتاحیه این کنگره محسن شکراللهی، مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت، به نمایندگی از این وزارتخانه حاضر بوده و درباره اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه تلفن همراه در کشور توضیحاتی را ارائه کرد.

شکراللهی ابتدا به سفر نمایندگان وزارت صمت به چین اشاره کرده و درباره تلاش‌هایی که این وزارتخانه در راستای همکاری با چین در صنعت موبایل داشته توضیح داد: «حوزه گوشی تلفن همراه و اکوسیستم آن اولویت اول ما در وزارت صمت برای سفری بود که به چین داشتیم. جلسات خوبی در این خصوص با طرف‌های چینی داشتیم و تلاش ما این بود که در حوزه زیرساخت و ارتباطات نخبگانی ایران و چین پروژه‌هایی را تعریف کنیم.»

او همچنین به رایزنی‌هایی با طرف‌های چینی در خصوص موضوع سیستم عامل اشاره کرده و اظهار امیدواری کرد که بعد از تشکیل این جلسات در چین، در سال آینده اتفاقات خوبی را برای حوزه سیستم عامل کشور شاهد باشیم.

باید در زنجیره ارزش جهانی موبایل قرار بگیریم

مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت به برخی از اقدامات این وزارتخانه در صنعت تلفن همراه نیز اشاره کرده و گفت: «از ابتدای امسال سال سختی داشتیم و حوزه موبایل تحت الشعاع برخی ناهماهنگی‌ها بود. اما تلاش ما این بوده که التهاب‌های این صنعت را کاهش دهیم. از یک سو بحث رتبه‌بندی واردکنندگان را سعی کردیم سامان دهیم؛ از سوی دیگر، تلاش کردیم مشکلات واردکنندگان در تامین ارز را حل کنیم و همچنین برای بند «ن» تبصره 7 قانون بودجه نیز آیین‌نامه‌ای را با همکاری وزارت ارتباطات نیز تدوین کرده‌ایم.»

شکراللهی همچنین بر لزوم بهره گرفتن از فرصت‌های پیش رو در صنعت موبایل کشور تأکید کرده و اظهار داشت که اگر از این فرصت‌ها استفاده کنیم، می‌توانیم در حوزه تولید گام‌های مثبتی برداریم. او در این مورد گفت: «در این سال‌ها بر کشور ما تحمیل شده که صرفاً مصرف‌کننده صنعت موبایل باشد. این در حالی است که در حال حاضر پنجره فرصتی در صنعت موبایل داریم که باید با حداکثر تلاش و توان از آن استفاده کنیم.»

او با تأکید بر لزوم استفاده از فرصت‌های موجود در صنعت موبایل کشور گفت: «تلاش ما در زیست‌بوم تلفن همراه این است که از این پنجره فرصت استفاده کنیم تا در زنجیره ارزش جهانی و در مدل‌های همکاری در داخل و خارج از کشور قرار بگیریم.» به گفته شکراللهی، با هم‌فکری بیشتر و احساس مسئولیت می‌توان از ظرفیت‌های موجود استفاده کرد، به هم‌افزایی رسید و این صنعت را ارتقا داد.»

دسترسی به موبایل باید فراگیرتر شود

مجتبی توانگر، رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس، دیگر سخنرانی بود که در مراسم افتتاحیه درباره وضعیت صنعت موبایل در کشور توضیحاتی را ارائه داده و از ضرورت در دسترس قرار گرفتن موبایل برای همه مردم گفت.

به اعتقاد او «نمی‌توانیم از اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی سخن بگوییم و از صنعت موبایل و نقش آن در اکوسیستم سخنی نگوییم.» رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در ادامه به ویژگی‌های دورانی که در آن زندگی می‌کنیم اشاره کرده و استفاده از موبایل در این دوران را ضروری خواند:

«ما در دوره انقلاب صنعتی چهارم که برخی آن را دوره اقتصاد دیجیتال نامیده‌اند قرار داریم. در این دوران موبایل صرفاً یک وسیله کمکی نیست بلکه یک ابزار ارتباطی و زیرساختی و وسیله ضروری است. امروز بسیاری از خدمات نیز با استفاده از موبایل عرضه می‌شود. حضور موبایل در ارکان مختلف زندگی نشان‌دهنده آن است که بشر به ارزش دیجیتالی این ابزار پی برده است.»

با توجه به اهمیتی که توانگر برای موبایل ذکر کرد، این نماینده مجلس فراگیرتر شدن موبایل را یک نیاز اساسی دانست و در این خصوص چنین توضیح داد: «برای فراگیری موبایل همچنان باید تلاش کرد. سرعت پیشرفت و عرضه آن را متنوع و باید سیر صعودی آن را دنبال کرد. دسترسی به انواع موبایل باید از یک حوزه جغرافیایی و یک طبقه اجتماعی خاصی فراتر باشد. موبایل باید به جای این که مانند گذشته در خدمت سیستم‌ها باشد، خود با کمک بشر فن‎‌آور سیستم‌ها و تکنولوژی‌های جدید خلق کند.»

میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات نیز در این جلسه در صحبت‌های کوتاه خود صرفاً بر لزوم همکاری میان وزارت ارتباطات، وزارت صمت و مجلس تأکید کرد و همچنین گفت باید این نهادها با واردکنندگان و فعالان صنعت موبایل نیز تعامل داشته باشند تا بتوان به اهداف مورد نظر در این صنعت دست پیدا کرد.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، یکی از اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره موبایل ایران و دبیر اجرایی این کنگره نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.

این کنگره که با حمایت اتاق اصناف، انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، انجمن تولیدکنندگان نرم افزار موبایل، اتحادیه فروشندگان موبایل و صوتی تصویری و اتحادیه صنف تجهیزات مخابراتی و ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود از دوم تا پنجم اسفند ماه در مرکز نمایشگاهی ایران‌مال برقرار است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع