هامین
·شرکت مهندسی هوشمند هامین؛ یکی از شرکت های پیشرو در زمینه سیستم های امنیت الکترونیک، حفاظت پیرامونی و پهپاد در ایران ‏است
10 ماه پیش / خواندن دقیقه

چرا کارت حافظه بالا نمیاد

بالا نیامدن کارت حافظه یکی از رایج‌ترین مشکلات در زمینه موبایل و لوازم جانبی است که کاربران زیادی با آن مواجه می‌شوند. در این شرایط باید علت بروز مشکل را پیدا کنید‌ که احتمال‌های زیادی مانند کثیفی، سوختن، فرمت نکردن و آسیب فیزیکی وجود دارند‌. در صورت کثیف شدن کارت حافظه می‌توانید آن را با تکه‌ای پارچه تمیز کنید. برای تغییر فرمت کارت حافظه به کامپیوتر شخصی نیاز دارید و پیش از انجام فرآیند باید از اطلاعات موجود بر روی کارت حافظه کپی بگیرید. آسیب‌های فیزیکی مانند ضربه، حرارت بالا و زنگ زدن شیارها از دیگر دلایل کار نکردن کارت حافظه هستند. برای بررسی سلامت کارت حافظه باید مراحل مشخصی را طی کنید‌ که توسط کامیپوتر انجام می‌شود. در ادامه به دلایل بالا نیامدن کارت حافظه و نکاتی برای جلوگیری از خراب شدن آن بیش‌تر می‌پردازیم.



چرا کارت حافظه بالا نمیاد

کثیفی کارت حافظه دلیلی برای بالا نیامدن

یکی از مشکلات رایجی که موجب نخواندن کارت حافظه توسط گوشی موبایل می‌شود آلوده شدن کارت حافظه به گرد و غبار یا کثیفی است. بسیاری از کاربران به این موضوع توجه نمی‌کنند و در صورت بالا نیامدن کارت حافظه این احتمال را نمی‌دهند. رسوب آلودگی‌های محیطی یا گرد و غبار بر روی کارت حافظه در فرآیند شناسایی آن اختلال ایجاد می‌کند.

بررسی کارت حافظه در صورت نخواندن گوشی فرآیند ساده‌ای است که در اولین اقدام باید گوشی را در حالت خاموش قرار دهید. در مرحله بعدی کارت حافظه را از جایگاه خود به آرامی خارج کنید و در صورت وجود آلودگی، آن‌ها را با تکه پارچه‌ای تمیز و نرم کنار بزنید تا امکان خواندن اطلاعات میسر شود.

پس از تمیز کردن کارت حافظه آن را به آرامی درون جایگاه خود قرار دهید و گوشی را روشن کنید‌‌. در این شرایط اگر گوشی کارت حافظه را شناسایی کرد مشکل برطرف شده‌ است؛ در غیر این صورت باید روش‌های دیگر را امتحان کنید یا به مراکز تعمیرات تخصصی موبایل بروید‌.

نخواندن کارت حافظه به دلیل فرمت نادرست

قالب بندی یا فرمت کارت حافظه برای دستگاه‌های الکترونیکی مختلف مانند گوشی موبایل و کامپیوتر فرق می‌کند؛ بنابراین فرمت اشتباه یکی از دلایل بالا نیامدن کارت حافظه محسوب می‌شود. بسیاری از کاربران زمانی که کارت حافظه را از گوشی موبایل به کامپیوتر خود متصل می‌کنند با این مشکل مواجه هستند.

برای حل این مشکل باید کارت حافظه را به صورت مجدد فرمت کنید که برای این فرآیند باید مراحل مشخصی طی شوند‌. در اولین مرحله کارت حافظه را درون رم ریدر قرار دهید و آن را به کامپیوتر شخصی خود متصل کنید. پیش از فرمت کردن کارت حافظه تمامی محتوای موجود بر روی آن را در کامپیوتر کپی کنید‌.

پس از اتمام فرآیند فرمت اطلاعات موجود را بر روی کارت حافظه انتقال دهید و پس از زدن گزینه eject آن را جدا کنید. در صورتی که کارت حافظه در گوشی موبایل بالا آمد که مشکل حل شده است؛ در غیر این صورت باید به سراغ موارد دیگر بروید؛ همچنین مراجعه به تعمیرگاه‌های موبایل‌ و لوازم جانبی گزینه‌ای مناسب است.

آسیب سخت افزاری کارت حافظه و بالا نیامدن آن

پس از پیشرفت گوشی‌های هوشمند و نازک‌تر شدن آن‌ها جایگاه اتصال کارت حافظه و خود آن به مراتب تغییر کرده‌اند؛ بنابراین احتمال آسیب سخت افزاری به کارت حافظه به مرور زمان افزایش یافته است. در این شرایط عوامل متعددی سلامت کارت حافظه را تهدید می‌کنند که آگاهی از آن‌ها اهمیت بالایی دارد.

خارج کردن کارت حافظه از گوشی موبایل یا قرار دادن آن در مکانی خاص یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب زننده به کارت حافظه است. در این شرایط ریسک برخورد اجسام تیز با شیارهای موجود بر روی کارت حافظه افزایش می‌یابد. بسیاری از عوامل دیگر مانند تعویض باتری و استفاده از نمونه‌های غیر اورجینال به دلیل ابعاد نامناسب امکان آسیب سخت افزاری کارت حافظه را افزایش می‌دهد.

حرارت یکی دیگر از عوامل تهدید کننده سلامتی کارت حافظه است که به طور جدی باید آن را از لوازم جانبی دور نگه دارید. گرمای زیاد با تحت تاثیر قرار دادن بخش‌های انتقال اطلاعات کارت حافظه موجب آسیب فیزیکی و از کار افتادن آن می‌شود. برخورد آب با کارت حافظه از دیگر موارد مشابهی است که باعث آسیب فیزیکی به کارت حافظه می‌شود.


چرا کارت حافظه بالا نمیاد

چند دلیل دیگر برای بالا نیامدن کارت حافظه

در صورت بررسی عوامل موثر در بالا نیامدن کارت حافظه دلایل متعددی وجود دارند که بررسی آن‌ها می‌تواند آگاهی کاربران در این زمینه را افزایش دهد. برخی از این عوامل با بررسی و برخی اقدامات ساده برطرف‌ می‌شوند؛ اما در صورت عدم بهبود کارایی باید به سراغ مراکز تعمیرات یا خرید نمونه جدید کارت حافظه بروید‌. در ادامه برخی از دلایل رایج‌ خرابی کارت حافظه را بررسی می‌کنیم.

زنگ زدن یا پیچ خوردن قسمت فلزی

خارج کردن مکرر کارت حافظه موجب زنگ زدن شیار‌های فلزی یا پیچ خوردن سیم‌های کارت حافظه می‌شود. در این شرایط باید کارت حافظه را از گوشی خارج کنید و با استفاده از پاک کن زنگارهای موجود را کنار بزنید؛ همچنین در صورت وجود پیچ خوردگی در سیم‌ها می‌توانید آن‌ها را باز کنید‌.

ویروس گرفتن کارت حافظه

اطلاعات متعددی با استفاده از کارت حافظه جابه‌جا می‌شوند که در برخی شرایط ممکن است حاوی بدافزار یا ویروس باشند. در این شرایط باید کارت حافظه را به رایانه شخصی خود متصل کنید و با استفاده از آنتی ویروس فرآیند پاک کردن آن را انجام دهید. در صورت عدم خواندن کارت حافظه می‌توانید فرآیند فرمت کردن را انجام دهید.

سوختن کارت حافظه

در صورتی که تمامی موارد ذکر شده و راه حل آن‌ها نتیجه‌ای نداشت به احتمال زیاد کارت حافظه شما سوخته است. در این شرایط باید نشانه‌های سوختن کارت حافظه را بررسی کنید تا از این اتفاق مطمئن شوید. خرید کارت حافظه جدید تنها راه حل مشکل در صورت سوختن آن است.

خراب شدن گوشی

یکی از دلایل بالا نیامدن کارت حافظه در گوشی موبایل خرابی دستگاه است که با برخی اقدامات ساده می‌توانید به این موضوع ببرید. در اولین اقدام کارت حافظه را از دستگاه خارج کنید و آن را در گوشی هوشمند دیگری قرار دهید. استفاده از کامپیوتر در این مرحله به دلیل تفاوت در فرمت می‌تواند شما به به اشتباه بیاندازد.



