آموزش طرز تهیه خورش شش انداز
غذاهای شمالی بسیار خوشمزه هستند و هر کدام از آنها عطر خاصی دارند. در این بخش خورش شش انداز که غذای گیلانی و بسیار خوشمزه است را آموزش می دهیم.
خوش شش انداز غذای سنتی خوشمزه است که ظاهر آن شبیه به خورش فسنجان است و می تواند با مواد مختلف مانند تخم مرغ، هویج، سیب و بادمجان تهیه شود. در این مطلب طر تهیه خورش شش انداز بادمجان را می خوانید و برای تهیه آن نیاز به موادی مانند بادمجان، گردو و رب انار دارید.
در مطالب قبل با طرز تهیه خورش کنگر، خورش بروکلی، خورش ساک و خورش قیه عربی آشنا شدید و حالا روش تهیه خورش شش انداز زا می خوانید که در شهرهای مختلف مانند شیرازف زنجان و گیلان به روش های مختلف طبخ می شود و در مراسم هایی مانند چهارشنبه سوری و ایام عید نوروز با پلو سرو می شود.
مواد لازم
- بادمجان قلمی 5 عدد متوسط
- گردوی آسیاب شده 300 گرم
- رب انار یک قاشق غذاخوری
- پیاز یک عدد متوسط
- رب آلوچه در صورت تمایل یک قاشق مباخوری
- رب گوجه یک قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و گلپر به میزان لازم
- آب سرد به میزان لازم
طرز تهیه
- در ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید و به صورت مکعب های کوچک خرد کنید و سپس به آنها نمک بزنید و کنار بگذارید.
- مغز گرد را درون قابلمه ای مقداری تفت دهید تا روغن آن در آید، درست مانند خورش فسنجون، سپس رب انار و رب آلوچه را به همراه رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
- سپس 2 لیوان آب سرد را در قابلمه محتوای مواد مواد بریزید و بگذارید که با شعله کم، روغن پس داده و بجوشد. در صورتی که خورش شما مقداری روغن پس داده بود می توانید چند تکه یخ در آن بیاندزید.
- پیازهای خلالی شده را با بادمجان ها به صورت جداگانه درون روغن سرخ کنید و زمان سرخ کردن فراموش نکنید، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه هم بزنید.
- در این مرحله از روش تهیه خورش شش انداز، زمانی که گردوها روغن پس دادند، می توانید، بادمجان و پیاز سرخ شده را اضافه کنید و مقاری گلپر هم استفاده کنید. سپس شعله را مقداری کم کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد. سپس بعد از آماده شدن خورش شش انداز می توانید آن را با برنج میل کنید و از طعم شمالی آن لذت ببرید.