2 سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پخت

اینبار در فود سیتی همراه شما عزیزان هستیم با آموزش روش پخت لازانیا در ماکروفر  . همراه ما باشید و از آشپزی لذت ببرید .

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر مشابه با طرز پخت این غذا در فر است، اما به زمان کمتری نیاز دارد. در این مطلب شیوه طبخ این غذای لذیذ و سس سفید آن شرح داده خواهد شد.


طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پخت

 لازانیا نوعی پاستا است که در ایتالیا متولد شد، اما به دلیل طعم بی نظیرش امروزه در سراسر دنیا طبخ می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. در ایران نیز این غذا محبوبیت فراوانی داشته و تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند. اگرچه این غذا معمولا در فر تهیه می‌شود، اما می‌توانید لازانیا با ماکروفر را نیز تهیه کنید.

 

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پخت

 

مواد لازم برای تهیه لازانیا با ماکروفر

به منظور تهیه لازانیا برای سه الی چهار نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه ملاحظه می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
ورق لازانیا 500 گرم
گوشت چرخ کرده 300 الی 400 گرم
پیاز یک عدد
فلفل دلمه ای یک عدد متوسط
قارچ 150 الی 200 گرم
سس سفید یک لیوان
پنیر پیتزا 300 الی 400 گرم
روغن، فلفل، نمک، زردچوبه و پودر آویشن به میزان لازم

 

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر

  1. پیاز را نگینی و ریز خرد کنید.
  2. به گوشت یک و نیم لیوان آب و پیاز خرد شده اضافه کنید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
  3. مقداری فلفل سیاه و زردچوبه نیز به گوشت اضافه کنید تا بوی آن گرفته شود.
  4. قارچ را ورقه‌ای خرد کنید و آب ان را بگیرید. برای این منظور قارچ را بدون روغن روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن تبخیر شود. برای این کار نباید از ماهیتابه تفلون استفاده کنید، زیرا این ظروف اگر بدون روغن روی حرارت قرار بگیریند، آسیب خواهند دید.
  5. فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد کنید.
  6. زمانی که گوشت پخت و آب آن تبخیر شد، مقداری روغن به آن اضافه کنید و اندکی تفت دهید.
  7. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
  8.  قارچ را نیز به مواد اضافه نمایید.
  9. اکنون نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است.
  10. در پایان فلفل دلمه‌ای را همراه با آویشن و دارچین است. اگر طعم تندی را دوست دارید در این مرحله اندکی فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
  11. مایه گوشت لازانیا آماده شده است، آن را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن لازانیا بروید.
  12. در حال حاضر دو نوع لازانیا در فروشگاه‌ها برای فروش وجود دارد، لازانیایی که نیاز به جوشاندن دارد و لازانیا نیمه آماده، که طرز استفاده از هر کدام روی بسته بندی آن درجه شده است، اما استفاده از لازانیا نیمه آماده به این دلیل که نیاز به جوشانده شدن ندارد، زمان کمتری برای آماده شدن نیاز دارد.
  13. پس از آنکه ورقه‌های لازانیا آماده شد، یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در مایکروفر را چرب کنید.
  14. یک لایه ورق لازانیا بچینید.
  15. مقداری از مایه گوشتی که آماده کرده‌اید، روی ورق لازانیا قرار دهید.
  16. اکنون مقداری سس سفید اضافه کنید.
  17. روی لازانیا را با پنیرپیتزا بپوشانید.
  18. مراحل ۱۴ تا ۱۷ را تکرار کنید. به طور معمول باید سه لایه لازانیا بچینید.
  19. برای آماده شدن لازانیا در مایکروفر، درب ظرف را ببندید و روی پایه گریل مایکروفر با قدرت ۱۰۰ درصد به مدت ۵ الی ۶ دقیقه بگذارید. سپس ظرف را بدون درب، روی سینی مایکروفر قرار داده و مجددا ۵ الی ۶ دقیقه مایکروفر را با ترکیب گریل و قدرت ۶۰ درصد روشن کنید.

لازانیا با ماکروفر آماده است، مقداری سس گوجه فرنگی یا هر سس دیگری که تمایل دارید، به آن اضافه کرده و سرو کنید. بهتر است لازانیا را در همان ظرفی که پخته شده سرو کنید تا ظاهر آن بهم نریزد.

👩‍🍳 چند نکته:

  • در صورتی که قصد دارید، لازانیا را در فر بپزید، فر را از قبل با حرارت ۲۰۰ دره سانتیگراد گرم کنید و لازانیا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید.
  • فلفل دلمه‌ای را بیش از ۲ الی ۳ دقیقه سرخ نکنید، زیرا عطر خود را از دست می‌دهند. ترجیحا بهتر است فلفل دلمه‌ای را سرخ نکنید و پس از آماده شدن مایه گوشتی، به آن اضافه شود.
  • میزان پنیر پیتزا به سلیقه شما بستگی دارد، اما در استفاده از آن زیاده روی نکنید، زیرا در نهایت لازانیا تنها طعم پنیر خواهد داشت.

 


طرز تهیه سس سفید یا بشامل

به منظور تهیه یک لیوان سس سفید، به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز است.

مواد لازم
کره 50 گرم
آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
شیر 2 دسی لیتر
پیاز رنده شده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پخت

 

دستور تهیه:

  1. ابتدا کره را در یک ماهیتابه روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
  2. سپس پیاز را اضافه کنید تا سرخ شود.
  3. آرد را به سس اضافه کنید تا کمی تفت داده شود و بوی خامی آن از بین برود.
  4. در این مرحله حرارت اجاق گاز باید ملایم باشد و به تدریج شیر را اضافه کنید و بهم بزنید تا سس به جوش آمده و کمی غلیظ شود.

 

طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پخت

 

یکی از عوامل تاثیر گذار در خوش طعم بودن لازانیا با ماکروفر، سس سفید است که مانع از خشک شدن این غذا می‌شود، بنابراین در تهیه‌ی سس دقت کنید. به دلخواه خودتان می‌توانید مایه گوشتی لازانیا را تغییر دهید، اما به طور معمول برای تهیه آن از گوشت و پیاز استفاده می‌شود.


ریزه‌کاری‌های تهیه لازانیا

  1. برای آن‌که ورقه‌های لازانیا در حین جوشاندن به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک داخل آب جوش بریزید.
  2. موقع جوشاندن لازانیا، ورقه‌ها را به کمک یک قاشق چوبی یا کفگیر به آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.
  3. برای آبکش‌کردن ورقه‌های لازانیا، حتما آب سرد روی آن‌ها بریزید. این کار باعث می شود حرارت داخل ورقه‌های لازانیا کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.
  4. برای اینکه بعد از آبکشی، ورقه‌ ها به هم نچسبند، آن‌ها را روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این‌که آن‌ها را روی یک حوله تمیز قرار دهید.
  5. برای تهیه لازانیا رژیمی، به جای ریختن پنیر روی هر لایه در مرحله آخر فقط روی مواد مقداری پنیر بریزید. از پنیرهای رژیمی هم می‌توانید استفاده کنید.
  6.  برای اینکه ورقه‌های لازانیا بعد از پخت به ظرف نچسبند، کف ظرف و دیواره‌های آن را با مقداری روغن چرب کنید.
  7. در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود. ولی برای تنوع در طعم لازانیا، می‌توانید آن را با مواد دیگری مثل سوسیس خانگی درست کنید.


در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را ببینید :

چطور لازانیا را به خوبی درست کنیم ؟


طرز تهیه لازانیا با ماکروفر + نکات طلایی دستور پختچطور لازانیا را به خوبی درست کنیم

 

خوشمزه شدن هر غذا از جمله لازانیا، در گرو رعایت نکاتی ست که در عین سادگی، مهم و تاثیر گذار می باشند. در این مطلب قصد داریم؛ نکات طلایی پخت لازانیا و فوت و فن های خوشمزه تر شدن لازانیا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهیم.

برای تهیه یک لازانیای خوشمزه باید بخش های مختلف آن را در نظر بگیرید. ورقه های لازانیا، مواد میانی لازانیا، ادویه مخصوص لازانیا، سس مخصوص لازانیا (یا همان سس بشامل) ، پنیر لازانیا، نحوه پخت و سرو کردن لازانیا همه و همه دارای نکات مهمی هستند که باید به آن ها توجه داشته باشید. در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را به طور خلاصه و چکیده بخوانید:


10 نکته طلایی در پخت لازانیا


  1. تا حد امکان مواد میانی لازانیا را با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، گوشت بدون چربی و یا کم چربی را انتخاب کنید.
  2. پیازی که در تهیه مواد میانی لازانیا به کار می رود، بایستی خیلی ریز خرد شود (می توانید پیاز را رنده کنید).
  3. اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده می کنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.
  4. لازانیا را در ظرف نچسب(پیرکس) تهیه کنید. کف و دیواره های ظرف بایستی با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
  5. روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
  6. وقتی لایه ها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص (سس بشامل) و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
  7. قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث می شود لازانیای شما خشک نشود).
  8. یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانع از خشک شدن لازانیای شما می شود).
  9. در انتهای پخت، 2 الی 3 دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
  10. وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای 10 دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم می پاشد).

 

تفاوت بین لازانیای خشک و لازانیای پیش پخت

هنگام خرید لازانیا، می توانید لازانیای خشک و یا لازانیای پیش پخت را انتخاب کنید. نحوه پخت لازانیای خشک که روی بسته بندی نوشته شده است و باید آن را در ظرفی حاوی آب، نمک و روغن بجوشانید. اما پس از زمان جوشیدن، ورقه های لازانیا را حتما باید با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آن ها کاملا گرفته شود. اما لازانیای پیش پخت نیازی به جوشاندن ندارد. فقط کافی ست پیش از مصرف آن ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم و قابل استفاده شوند.


نکته ای در مورد مصرف روغن و رب در لازانیا

هنگام طبخ مواد میانی لازانیا، سعی کنید کمترین مقدار روغن را مصرف کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشند، چربی بعد از پخت دور ظرف دیده میشود و غذای شما در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت. در مواد میانی لازانیا می توانید سس گوجه و یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی، بسته به میزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنید.

 

 

نکته ای در مورد ظرف لازانیا

این غذا را باید در ظروف نچسب مانند پیرکس تهیه کنید. پیش از چیدن ورقه و لایه های لازانیا، کف ظرف مورد نظر و دیواره های آن را خوب با کره چرب کرده، سپس با کمک برس مخصوص کف و دیواره های ظرف را خوب و کامل آغشته به سس بشامل کنید. این روش کمک می کند تا کناره های لازانیای شما خشک نشود.

 

نکات چیدن لایه های لازانیا روی هم

مراحل چیدن لایه های لازانیا، یکی از مهم ترین بخش های تهیه این غذا می باشد. همان طور که گفتیم کف و دیواره های ظرف مورد نظر باید به طور کامل چرب شده و با سس بشامل به خوبی پوشش بگیرد. سپس می توانید شروع به چیدن ورقه های لازانیا کنید. به این صورت که در لایه اول ابتدا ورقه لازانیا قرار دهید. روی ورقه ها را کمی سس بشامل بزنید، بعد کمی پنیر، سپس مواد میانی لازانیا. از ادویه مخصوص لازانیا، به همراه آویشن روی مواد بپاشید. در آخر مجددا کمی پنیر روی مواد بریزید. لایه های بعدی را به همین ترتیب بچینید. (تعداد لایه و ورقه ها بسته به میزان مواد و نفرات می باشد) پس از چیدن تمام لایه ها، روی لایه آخر را سس بشامل ریخته با پنیر کامل پوشش دهید. در این مرحله لازانیای شما آماده قرار گرفتن در فر می باشد. توجه داشته باشید که هر مرحله ادویه مخصوص و آویشن را حتما اضافه کنید. همچنین ریختن سس بشامل روی لایه آخر کمک می کند تا سطح لازانیا خشک نشود و در نتیجه بافت خوبی داشته باشد. ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده اید بگذارید. پس از اتمام پخت، برای 2 الی 3 دقیقه روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیا طلایی و خوش رنگ شود.

 

نکات پخت لازانیا بدون فر

همچنین می توانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، می توانید یک ردیف سیب زمینی ورقه ای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دست ساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه می شود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی می باشد و تنها روی لازانیا طلایی نمی شود.

 

نکات سرو لازانیا

پس از پخت لازانیا، اجازه دهید برای مدت 10 دقیقه لازانیای شما از داغی بیافتد و سپس برش بزنید. اگر بلافاصله و در هنگام داغی فراوان برش بزنید، لازانیا از هم می پاشد و بافت آن نامنظم می شود.

 

نکات سس لازانیا

همان طور که می دانید سس بشامل یکی از اجزای اصلی لازانیا می باشد. اما در دستورهای متنوع و جدید، استفاده از پنیر ریکوتا (پنیری شبیه به پنیر محلی ایرانی) به جای سس بشامل پیشنهاد می شود. این پنیر را می توانید از هایپر مارکت ها تهیه کنید.

برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ می توانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.

 

لازانیا این غذای خوشمزه و محبوب را به سبک های گوناگون و متنوعی می توان تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از خوش طعم ترین انواع لازانیا می باشد. همچنین شما می توانید لازانیا با مرغ فیله ای را به عنوان یک ترکیب جدید تهیه و امتحان کنید. اگر شما گیاهخوار هستید می توانید لازانیای بدون گوشت طبخ کنید. ما به شما لازانیا سبزیجات مانند لازانیا بادمجان، لازانیای قارچ و اسفناج و… را پیشنهاد می کنیم. لازانیای لقمه ای نیز سبک جدید و خاصی از لازانیا می باشد که به عنوان فینگر فود، انتخاب مناسبی برای سرو کردن در مهمانی ها می باشد.

اما راز خوشمزه شدن هر سبک و گونه لازانیای خوشمزه، این محبوب همگان، رعایت نکات کلیدی و مهمی ست که در نحوه آماده سازی و پخت آن نقش به سزایی دارند. ایران کوک سعی دارد به روزترین و جذاب ترین دستورهای غذایی را برای شما ارائه کند. تیم ما معتقد است انتهایی برای هنر شیرین آشپزی وجود ندارد. کافی ست اصول و نکات را رعایت کرده و عشق را چاشنی غذاهایتان کنید.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع