تقریبا همه قبول دارند که با شخصیت بودن، بهترین صفت برای یک نفر است و قطعا هرکس دوست دارد با شخصیت باشد. اما نکتهی کلیدی، پرورش شخصیتی است که شما از داشتن آن احساس غرور کنید و با آن اعتمادبهنفس داشته باشید. شما میخواهید شخصیتی داشته باشید که بتواند افرادی را که دوست دارید، به خود جذب کند. پس بهتر است با روشهای مختلف رشد این ویژگی در خود بیشتر آشنا شوید. این مقاله را بخوانید تا ببینید که چگونه با شخصیت باشیم.
روش اول: رشد ویژگیهای شخصیتی خوب
۱. خوشحال و بانشاط باشید
سعی کنید لذت جهان را درک کنید. همراه با دیگران (و نه به آنها) بخندید. همه، کسی را که بذلهگو و خوشحال باشد، تحسین میکنند. لبخند و خندهی فراوان، بخش عظیمی از یک شخصیت خوب را شکل میدهند.
۲. سعی کنید در موقعیتهای سخت آرام بمانید
بسیاری از افراد به نظر با شخصیت میآیند، اما در زمان قرار گرفتن در موقعیتی دشوار، بسیار متفاوت به نظر میرسند و ویژگیهای خوبشان را از دست میدهند. شما اینطور نباشید. اگر در موقعیت سختی قرار گرفتید، سعی کنید آرام بمانید و ببینید در این شرایط چه کاری از دستتان برمیآید.
برای مثال، ماشینتان در بزرگراه خراب شده است و دیر به محل کارتان خواهید رسید. شروع به داد و فریاد نکنید، چون مشکلی را حل نمیکند. افکارتان را مرتب کنید و برنامهای برای حل این مشکل بچینید.
۳. ذهنی باز داشته باشید
بخشی از با شخصیت بودن، رضایت برای تغییر دیدگاههایتان است. به دیگران گوش بدهید و همیشه آماده باشید که ذهنیتتان را تغییر بدهید. فقط به این دلیل که دیگران متفاوت از شما عمل میکنند، در موردشان پیشداوری نکنید. داشتن ذهن باز به شما کمک میکند تا دوستان جدید بسیاری پیدا کنید و زندگی جذابتری داشته باشید. نیازی نیست همهی دنیا با شما موافق باشند.
۴. فروتن باشید
شما میتوانید باهوشترین و خاصترین فرد در جهان باشید، اما اگر فروتن نباشید، احتمالا با شخصیت نخواهید بود. همیشه حد تعادل را رعایت کنید. هیچکس از افراد خودبین خوشش نمیآید.
روش دوم: اهمیت دادن به دیگران
۱. یاد بگیرید که دیگران را دوست داشته باشید
بسیاری از افراد با شخصیت نیستند، چرا که نمیتوانند یکدیگر را ببخشند و درونشان سرشار از نفرت و خشم است. سعی کنید همه را دوست بدارید.
۲. سؤال بپرسید
پیگیر بودن، بخشی از اهمیت دادن به دیگران است و شما را به فردی جذابتر تبدیل میکند. سعی کنید بفهمید که دیگران به چه چیز علاقهمند هستند و چه چیزهایی برایشان اهمیت دارد. با این کار، خودتان چیزهای زیادی یاد میگیرید و به آنها احساس باارزش بودن را منتقل میکنید.
۳. وفادار باشید
به افرادی که به شما نزدیک هستند، خیانت نکنید. وقتی وفادار باشید، کسانی که دوستتان دارند، بیشتر و بیشتر شما را تحسین میکنند. سعی کنید در سختیها در کنار افرادی که دوستشان دارید، باقی بمانید. با وفاداری به فرد مهم زندگیتان، از مواقع دشوار در رابطهتان نیز به راحتی عبور خواهید کرد.
۴. پیشنهاد حمایت و راهنمایی بدهید
طوری وانمود نکنید که انگار همه چیز را میدانید، اما همیشه و در زمانهای ضروری، به دیگران پیشنهاد کمک کنید. این کار میتواند به سادگی، کمک به یک دوست در جابهجایی لوازم در زمان اسبابکشی به منزل جدید یا حمایتی بیشتر مثل راهنمایی در زندگی باشد. هرآنچه از دستتان برمیآید انجام بدهید، اما آنها را وادار به حرکت در یک مسیر خاص نکنید. به تصمیمها و عقاید افراد احترام بگذارید.
روش سوم: ایجاد اعتمادبهنفس در شخصیت
۱. هم در مورد خودتان و هم دیگران، مثبتاندیش باشید
افکار ما خیلی زود تبدیل به کلمات میشوند و کلمات نیز، رفتارهایمان را شکل میدهند. داشتن افکار خوب در مورد خودتان، باعث اعتمادبهنفس و احترام به خود میشود که یک معیار مهم برای با شخصیت بودن است. وقتی از افکارتان آگاه باشید، هدایت آنها در مسیر صحیح و به شکل مثبت، بسیار آسان میشود.
۲. خودتان باشید
هر روز در زندگی ما موقعیتهایی پیش میآید که میتوانیم شخصیت خود را به دیگران نشان بدهیم. سعی نکنید مثل بقیه باشید. با شخصیت بودن به معنای شباهت داشتن به دیگران نیست. مثلا اگر در حال صحبت با یک نفر یا یک گروه هستید، سعی نکنید بی چون و چرا با هرچه میگویند موافق باشید. نظرات خود را محترمانه با آنها در میان بگذارید و در مکالمه فعال باشید.
همیشه خودتان باشید. افراد مجذوب کسانی میشوند که خود واقعیشان را نشان میدهند و فهمیدن اینکه یک نفر چقدر صادق است، چندان دشوار نیست.
۳. به بخشهای مثبت شخصیتتان توجه کنید
بسیار راحت است که مغلوب بخشهایی از شخصیتتان شوید که نیاز به بهبود دارند. سعی کنید از این کار اجتناب کنید. به بخشهایی از شخصیتتان توجه کنید که فکر میکنید دیگران نیز دوست دارند و سعی کنید آنها را شاخصتر کنید.
۴. به اصلاح بخشهایی از شخصیتتان که دوستشان ندارید، متعهد شوید
شاید احساس کنید که بیش از حد از خودتان تعریف میکنید یا خیلی سریع از کوره درمیروید. بسیار مهم است که این نقاط ضعف را تشخیص بدهید، اما نباید به خاطر آنها از خودتان متنفر شوید. سعی کنید به شیوهی رفتارتان توجه کنید. دفعهی بعد که در حال عصبانی شدن بودید، خودتان را کنترل کنید و سعی کنید به شکلی متفاوت واکنش نشان بدهید.
روش چهارم: اهمیت دادن به خود
۱. سعی کنید خودتان را بشناسید
به طور عمیق خودکاوی کنید و فکر کنید که چه کسی هستید. این کار بسیار دشوار اما بسیار هم مهم است. سعی کنید بین شیوههایی که رفتار میکنید و آنچه شخصیت واقعی شماست، تمایز قائل شوید.
۲. مشخص کنید که چه چیزی برایتان مهم است
به یاد داشته باشید، فهمیدن اینکه چه چیز برایتان مهم است، حتی سختتر از شناخت خودتان است. سعی نکنید چیزهایی را انتخاب کنید که دیگران گفتهاند باید برایتان مهم باشد. تلاش کنید آنچه را که واقعا قلبتان میخواهد، پیدا کنید.
۳. به سرگرمیهایتان اهمیت بدهید
داشتن سرگرمی، بخش مهمی از با شخصیت بودن است. شما میخواهید شخصیتی درست داشته باشید، نه اینکه یک کلیشه باشید. سعی کنید کارهایی انجام بدهید که از آنها لذت میبرید. اصلا نیازی نیست در آنها بسیار ماهر و حرفهای باشید، تنها اشتیاق کافی است.
۴. نظر بدهید
اظهارنظر کردن، بخش مهمی از با شخصیت بودن است. نباید همیشه مثل یک ماشین خودکار سرتان را تکان بدهید. به طور طبیعی هرکس نظری دارد، اما گاهی افراد برای جلوگیری از تضاد، عقایدشان را پنهان میکنند. از عقایدتان نترسید، بلکه سعی کنید آگاهانه نظر بدهید و در صورت نیاز عقیدهتان را تغییر بدهید. از پرسیدن دیدگاههای دیگران و به اشتراک گذاشتن عقایدتان با آنها هراس نداشته باشید.
۵. زمانی را به چیزهایی که برایتان اهمیت دارید، اختصاص بدهید
نواختن گیتار، خواندن اخبار، حتی یاد گرفتن خلبانی و هر چیز دیگری که برایتان مهم است، ارزش صرف زمان دارد. هرچه بیشتر برای چیزهایی که دوست دارید زمان صرف کنید، دانشتان در آنها بیشتر میشود. این کار را نه برای اینکه دیگران خوششان بیاید، بلکه فقط برای خودتان انجام بدهید.