2 سال پیش / خواندن دقیقه

دستور پخت لازانیا در توستر

اینبار در فود سیتی همراه شما عزیزان هستیم با آموزش روش پخت لازانیا در آون توستر . همراه ما باشید و از آشپزی لذت ببرید

طرز تهیه لازانیا با آون توستر

دستور پخت لازانیا در توستردستور پخت لازانیا در توستر

لازانیا یکی از غذاهای فوق العاده خوشمزه و مورد علاقه بسیاری از مردم سراسر جهان است. لازانیا یک غذای کامل بوده که با دارا بودن پروتئین و سبزیجات و کربوهیدرات، به راحتی انرژی شما را تامین میکند. بیشتر مردم لازانیا را جزء غذاهای ویژه می دانند و آن را برای مهمانی های خود سرو می کنند. وقتی لازانیا در آون توستر می پزید، خیالتان بابت نتیجه نهایی راحت باشد چون آون توستر از عهده این کار به خوبی بر می آید.

آشپزی با آون توستر راحت و کم هزینه بوده و غذاهای زیادی در آن به سرعت حاضر می شوند. یکی از مزیتهای پخت لازانیا در آون توستر نسب به اجاق گاز این است که زمان بسیاری کمتری برای آن صرف می شود و محیط آشپزخانه نیز گرم نمی شود.

بعد از پخت لازانیا در آون توستر می توانید غذای خود را به مدت 3 تا 5 روز در فریزر نگهداری کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که باقی مانده غذا را  در یک ظرف پلاستیک مخصوص مایکروفر گذاشته یا با پلاستیک بسته بندی کنید  و در فریزر نگهداری کنید.

همچنین می توانید باقی مانده غذا  که در فریزر منجمد کرده بودید را بعد از پوشاندن با فویل آلومینیومی و پخت در دمای 350 درجه فارنهایت در آون توستر دوباره گرم کنید تا لازانیا داغ و مثل روز اول آماده خوردن شود.


در این آموزش سعی میکنیم طرز پخت یک لازانیای خوشمزه را با آون توستر آموزش دهیم. با ما همراه باشید.



مواد لازم برای تهیه لازانیا در آون توستر :

  • ورق لازانیا 500 گرم
  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • پیاز یک عدد متوسط
  • فلفل دلمه ای 2 عدد
  • قلرچ 200 گرم
  • سس کچاپ : 3 قاشق غذا خوری ، سس سفید دو قاشق غذاخوری
  • آویشن: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • پنیر پیتزا به مقدار لازم (250 گرم)
  • کره ( 25 گرم)
  • آرد (2 قاشق غذاخوری)
  • 2 قاشق خامه

لازم به ذکر است که مواد لازم برای تهیه  این غذا مناسب برای 4 نفر است.


 

طرز تهیه لازانیا با آون توستر:

تهیه لازانیا در آون توستر بسیار ساده است. با ما در آین آموزش همراه باشید و قدم به  قدم این غذای خوشمزه را آماده کنید.

 


در این مرحله به آماده سازی لازانیا می پردازیم:

1ابتدا ورقه های لازانیا را در آب جوش گذاشته و صبر کنید تا به مدت حداقل 3 دقیقه در اب جوش بماند. وقتی که ورقه ها کاملاً نرم شد آنها را آبکشن کنید. در ابتدا ورقه های به هم چسبیده اند. آنها را زیر آب سر گرفته و یکی یکی دور یک سبد یا ظرف بزرگ بچینید که بعدا برداشتن آنها راحت باشد.

دستور پخت لازانیا در توستر



2پیاز را به صورت نگینی و ریز ریز خرد کنید. گوشت چرخ کرده را در تابه ریخته و  به همراه یک و نیم لیوان آب و پیاز خرد شده روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. حین پختن آن را هم بزنید و تفت دهید. در حین تفت دادن مقداری فلفل و زدرچوبه به آن اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود.

دستور پخت لازانیا در توستر





3.قارچ را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و آب آن را بگیرید. به منظور گرفتن آب قارچ آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا آب آن تبخیر شود.

دستور پخت لازانیا در توستر


4زمانی که گوشت پخت و آب آن بخار شد مقداری روغن به آن اضافه کنید و اندکی هم هم بزنید و آن را تفت دهیدسپس رب گوجه فرنگی و قارچ و فلفل دلمه ای را به آن اضافه کنید. در ضمن نمک را در این مرحله به مقداری که نیاز است اضافه نمایید تا طعم خوبی بگیرد.دست آخر ادویه هایی که دوست دارید به آن اضافه کنید. معمولا دارچین و آویشن طعم خوبی به لازانیا می دهد. اگر طعم های تند دوست دارید می توانید فلفل اضاف کنید.
مایه گوشت لازانیا در این مرحله آماده است و می توانیم سراغ ورقه های پخته شده لازانیا برویم.

دستور پخت لازانیا در توستر





5برای تهیه سس بشامل در یک تابه جداگانه، ابتدا کره را با مقداری آرد تفت می دهیم و در حین تف دادن،  شیر را کم کم  اضافه میکنیم. در حین اضافه کردن شیر باید مواد را بطور مرتب هم زد که آرد گوله ای نشه و آرد هم ببنده.  وقتی که مواد به غلظت مناسبی رسید ریختن شیر را قطع میکنیم.غلظت این سس باید در حدی باشد که وقتی انگششتان رو روی قاشق می کشید رد انگشتتان روی قاشق بماند. برای خوش طعم شدن آن می توانید  قاشق خامه دست آخر به آن اضافه کنید.

دستور پخت لازانیا در توستر



6ظرف مناسب آون توستر که می تواند به صورت گرد یا مستطیلی باشد را چرب کنید و یک لایه ورقه لازانیا روی آن بچینید. مقداری از مایه گوشتی لازانیا را روی ورقه لازانیا قرار دهید. می توانید در این مرحله سس بشامل نیز روی لازانیا بریزید. روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید. این مرحله را چند بار تکرار کنید تا ارتفاع لازانیا تا نزدیکی لب ظرف بالا بیاید. معمولا با سه لایه لازانیا این کار انجام می شود. حالا نوبت آماده سازی آون توستر است

دستور پخت لازانیا در توستر



ریزه‌کاری‌های تهیه لازانیا

  1. برای آن‌که ورقه‌های لازانیا در حین جوشاندن به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک داخل آب جوش بریزید.
  2. موقع جوشاندن لازانیا، ورقه‌ها را به کمک یک قاشق چوبی یا کفگیر به آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.
  3. برای آبکش‌کردن ورقه‌های لازانیا، حتما آب سرد روی آن‌ها بریزید. این کار باعث می شود حرارت داخل ورقه‌های لازانیا کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.
  4. برای اینکه بعد از آبکشی، ورقه‌ ها به هم نچسبند، آن‌ها را روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این‌که آن‌ها را روی یک حوله تمیز قرار دهید.
  5. برای تهیه لازانیا رژیمی، به جای ریختن پنیر روی هر لایه در مرحله آخر فقط روی مواد مقداری پنیر بریزید. از پنیرهای رژیمی هم می‌توانید استفاده کنید.
  6.  برای اینکه ورقه‌های لازانیا بعد از پخت به ظرف نچسبند، کف ظرف و دیواره‌های آن را با مقداری روغن چرب کنید.
  7. در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود. ولی برای تنوع در طعم لازانیا، می‌توانید آن را با مواد دیگری مثل سوسیس خانگی درست کنید.


در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را ببینید :

چطور لازانیا را به خوبی درست کنیم ؟


دستور پخت لازانیا در توسترچطور لازانیا را به خوبی درست کنیم

 

خوشمزه شدن هر غذا از جمله لازانیا، در گرو رعایت نکاتی ست که در عین سادگی، مهم و تاثیر گذار می باشند. در این مطلب قصد داریم؛ نکات طلایی پخت لازانیا و فوت و فن های خوشمزه تر شدن لازانیا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهیم.

برای تهیه یک لازانیای خوشمزه باید بخش های مختلف آن را در نظر بگیرید. ورقه های لازانیا، مواد میانی لازانیا، ادویه مخصوص لازانیا، سس مخصوص لازانیا (یا همان سس بشامل) ، پنیر لازانیا، نحوه پخت و سرو کردن لازانیا همه و همه دارای نکات مهمی هستند که باید به آن ها توجه داشته باشید. در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را به طور خلاصه و چکیده بخوانید:


10 نکته طلایی در پخت لازانیا


  1. تا حد امکان مواد میانی لازانیا را با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، گوشت بدون چربی و یا کم چربی را انتخاب کنید.
  2. پیازی که در تهیه مواد میانی لازانیا به کار می رود، بایستی خیلی ریز خرد شود (می توانید پیاز را رنده کنید).
  3. اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده می کنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.
  4. لازانیا را در ظرف نچسب(پیرکس) تهیه کنید. کف و دیواره های ظرف بایستی با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
  5. روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
  6. وقتی لایه ها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص (سس بشامل) و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
  7. قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث می شود لازانیای شما خشک نشود).
  8. یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانع از خشک شدن لازانیای شما می شود).
  9. در انتهای پخت، 2 الی 3 دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
  10. وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای 10 دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم می پاشد).

 

تفاوت بین لازانیای خشک و لازانیای پیش پخت

هنگام خرید لازانیا، می توانید لازانیای خشک و یا لازانیای پیش پخت را انتخاب کنید. نحوه پخت لازانیای خشک که روی بسته بندی نوشته شده است و باید آن را در ظرفی حاوی آب، نمک و روغن بجوشانید. اما پس از زمان جوشیدن، ورقه های لازانیا را حتما باید با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آن ها کاملا گرفته شود. اما لازانیای پیش پخت نیازی به جوشاندن ندارد. فقط کافی ست پیش از مصرف آن ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم و قابل استفاده شوند.


نکته ای در مورد مصرف روغن و رب در لازانیا

هنگام طبخ مواد میانی لازانیا، سعی کنید کمترین مقدار روغن را مصرف کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشند، چربی بعد از پخت دور ظرف دیده میشود و غذای شما در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت. در مواد میانی لازانیا می توانید سس گوجه و یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی، بسته به میزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنید.

 

 

نکته ای در مورد ظرف لازانیا

این غذا را باید در ظروف نچسب مانند پیرکس تهیه کنید. پیش از چیدن ورقه و لایه های لازانیا، کف ظرف مورد نظر و دیواره های آن را خوب با کره چرب کرده، سپس با کمک برس مخصوص کف و دیواره های ظرف را خوب و کامل آغشته به سس بشامل کنید. این روش کمک می کند تا کناره های لازانیای شما خشک نشود.

 

نکات چیدن لایه های لازانیا روی هم

مراحل چیدن لایه های لازانیا، یکی از مهم ترین بخش های تهیه این غذا می باشد. همان طور که گفتیم کف و دیواره های ظرف مورد نظر باید به طور کامل چرب شده و با سس بشامل به خوبی پوشش بگیرد. سپس می توانید شروع به چیدن ورقه های لازانیا کنید. به این صورت که در لایه اول ابتدا ورقه لازانیا قرار دهید. روی ورقه ها را کمی سس بشامل بزنید، بعد کمی پنیر، سپس مواد میانی لازانیا. از ادویه مخصوص لازانیا، به همراه آویشن روی مواد بپاشید. در آخر مجددا کمی پنیر روی مواد بریزید. لایه های بعدی را به همین ترتیب بچینید. (تعداد لایه و ورقه ها بسته به میزان مواد و نفرات می باشد) پس از چیدن تمام لایه ها، روی لایه آخر را سس بشامل ریخته با پنیر کامل پوشش دهید. در این مرحله لازانیای شما آماده قرار گرفتن در فر می باشد. توجه داشته باشید که هر مرحله ادویه مخصوص و آویشن را حتما اضافه کنید. همچنین ریختن سس بشامل روی لایه آخر کمک می کند تا سطح لازانیا خشک نشود و در نتیجه بافت خوبی داشته باشد. ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده اید بگذارید. پس از اتمام پخت، برای 2 الی 3 دقیقه روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیا طلایی و خوش رنگ شود.

 

نکات پخت لازانیا بدون فر

همچنین می توانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، می توانید یک ردیف سیب زمینی ورقه ای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دست ساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه می شود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی می باشد و تنها روی لازانیا طلایی نمی شود.

 

نکات سرو لازانیا

پس از پخت لازانیا، اجازه دهید برای مدت 10 دقیقه لازانیای شما از داغی بیافتد و سپس برش بزنید. اگر بلافاصله و در هنگام داغی فراوان برش بزنید، لازانیا از هم می پاشد و بافت آن نامنظم می شود.

 

نکات سس لازانیا

همان طور که می دانید سس بشامل یکی از اجزای اصلی لازانیا می باشد. اما در دستورهای متنوع و جدید، استفاده از پنیر ریکوتا (پنیری شبیه به پنیر محلی ایرانی) به جای سس بشامل پیشنهاد می شود. این پنیر را می توانید از هایپر مارکت ها تهیه کنید.

برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ می توانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.

 

لازانیا این غذای خوشمزه و محبوب را به سبک های گوناگون و متنوعی می توان تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از خوش طعم ترین انواع لازانیا می باشد. همچنین شما می توانید لازانیا با مرغ فیله ای را به عنوان یک ترکیب جدید تهیه و امتحان کنید. اگر شما گیاهخوار هستید می توانید لازانیای بدون گوشت طبخ کنید. ما به شما لازانیا سبزیجات مانند لازانیا بادمجان، لازانیای قارچ و اسفناج و… را پیشنهاد می کنیم. لازانیای لقمه ای نیز سبک جدید و خاصی از لازانیا می باشد که به عنوان فینگر فود، انتخاب مناسبی برای سرو کردن در مهمانی ها می باشد.

اما راز خوشمزه شدن هر سبک و گونه لازانیای خوشمزه، این محبوب همگان، رعایت نکات کلیدی و مهمی ست که در نحوه آماده سازی و پخت آن نقش به سزایی دارند. ایران کوک سعی دارد به روزترین و جذاب ترین دستورهای غذایی را برای شما ارائه کند. تیم ما معتقد است انتهایی برای هنر شیرین آشپزی وجود ندارد. کافی ست اصول و نکات را رعایت کرده و عشق را چاشنی غذاهایتان کنید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع