یکی از مواد غذایی فوق العاده مفید برای بدن ماهی است. کارشناسان مصرف دوبار ماهی را در طول هفته توصیه می کنند. با ما همراه باشید.
روغن ماهی با روغن کبد ماهی چه تفاوتی دارد؟
پاسخ : روغن کبد ماهی از کبد نوعی ماهی به نام ماهی کد (Cod Liver Oil) گرفته می شود. ماهی کد مقدار زیادی روغن داخل كبد خود دارد که سرشار از امگا۳ است، ولی روغن ماهی، روغنی است که از کل بافت ماهی استخراج می شود که البته آن هم حاوی امگا۳ است. بویی هم که ماهی یا روغن آن می دهد به واسطه وجود امگا ۳ است.
به چه کسانی توصیه می شود و مکمل شان را باید در چه شرایطی و به چه مقدار مصرف کرد؟
روغن ماهی یا روغن کبد ماهی به صورت قرص و شربت در داروخانه ها موجود است و افرادی که در رژیم غذایی شان از ماهی استفاده نمی کنند، می توانند با نظر پزشک از قرص ها یا شربت های آن بهره مند شوند. البته ترجیح این است که همیشه مواد مغذی را با مصرف مواد غذایی به بدنتان برسانید، نه مصرف مکمل آنها. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که افراد مبتلا به مشکلات انعقادی خون یا کسانی که وارفارین یا داروهای ضدانعقاد استفاده می کنند باید از مصرف دوز بالای روغن ماهی بپرهیزند زیرا روغن ماهی با داروهای ضدانعقادی تداخل دارد. افرادی که روند انعقاد خونشان کند است یا در اثر جراحت خونشان دیر بند می آید نیز باید در مصرف روغن ماهی محتاط باشند و روغن ماهی را زیر نظر متخصص تغذیه مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند، اما مصرف روزانه خود ماهی برای این افراد مشکلی ندارد. روغن ماهی یا روغن کبد ماهی علاوه بر امگا۳ حاوی ویتامین A و ویتامین D نیز است بنابراین مصرف دوز بالای آن می تواند به دلیل تجمع این ویتامین ها در بدن مسمومیت زا باشد. به همین دلیل ما معمولا مصرف خودسرانه روغن ماهی را به صورت مکمل توصیه نمی کنیم و تمام مکمل ها باید حتما با نظر متخصص تغذیه استفاده شوند تا اگر فردی دچار کمبود این اسیدچرب بود، با توجه به شرایطی که دارد و با نظر متخصص تغذیه و میزان دوزی که برایش تجویز می شود از آن استفاده کند. باز هم توصیه می شود اگر فردی بتواند هفته ای ۲ تا ۳ وعده از خود ماهی استفاده کند بسیار بهتر از مصرف مکمل آن خواهد بود. مصرف مکمل امگا۳ برای افرادی توصیه می شود که ماهی دوست ندارند یا از طعم و مزه آن خوششان نمی آید و نمی توانند آن را بخورند. لازم به ذکر است اسیدهای چرب بلندزنجیر با عناوین اختصاری EPA و DHA بیشتر در روغن ماهی یافت می شوند که وجود آنها در بدن برای سلامت کلی بدن و به خصوص در دوران جنینی برای رشد و ساخت سیستم عصبی جنین مورد نیاز است. متاسفانه بدن ما قادر به ساخت این اسیدهای چرب بلند زنجیر نیست بنابراین مجبوریم آنها را از راه خوردن غذاهای دریایی به بدنمان برسانیم.