چگونه سلامت کارت حافظه را بررسی کنیم ؟

برای بررسی سلامت کارت حافظه باید مراحل مشخصی را طی کنید که به رایانه شخصی نیاز دارد. در صورت وجود کامپیوتر می‌توانید مراحل زیر را برای بررسی سلامت کارت حافظه انجام دهید:

  • گوشی هوشمند را با استفاده از کابل اتصال اندروید به رایانه متصل کنید.
  • گوشی موبایل را به حالت MSC یا ذخیره سازی اطلاعات متصل کنید؛ حالت انتقال اطلاعات یا MTP انتخاب نشود‌.
  • پنجره Window Explorer را باز کنید و بر روی گزینه درایور کارت SD بزنید.
  • اکنون مسیر Properties>Tools>Error Checking را طی کنید.
  • بر روی گزینه Check Now کلیک کنید تا فرایند بررسی خطاهای کارت حافظه آغاز شود.
  • در این شرایط اگر کارت حافظه سوخته باشد ارور مربوط به این موضوع را مشاهده خواهید کرد.

نکاتی برای جلوگیری از خرابی کارت حافظه

کارت‌های حافظه لوازم جانبی پرکاربردی هستند که در صورت خرابی امیدی به تعمیر آن‌ها نیست و باید نمونه جدیدی را خریداری کنید؛ بنابراین باید تا حد امکان از خراب شدن این سخت افزارها جلوگیری شود. رعایت برخی نکات ساده تا حد زیادی عمر کارت حافظه را افزایش می‌دهد و می‌توانید حداکثر استفاده از آن را داشته باشید. در ادامه برخی از این نکات را بررسی می‌کنیم.

  • هنگامی که کارت حافظه در حال خواندن یا نوشتن اطلاعات است از جدا کردن آن اجتناب کنید‌.
  • زمانی که در حال انتقال اطلاعات از روی گوشی موبایل هستید از جدا کردن کارت حافظه دوری کنید.
  • کارت حافظه را از تماس با حرارت شدید، گرد و خاک محافظت کنید‌؛ زیرا ساختار طریق کارت حافظه را خراب می‌کند.
  • از برندهای معتبر تولید کارت حافظه استفاده کنید تا عمر آن تضمین شده باشد.
  • کارت حافظه را درون یک دستگاه ثابت قرار دهید و جابه‌جایی بیش از حد آن دوری کنید.
  • در صورت اتصال کارت حافظه به کامپیوتر شخصی از سخت افزارهای با کیفیت استفاده کنید‌.
  • پیش از جدا کردن کارت حافظه از گوشی هوشمند یا کامیپوتر گزینه eject یا جدا کردن ایمن را بزنید.
  • در طی استفاده بلند مدت از کارت حافظه به صورت دوره‌ای آن را ویروس کشی کنید تا اطلاعات موجود بر روی آن ایمن شوند.
  • از برخورد کارت حافظه با وسایل نوک تیز و برنده مانند چاقو جلوگیری کنید‌؛ زیرا شیارهای موجود بر روی کارت حافظه از حساسیت بالایی برخوردار هستند.

چرا کارت حافظه بالا نمیاد

سخن پایانی

بالا نیامدن کارت حافظه دسترسی شما به اطلاعات موجود بر روی آن را از بین می‌برد که بسیاری از کاربران با آن مواجه هستند. دلایل متعددی موجب بروز این مشکل می‌شوند که برای بررسی دقیق‌تر باید کارت حافظه را از دستگاه خارج کنید‌. کثیف شدن یا زنگ زدن کارت حافظه از دلایل رایج در این زمینه هستند؛ همچنین فرمت نادرست کارت حافظه از دیگر علت‌های رایج بالا نیامدن آن است. آسیب‌های فیزیکی به دلیل خارج کردن مکرر کارت حافظه می‌تواند پیامدهای خرابی آن را به دنبال داشته باشد. ویروس گرفتن و گسترش بد افزارها در کارت حافظه به دلیل انتقال اطلاعات می‌تواند دلیلی برای بالا نیامدن کارت حافظه تلقی شود. رعایت نکاتی مانند استفاده از برند خوب، خارج نکردن کارت حافظه و محافظت در برابر عوامل مخرب تا حد زیادی از بروز مشکل در عملکرد این قطعه سخت افزاری جلوگیری می‌کند.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع